reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcowe mamy 2016

reklama
Jezu jak mozna 10 tys.miesiecznie placic? U nas w rodzinie sa prawnicy. Myslalam,ze oni duzo placa za kredyt,ale 10 tysiecy? Skad Wy na to macie? Matko kochana!

Nic nie mów . Mamy kredyt na 10 lat. Prawie dwa spłacone. Kredytu raty jest 7 ,a 3 miesiecznie to leasing na maszyny. Oprócz tego opłaca pracowników Rachunki za prąd w firmie itp. No ale mam nadzieje ze później zaowocuje to wygodniejszym życiem. Oczywiście urlopu tez nie ma kiedy wziąć ,bo ciągle dużo pracy jest i takie tam gadanie. Ale zbuntowalam się w tym roku i pojechaliśmy w góry (na szczęście ,bo w przyszłym z maluszkiem juz nie pojedziemy ) Mi na opłaty i życie domowe daje 2500 -3000tys zależy jaki miesiąc plus moja najniższa krajowa. Nieraz jest tak ,że to ja z życiowych musze mu dołożyć do czegoś ,a on potem oddaje jak zrobi zlecenie. Uroki pieniężne przerażają ,ale są tego plusy jak się ma własną firmę ,chociażby wolne w każdej potrzebie ,proszę by gdzieś pojechał wyrwał się to zawsze to robi. Coś za coś. Pomaga mu tata -kiedyś to było teścia, a dwa lata temu mój mąż otworzył i przeszło wszystko na niego. Wtedy wzięliśmy kredyt na to wszystko. Jak zaczynali to robili meble u teściów w garażu teraz mąż ma swoje hale ,biuro i sklep. Tylko póki co to kredytowane wszystko. Obyśmy tylko spłacili i nie poszły te ciężkie lata na marne -tego się najbardziej boje ...

Cocosh tak właśnie jest...
Moja mama czy ciotka mówią żE ani nie brały witamin żadnych ani kwasów foliowych nie było usg i dzieci sie zdrowe rodziły a ciąże nie były zagrożone...
A ja też nie forsowalam się żeby tak na prawdę nosić przenosić biegać czy cos
A tu mi mówi ze mi się szyjka skraca?!Ale od czego?
Ehh :(
Mój M już grafik wigilię jak na razie ma wolną 1.2 dzień Na 6 rano a SYLWESTER DO PRACY NA 22 <3
Mówię lekarzowi i tych plecach to mówi ,aaaa to spokojnie to takie normalne od tego się nie umiera a z racji tego ze i tak ma Pani lezec TO już nic pania nie będzie bolalo' :D
15 grudnia mam przyjść znowu l4 dostalam tylko na 2 tyg.

Tak te kwoty se kosmiczne tyle ze akurat mieszkam w budynku który jest Nowy i skknczyli go w lipcu i to jest duży dom prywatny podzielony na mieszkania i mam kawałek trawnika i chodnika tylko dla siebie :p a żE na początku wzięliśmy kawalerkę a teraz jest mała przenosimy się obok do takiego samego domu tylko 2pokojowego mieszkania :)

Ja mam umowę do porodu tylko :( a później tylko macierzyński rok ... a tak to nie wiem co dalej :)
U nas w gminie można już brać papiery na to 500zł na dziecko...i po nowym roju skladac papiery

My też nie mamy dużo... ja 1200 mój 2200 z czego mój ma ratę na auto i do czerwca 430zł za studia płaci :)
Więc pomoc też by mi sie przydała nawet 300zł bo to już coś...

Volka to kredyt niby firmowy a tak naprawdę ja podpisała się jako ten żyrant,że jak forma nie spłaci to przechodzi na mnie. Hah załatwiłam się co ? Barbra no pewnie musi się udać . Jak to mój tata mnie zawsze pociesza "kto nie ryzykuje ten nie ma " . My na szczęście mamy pomoc od moich rodziców ,dużo kupują dla małego i mi dadzą od czasu do czasu na wacika jakiegoś. Auto od nich dostaliśmy ,bo wiedzą jak ciężko zarobić na kredyt nam. Teściowa tez kupuje małemu a to pampersy a to jakiś ciuszek. ..

Tez bym się bardzo ucieszyła z tego 500zl na drugie i kolejne dziecko ...

Młoda mama no Wy też macie uroki Policjanta w domu. .. przerabane w święta pracować itp ...

Barbra firma się nazywa Kuźnia wnętrz . Ale strona jest w przebudowie w ciągu dalszym .. nie ma kiedy zdjęć wrzucić i uaktywnić. A sklep to mamy z narzędziami itp głównie sprawy remontowo budowlane. No i mąż robi meble pod wymiar ,nie ma gotowcow; )

reklama
Edit skoro teraz splacacie kredyt i wszystko sie kreci to dacie rade. Powodzenia życzę!!
My domek też mamy na kredyt, ale zostało nam 12 lat ok 2500 zl m-e
a w Polsce zbudowalismy domek w stanie surowym za odłożone, ale niestety trzeba bedzie sprzedać :(

Do góry