reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

reklama
Jezu jak mozna 10 tys.miesiecznie placic? U nas w rodzinie sa prawnicy. Myslalam,ze oni duzo placa za kredyt,ale 10 tysiecy? Skad Wy na to macie? Matko kochana!

Nic nie mów . Mamy kredyt na 10 lat. Prawie dwa spłacone. Kredytu raty jest 7 ,a 3 miesiecznie to leasing na maszyny. Oprócz tego opłaca pracowników Rachunki za prąd w firmie itp. No ale mam nadzieje ze później zaowocuje to wygodniejszym życiem. Oczywiście urlopu tez nie ma kiedy wziąć ,bo ciągle dużo pracy jest i takie tam gadanie. Ale zbuntowalam się w tym roku i pojechaliśmy w góry (na szczęście ,bo w przyszłym z maluszkiem juz nie pojedziemy ) Mi na opłaty i życie domowe daje 2500 -3000tys zależy jaki miesiąc plus moja najniższa krajowa. Nieraz jest tak ,że to ja z życiowych musze mu dołożyć do czegoś ,a on potem oddaje jak zrobi zlecenie. Uroki pieniężne przerażają ,ale są tego plusy jak się ma własną firmę ,chociażby wolne w każdej potrzebie ,proszę by gdzieś pojechał wyrwał się to zawsze to robi. Coś za coś. Pomaga mu tata -kiedyś to było teścia, a dwa lata temu mój mąż otworzył i przeszło wszystko na niego. Wtedy wzięliśmy kredyt na to wszystko. Jak zaczynali to robili meble u teściów w garażu teraz mąż ma swoje hale ,biuro i sklep. Tylko póki co to kredytowane wszystko. Obyśmy tylko spłacili i nie poszły te ciężkie lata na marne -tego się najbardziej boje ...

Cocosh tak właśnie jest...
Moja mama czy ciotka mówią żE ani nie brały witamin żadnych ani kwasów foliowych nie było usg i dzieci sie zdrowe rodziły a ciąże nie były zagrożone...
A ja też nie forsowalam się żeby tak na prawdę nosić przenosić biegać czy cos
A tu mi mówi ze mi się szyjka skraca?!Ale od czego?
Ehh :(
Mój M już grafik wigilię jak na razie ma wolną 1.2 dzień Na 6 rano a SYLWESTER DO PRACY NA 22 <3
Mówię lekarzowi i tych plecach to mówi ,aaaa to spokojnie to takie normalne od tego się nie umiera a z racji tego ze i tak ma Pani lezec TO już nic pania nie będzie bolalo' :D
15 grudnia mam przyjść znowu l4 dostalam tylko na 2 tyg.

Tak te kwoty se kosmiczne tyle ze akurat mieszkam w budynku który jest Nowy i skknczyli go w lipcu i to jest duży dom prywatny podzielony na mieszkania i mam kawałek trawnika i chodnika tylko dla siebie :p a żE na początku wzięliśmy kawalerkę a teraz jest mała przenosimy się obok do takiego samego domu tylko 2pokojowego mieszkania :)

Ja mam umowę do porodu tylko :( a później tylko macierzyński rok ... a tak to nie wiem co dalej :)
U nas w gminie można już brać papiery na to 500zł na dziecko...i po nowym roju skladac papiery

My też nie mamy dużo... ja 1200 mój 2200 z czego mój ma ratę na auto i do czerwca 430zł za studia płaci :)
Więc pomoc też by mi sie przydała nawet 300zł bo to już coś...

Volka to kredyt niby firmowy a tak naprawdę ja podpisała się jako ten żyrant,że jak forma nie spłaci to przechodzi na mnie. Hah załatwiłam się co ? Barbra no pewnie musi się udać . Jak to mój tata mnie zawsze pociesza "kto nie ryzykuje ten nie ma " . My na szczęście mamy pomoc od moich rodziców ,dużo kupują dla małego i mi dadzą od czasu do czasu na wacika jakiegoś. Auto od nich dostaliśmy ,bo wiedzą jak ciężko zarobić na kredyt nam. Teściowa tez kupuje małemu a to pampersy a to jakiś ciuszek. ..

Tez bym się bardzo ucieszyła z tego 500zl na drugie i kolejne dziecko ...

Młoda mama no Wy też macie uroki Policjanta w domu. .. przerabane w święta pracować itp ...

Barbra firma się nazywa Kuźnia wnętrz . Ale strona jest w przebudowie w ciągu dalszym .. nie ma kiedy zdjęć wrzucić i uaktywnić. A sklep to mamy z narzędziami itp głównie sprawy remontowo budowlane. No i mąż robi meble pod wymiar ,nie ma gotowcow; )

reklama
Edit skoro teraz splacacie kredyt i wszystko sie kreci to dacie rade. Powodzenia życzę!!
My domek też mamy na kredyt, ale zostało nam 12 lat ok 2500 zl m-e
a w Polsce zbudowalismy domek w stanie surowym za odłożone, ale niestety trzeba bedzie sprzedać :(

Do góry