reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcowe mamy 2016

U nas tez badan na cukrzyce nie ma. Ani w pierwszej ciazy nie mialam, ani w tej. Szyjki tez nikt nie bada i nie sprawdza. Wiec nawet gdyby sie skracala to ja nie mialabym pojecia o tym..

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

reklama
U nas tez ani badan na cukrzyce nie ma ani sprawdzania szyjki tez nie ma. Wiec na ryzyko sobie pracuje i wszystko robie. Jutro tez mam wizyte u poloznej to pewnie znow to samo, mocz, cisnienie i sluchanie serduszka i po 5 minutach nastepna pacjentka :D

Ja dziś nadal zdołowana wynikami... Dokładnie wyszło tak : na czczo 106 a norma do 99, po 1h 143, po 2h 103 a norma do 140... Nie wiem czy to już cukrzyca? Martwię się bardzo. Za to w moczu wyszły kryształy szczawianu wapnia liczne i krew 25 ery/ul i flora bakteryjna bardzo obfita. Czyli chyba zapalenie? Jak któraś się zna, to będę wdzięczna za pomoc... :(

Ja na czczo miałam 93,2 i to już źle. Jestem na diecie cukrzycowej. Co do moczu nie pomogę.

Manka Ja jeszcze nie słyszałam serduszka :( tylko na prenatalnych badaniach a tak to mi nie pokazują na żadnych wizytach lekarz Na usg sprawdza Ale nic nie słychać...

Mlodamama ale przynajmniej chodzisz na te wizyty i lekarz Ci sprawdza a tu to wez :) juz do konca ciazy bede sluchala serduszka i tyle. Zadnego usg. Ciekawe jak sprawdza czy sie ulozyl glowka do porodu. Niby polozne to wyczuwaja rekami no ale zobaczymy :)

Aliaolio co do moczu to na pewno zapalenie, koniecznie powinnaś wziąć antybiotyk.
A ja mam wizytę zaraz bo po tej luteinie jakieś zakażenie mi się przyplatalo. Swędzi okropnie i się martwię, bo samo smarowanie Klotrimazolem nie pomaga pewnie trzeba globulki. A te skurcze jak były tak są nadal bezbolesne ale jest ich sporo, wieczorem to jak się przekręce z lewego boku na prawy to już łapie jak leżę i wstanę to samo. Potem w tej samej pozycji jak jestem to np przez godzinę nic nie ma a potem znowu. Martwię się tym jak nie wiem żeby tylko się szyjka nie skracala. .. mam nadzieje ze mi nie każe leżeć cały czas bo jeszcze miesiąc chciałam do pracy chodzić :(

Hej dziewczyny po długim czasie niestety nie mogę z wami być non stop czytam was ale tylko wtedy kiedy mogę niestety remont w domu plus problemu z ciśnieniem i plamieniem nie dają mi takiej możliwości aby być z wami na bieżąco co mnie wcale nie zadowala :-/ ja juz dawno po glukozie wyniki mam idealne na szeście szyjka okey maluch rośnie tylko jedyne co to co wizyta to inna płeć raz 100% dziewczynka teraz 100% chlopiec być może mamy mieć niespodziankę ale najważniejsze byle zdrowe było tylko tyle że chciałabym juz coś kupić konkretnego a nie mogę bo nie wiem co za msc wyjdzie :-) teraz jeszcze zaczynamy nauki przedmałżeńskie w piątki i soboty nie wiem jak to wytrwam ale jak trzeba to co zrobić :-) a wy jak tam się czujecie ? Tez was tak malenstwa kopia ? Moje czasami jak kopnie to aż podskakuje tak mnie wystraszy :-)

Manka co do Polski i wizyt nie narzekam mam co 3 tyg. Ale na usg jakieś takie dokładne żeby pooglądać mala mogę pomazyc Ale na NFZ sie nie spodziewam cudów lekarza mam fajnego dowcipny pozartuje itp.
A mam właśnie rodzinę w Irlandii i Anglii i tam na wszystkie dolegliwości dostawaly tabletkę przeciwbolowa i tyle :/ wizyty tylko i położnej krew mocz i do widzenia :D

reklama
Krew ? Mialam tylko raz pobrana :p i podobno ma byc pobierana drugi raz okolo 28 tygodnia ale nie wiem czy to prawda :) Jutro mam wizyte i nie moge sie doczekac czego nowego sie na niej dowiem :D

Do góry