reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

Ależ się musiałam naczytac, żeby nadrobić ;D ja w przyszłym tygodniu idę na glukoze i jak Was czytam to mi już niedobrze !. Będę szła jak zawsze prywatnie -wiec musze kupić tylko cytryne:)
Mi na każde pobieranie krwi każe lekarka iść na czczo ,a co dopiero na krzywa cukrowa -ale nie znam się i nie wypowiadam czy można coś zjeść czy nie ;)

Jeśli chodzi o zwolnienie to w pierwszej ciąży ze względu na tarczyce itp miałam ta 1 ,ale teraz na szczęście mi dala 2 ,bo z małym na spacery bym się bała wyjść , ale wtedy z 1 tez wychodziłam , jest tyle usprawiedliwien, że się musiało wyjść ,bądź ze przez kilka dni np się mieszkało u rodziców ,bo męża nie ma- cokolwiek i nic nie zrobią -jedynie upomna ,że trzeba to zgłaszać. wiem też ,że w 90 %jak sprawdzają ,to te podejrzane umowy (wysokie bardzo zarobki, od niedawna umowa czy też własną działalność i nagle zwolnienie )

reklama
co do karmienia piersią, to ja córę karmiłam przez 4 mce, ponieważ nie przybierała na wadze i musieliśmy przejść na mm. ale dla mnie to była duża niewygoda... wyparzanie wszystkiego, gotowanie wody o 4 nad ranem żeby zrobić mieszankę... ło matko... a najgorsze było to, że brakowało mi tej wyjątkowej bliskości jaka wytwarzała się miedzy mną a małą w czasie karmienia. :(
teraz zrobię wszystko żeby karmić piersią jak najdłużej! choćby dziecko miało mi wisieć na cycku co 5 minut :p

Ja tez mam narazie takie podejscie. