reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2016

reklama
Hej ja siedzę na glukozie. Weszłam bez kolejki bo mnie pani sama zaprosiła. A glukoze piłam o smaku cytryny o takie rarytasy. Czuję się ok co bedzie potem to zobaczymy.

Kkasia to moze dziewuszka,bo siusiaki dosc szybko widac ;)

Maz tez tak obstawia a następna wizyta 18 grudnia dopiero

Syn juz w przedszkolu, mąż spi po nocce a ja się nudzę. Najlepsze to ze dzis mieliśmy od 7 do 16 nie mieć prądu ale na razie jest.

A ja mam juz 5 kg na plusie i obawiam się co będzie dalej

A my teraz niestety nie mamy czasu na rozczulanie sie nad brzuszkiem:( w pierwszej ciazy oboje skupialismy sie na ruchach, na kopniakach, czytalismy fora i artykuly o tym, co dzieje sie w danym tygodniu z malenstwem.. cala ciaze najwazniejszy byl tylko Kubus:) no i w sumie od tamtej pory nic sie nie zmienilo:) nadal najwazniejszy jest Kubus i to wkolo niego wszystko sie kreci. Wiec druga ciaze duzo mniej przezywamy.. dlatego pierworodki cieszcie sie pierwszym brzuszkiem bo na druga ciaze zwyczajnie brakuje czasu :-D zwlaszcza jak jest taka mala roznica wieku:)

Jeny, dziewczyny.. jak tak piszecie o plci to zaczelam sie obawiac ze u nas znowu bedzie pomylka.. i tym razem to dziewczynka bedzie sie wychowywac w pajacykach w auta. Wtedy to juz calkiem strace wiare w usg i w lekarzy[emoji14]

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Barbra, rany, takie rzeczy przy śniadaniu? No dzięki

Fanti u mnie biorą pod uwagę termin z om, wpisano mi 19 marzec, ale co internetowy kalkulator to inna data. Z usg wychodziła na poczatku różnica może 2-3 dni, z córką miałam na samym na początku ok tygodnia różnicy i urodziła się 10 dni po terminie, mimo tego że przez całą ciążę w miarę "trzymała sie" terminu z om

Grandiflora chyba najgorzej myśleć jak to będzie itp, już nie ma odwrotu, będzie dziecko, trzeba wziąć jego wychowanie i opieke na klatę i tyle - mi takie podejście pomogło w 1 ciąży, potem wszystkie czynności były dla mnie naturalne. Bardziej się przerazalam / przerazam opieką nad takim dwulatkiem niż noworodkiem

Misssoni o ble, powodzenia

Kkasia u mnie się sprawdziła taka wstydliwosc na usg, że to dziewczynka

Kubusiowa a masz jeszcze w razie co wyprawkę dla dziewczynki? ;) u mnie niby płeć niepewna, ale na końcu wizyty lekarz uznał ze raczej by stawiał na chłopaka, wczoraj przeglądałam chłopięce ciuszki i jakoś strasznie nie byłam do nich przekonana, sama nie wiem co o tym myśleć :sorry: wiem ze najważniejsze zdrowie itp, ale bardzo ciężko mi wyobrazić sobie chłopaka w domu, mimo tego że nie miałam żadnych preferencji co do płci :sorry:

Witam się jeszcze z łóżka.

Kubusiowamama u nas też mniej czasu na przeżywanie ciąży. Cały czas wszystko kręci się wokół Hani.
A co do płci to chyba siusiak już nie odpadnie, hmm. Przynajmniej mój gin tak twierdzi, bo co wizytę się o siusiaka pytam.

Nailie ja cały czas nie potrafię sobie wyobrazić chłopaka w domu, po porodzie dopiero pewnie to nastąpi.

Misssoni powodzenia na glukozie.

Co do terminu to z OM mam na 29.02 a z ostatniego usg na 4.03.

Volka powodzenia na wizycie :tak:

Fakt, że przy drugiej ciąży mniej czasu na przeżywanie a i sam fakt ciąży i wszelkie objawy nie są już takie nowe więc mniej przeżywamy.
U mnie zaznaczyłam w pierwszej rozmowie synkowi, że zawsze będzie najważniejszy dla mnie bo najbardziej wyczekany, pierwszy itd.. a on po chwili zastanowienia okazał się mądrzejszy od matki bo stwierdził, że mam obu ich kochać tak samo i mają być tak samo dla mnie wazni bo ta dzidzia będzie się źle u nas czuła.. :sorry: Teraz jak opowiada o bracie to już z taką troską, tak planuje czego musi go nauczyć, czym on się zajmie itd..
A ostatnio podczas rozmowy o świętach pyta o Bronka jak to będzie więc tłumaczę mu, że w te święta jeszcze go z nami nie będzie ale następne BN to już będzie miał ok 10 miesięcy więc będzie dużo już rozumiał. A on mimo, że wierzy nadal w Mikołaja pyta:
- A kto się za Mikołaja przebierze ja czy tata??
I zaczął opowieść jak to mam go zagadać, on biegiem ucieknie się przebrać i wejdzie taki wielki z workiem itd.. :laugh2:

reklama
Dzieki. Ja probuje jakos nastawic moje 4latki na to!ze to nie oni beda niedlug najwazniejsi,ze braciszek bedzie wymagal od mamy duzo uwagi. Zeby nue bylo potem niesppdzianki,ale Twoj syn Fanti juz duzy to tez co innego.

Do góry