reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcowe mamy 2016

Misssoni tak właśnie mam zamiar zrobić ;) jeszcze dzisiaj musiałam jechać ze szwagierka do szpitala bo ma rezonans i nie miała jak jechać Ale zaraz wracam i kładę się do łóżka :) poduszki pod nogi i tak będę leżała :)

Nie chce trafić do szpitala wiec jestem skłonna lezec i sie nie ruszać (nadrobić serial) :)

Ale po dzisiejszym badaniu czuje jak mi ciągnie brzuch w dół...i jak mala mi sie rusza tak strasznie nisko to nie jest dobrze

Ja byłam u gin.w 6tyg. A kartę założył mi dopiero od 10 tyg.

Ja za wózek chce dac tak tysiąc złotych :) bo uznałam ze za resztę kasy kupię komode :p

Cień też mam najniższą średnią :) a za sam wynajem mieszkania płace tysiąc :)

reklama
Fanti Twoj Bronus moze docelowo bedzie duzy dlatego teraz ma niby 27 tydzien :D nie wierze, ze az taka roznica moglaby byc no ale zobaczysz sama kiedy synek bedzie pchal sie na swiat.
Mi ginekolog powiedziala, ze do 20 tyg mozna okreslac mniej wiecej ile dziecko ma a pozniej to juz sie mija z celem bo kazde finalnie jest innej wielkosci :)
Wiesz ona też mówiła że do 12 tygodnia można dokładnie określić wiek bo potem to już u każdego inaczej się rozwija.
No to szukam dalej.A z innej beczki czy ktoras z Was brala raty na allegro ?bo 0% na 10 rat mozna od 300 zl jak sie cos kupuje i sie zastanawiam
Brałam raty allegro na telewizor I na kompa I nie było żadnego problemu.

Dlatego ja się cieszę że mamy swoje własne bez kredytu. Chociaż wolałabym większe ale na tą chwilę to ludzie oszaleli z cenami za takie ruiny że szok.

Ja też mam właśnie swoje na szczęście,mam na nie kredyt bo niedawno wykupilismy na własność,bo wczesniej nalezalo nam sie z Taty pracy a byla mozliwosc wykupienia na wlasnosc i tak zrobilismy.a wyszło nam za grosze kupno bo Tata mial 95% znizki.więc ja kredyt za mieszkanie i rachunki płacę 800zł.

Matko dziewczyny. Ja się serio zastanawiam jak wcześniej się dzieci rodziły. Czytam i czytam i wychodzi, że 50 % z nas ma problemy z ciążą. Skracanie szyiki, cukrzyce, jakieś powikłania. Kiedyś mi się wydawało, że urodzenie dziecka to taka prościzna a teraz dziękuję za każdy dzień i że dzidzi zdrowa rośnie.
Ja tam chyba wspominałam kiedyś, że mój mąż ma wadę serca. W związku z urlopem chciałam się w końcu zapisać na echo serca płodu a tu mi lekarz w piątek mówi, że mi się czas kończy na badanie bo ono do 28 tygodnia powinno być. W Krakowie tylko 2 lekarzy to robi i jak zadzwoniłam to pierwszy możliwy oczywiście odpłatny termin jest na 14 stycznia. Przyznam, że sie wkurzyłam. Nie na terminy ale na lekarzy. O tym, że mąż ma wade mówiłam już dawno lekarzowi na usg innemu i owszem napisał żeby zrobić echo ale nic nie wspomniał że w jakimś terminie. Później poszłam do innej ginekolog po skierowanie - też kompletny brak informacji, że mam to jakoś już robić. I nagle się dowiaduję, że już za późno. /nosz...wa.
Jestem pierwszy raz w ciąży a lekarza się zachowują jakbym miała wiedzieć wszystko sama. :( Zapisałam się na tego 14 a pod koniec grudnia zapytam mojego ginekooga czy jest sens w ogóle robić czy lepiej już poczekać miesiąc do porodu.

reklama
Do góry