reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

reklama
Dziewczyny co do mycia okien to ja mam więcej chętnych :-D Moja przyjaciółka się zaoferowała, bo w ciąży wolno mi na wszystko jak to stwierdziła, żebym tylko się nie przemęczała to może mi we wszystkim pomóc, taki to mam skarb za przyjaciółkę :-) Mama moja też powiedziała, że mi pomoże no i teściowa też :-) Ale coś czuje, że męża zagonie do pracy i zrobimy to razem, mamy ten karcher co któraś pisała i użytkujemy już od dłuższego czasu, ja już doszłam do wprawy i raz dwa bez smug mi to idzie , ale musiałam się wyćwiczyć :) Więc mąż powinien dać radę :)

Gratuluję wizyt, nasze dzieciaczki coraz większe :-)

Duzo zdrowka dla wszystkich maluszkow!!! Podziwiam wszystkie mamy, ktore tak dzielnie ogarniaja codzienne trwogi... ;)

Co do wagi maluszkow, nasza Zuzulinka w 23/24 tc wazyla 650 g. A jestem formatu mini na maxa wiec corcia chyba po 2metrowym tatusiu poszla.
Bar- podzielam marzenie- tez bym chciala utrzymac wage 50kg. :)

Edit to mieliście przeboje :-( mam nadzieje ze najgorsze za wami, oby nic więcej niż zęby z tego nie wyszło!

Isia jak wizyta? Długo czekalas aż dokturka wróci z cesarki? Dziś czytalam w wyprawce o małej wojnie laktacyjnej ;-) mi imponuje ze wiesz czego chcesz, a raczej czego nie chcesz. Wczoraj trafiłam na artykuł o terrorystkach laktacyjnych i tak sobie pomyślałam że z dwojga złego lepsza jest Twoja postawa ;-)

Kubusiowa z tym mlekiem w głowie a nie w cyckach to tez Chodzi o to żeby tej głowy nie przeciazac i nie robić na siłę, czasem trzeba odpuścić myślenie, stresy i zaufać naturze. U mnie głowa była tak przekonana o zajefajnosci moich cyckow zw pierwsze dni po porodzie nawet nie dopuszczalam myśli ze może być w nich pusto, a było, dobrze że położne trzymały rękę na pulsie i dokarmiały :p

Chrobek Ty patrze odwrotnie patrzaca na niekorzystne sytuacje :-D ja z twoimi wynikami glukozy zamiotlabym pod dywan i uznała ze takie przekroczenie normy to żadne Przekroczenie :p a Ty od razu ze cukrzyca... Pobierali ci krew z żyły czy z palca? Powtórzę się ale u mnie z palca a z żyły były dwie różne bajki, plus dokładność glukoketru na którym były robione wyniki w przypadku krwi z palca... W poradni diabetologicznej powtarza ci test jak trzeba i zobaczysz wszystko cacy będzie ;-)
Nie powiem sama dygam przed tym testem glukozowym, bo mam tetaz takie parcie na słodycze, że diagnoza cukrzycy byłaby końcem świata :p ale jeszcze sobie pozyje w blogiej nieświadomości około miesiąca ;-)

Ja po kapieli a Grzesiu dał mi ostro popalic normalnie bokser serio wy też tak macie po kilkanaście koponiakow pod rząd w pępek chyba z 10 razy dostalam :)

Ja wczoraj do spania nie mogłam się ułożyć, mała upodobała sobie lewą stronę i zaczęła napierać i kopać. Dzisiaj już dała mamie spokój, po południu się buntowała.

Bar Bra gratuluję wieści z wizyty synuś super rośnie :-)

Nailie dziękuję ze pytasz :-) u mnie na wizycie wszystko dobrze, wyniki badań dobre, dostałam skierowanie na glukozę i przed 15 grudnia mam zrobić bo wtedy mam kolejna wizytę. Szyjka jak to określiła moja ginekolog jest długa a nawet bardzo długa i zamknięta. Jedynie zrobiły mi się na dole dwa malutkie żylaki, które podobno po porodzie od razu zejdą (nawet nie wiedziałam że mogą się tam zrobić).

