reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

reklama
Dzieki dziewczyny za zyczenia :). Nailie no na to licze dzisiaj,ze juz nie bede miala zadnych watpliwosci ;). MlodaMama a co za zawody? Powiedz mu,ze mysli tylko o sobie :p.

Volka wszystkiego najlepszego:-) Życzę by maluszek w brzuszku obrócił się tak by wszystko na 3d było ładnie widać :-) Po wszytskim czekamy na wieści z Twojego brzuszka :)

Mój Oli tak się za babcią stęsknił, że czekał na piatek jak na zbawienie by dziś spać u babci.. a skoro mamy wolny wieczór to mąż zaproponował kino "Listy do M 2". Problem w tym, że my jak zwykle na ostatnią chwilę i nie ma miejsc w kinie.. ale jest jeszcze 2 kino takie stare i tam nie ma rezerwacji.. może tam.. jak nie to będziemy mieli wolny wieczór sami w domu czyli przed TV :sorry:

Aaa... jeszcze odnośnie konkursu- wyniki będą w środę a do dziś trzeba było prace składać..

Volka na strzelnicy :D żeby nie stracić pozwolenia na broń musi co jakiś czas jeździć :D Ale już był 2 tyg temu Ale POMYŚLAŁ O MNIE ,kochanie ale przecież możesz ze mna jechać co bedziesz w domu siedziala' haha daj znac po usg jakk poszlo! :D

Fanti nie ma opcji żeby nie było 1miejsca tak świetny był miś ! :D

Ja odpadła leżąc w łóżku z kotem :)
Fanti na pewno wygranie ;)
Volka wszystkiego najlepszego kochana i oby dzidziuś się dziś pokazał :*
Ja w przyszłym tygodniu pójdę do położnej środowiskowej do przychodni koło domu :) i ugadam się z nią na jakieś spotkania żeby serduszko posłuchać zwazyc się zmierzyć ciśnienie itp :)
Teraz mi troszkę lepiej dzięki mojej kotce która leżała mi na klacie spocilam się okropnie może to mi też trochę pomoże

Bar bra może wygrzewanie dobrze na Ciebie zadziała ;)

Ja leżę z tymi plecami bo już mnie tak chycilo ze zaczęłam kulec Na lewa noge bo mnie tak rwie :(

A co do położnej to u nas po porodzie chodzi przez tydzień taka z ośrodka zdrowia a czy Wy też ja mialyscie? Przy 1 dzieciach? Wcześniej się to zgłasza czy przed porodem można iść już ? Porozmawiać ? U mojego mojego rodzinie jest jedną położną i pracuje w szpitalu gdzie mam rodzic Ale teraz gdzie mieszkam to nawet nie wiem czy tam jakieś chodzą czy nie... nawet nie wiem gdzie mam pytać :/

Wszystkim Wam polecam obejrzec sobie filmik edukacyjny na temat bólu kręgosłupa. Głownie film jest o odcinku lędźwiowym,a el tyczy się każdego odcinka, ponieważ zauważcie że wszystkie rzeczy które robi się na codzień: sprzątanie, podnoszenie, siedzenie...robimy w zgięciach-czyli pochylając się do przodu. A co z ruchem w tyl? tzw odgięciem/przeprostem? Każdy staw w naszym organiźmie ma swoją ruchomośc. Łokiec się zgina i prostuje, tak samo palce...kręgosłup żeby dobrze stawy były odżywione też musi się ruszac w przód i w tył a niestety większośc życia używamy tylko tego ruchu w przód. Może przybliży wam coś ten filmik: wejdźcie sobie na stronę Instytut McKenziego Polska - Klinika schorzeń kręgosłupa tam wchodzicie w zakłądke Dla Pacjenta i macie filmik Jak Dbac o Kręgosłup?
Pamiętajcie że kręgosłup to długa kolumna. trzeba dbac o niego w całości. Bardzo ważne jest siedzenie i schylanie w naszym stanie. Podkładajcie sobie wałeczki pod dolną częsc kręgosłupa tak żeby go troszkę wypchnąc w przód. Musicie dbac o proste siedzenie. Ewolucyjnie jesteśmy przystosowani do biegania, chodzenia....nikt nie przewidział że w XXI wieku tyle będziemy siedziec!!! Stąd przeciążenia, dyskopatie i różne inne dolegliwości. Od kręgosłupa można czuc różne objawy- możecie miec kłucia, drętwienia kończyn, uczucie ciągnięcia, słabszą siłę, mrowienia....różne dolegliwości. Miałam mnóstwo pacjentów np. z objawami zawału-od odcinka piersiowego, z bólami łokcia- od odcinka szyjnego lub z bólem pięty-od odcinka lędźwiowego. Niekiedy są leczeni bezsensu miesiącami ! Najważniejsze to znaleźc PRZYCZYNE bólu.
Nailie i Bursztynek
najlepiej sobie znaleźc fizjoterapeute w okolicy który pracuje metodą mckenziego. Pamiętajcie o prostym siedzeniu i zginaniu się na prostym kręgosłupie i zgiętych stawach kolanowych- pupa idzie w tył.
Jak będziecie po cc to najlepiej iśc do fizjoterapeuty który ma szkolenia z zakresu pracy na powięzi.
Rozpisałam się, ale myślę że to przydatne informacje. Jak coś to pytajcie :-)
Volka: spełnienia marzeń!!!

reklama
Do góry