Edit no właśnie mojemu Bartusiowi w niedziele przebiła się 4, 3 jeszcze nie ma, więc ten jego płacz i wymuszanie było związane z wychodzeniem tego zęba, a też tak jak pisałam wcześniej, od zeszłego czwartku do niedzieli juz ledwo dawałam rade bo synek cały czas chciał na ręce i płakał bardzo często.

reklama
Isia1982 ja tez dopiero teraz dostrzegam o ile latwiejsza byla pierwsza ciaza.. a w takie dni jak dzisiaj to juz w ogole.. ja jestem niewyspana, obolala a musze sie zajac moim ząbkującym maruda. Na codzien jest ok, ale teraz, jak wychodza mu piątki to jest tragedia. Na szczescie Maz od czwartku ma wolne, wiec bede mogla opoczac:)

Izik_89 podziel sie energia! Daj choc 10% :-D :-D

Kubusiowa, ale człowiek nie doceniał spokoju w pierwszej ciazy hihi a teraz żałuje... Ja wyszłam z domu o 9 rano i wróciłam o 21...
a z energia od Izik to ja tez poproszę ;)

Kkasiaa nie boisz sie jechac w gory? Ja slyszalam ze nie wolno bo to zmiana cisnienia itd.
My wczoraj mieliśmy usg 4d prywatnie, super sprawa! Mały cały czas wkładał sobie stopę do buzi i zaslanial twarz i nie było takiej pełnej rekonstrukcji 3d ale i tak było dużo widać i mamy filmik na przyszłość:) zdrowy cały tylko rośnie duży, bo mamy 23 t 3d a waży 620 g; )

moim zdaniem w gory mozna spokojnie jechac tylko nie szaleć i nie wjeżdżać na żadna gore... Np Kasprowy czy cosik w tym rodzaju... Ja na poczatku ciazy nawet na Czantorię nie wjechalam i miałam opory przed Rownica ale na szczęście było wszystko ok....

Ja siedze w kolejce do położnej ale dziś wyjątkowo mało ludzi więc może nie będzie tak zle jak zawsze :)

i jak kolejka? Szybko poszła?

A my jutro jedziemy w gory:) ale tylko na jeden dzien do Szwecji:) potem w sobote lot samolotem. Na 5 tygodni. I kolejny lot samolotem. Ale ja sie takich rzeczy nie boje. Bo dzidzia nawet lotu nie odczuje:) a ja sobie poradze:)

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

kubusiowa, moim zdaniem dużo rzeczy w głowie siedzi... Jak wiesz, ze bedzie dobrze to musi byc dobrze :)

Wozek juz jest :) nawet fajny, wyglada o niebo, lepiej niz na zdjeciach z internetu.
Ja mam dzisiaj placki na obiad, taka mnie ochota naszla.

gratulacje wózka :) ja mam ochotę na placki z jabłkami ale nie umiem robic takich jak moja mama... Chyba muszę do niej pojechac i poprosić o placki ;)

W gory to nie jest dobry pomysl .Cisnienie ... Ja bylam w zakopanem w pazdzierniku i zle sie czulalam poszlam tam do szpitala sprawdzic bo i tetno skakalo i brzuch pobolewal to tamtejsza Pani doktor powiedziala ze absolutnie w gory w ciazy sie nie jezdzi bo sa wlasnie zmiany cisnienia. Powoedzialam jej ze pytalam swojego lekarza to ona na to ze zawsze tak gadaja a nie mieszkaja w gorach .

kazdy mówi inaczej.... I bądź tu mądra... Ja byłam z rodzinka na poczatku sierpnia w Zakopcu i super sie czułam....

A u nasz ból ucha, synek wrócił z przedszkola i go boli, narazie dostał krople i poczekamy, najwyżej jutro znów do lekarza. Wczoraj dopiero po chorobie poszedł do przedszkola a dziś znów coś. A najgorsze że sama z nim w domu, mąż do 23 w pracy.

Kkasiaa daj synkowi jakis ibuprofen....

ok 15 minut plus szycie... jak będzie szyła to może ze 40 min jej nie być :)

na szczęście przyszła po 15 minutach....

Do góry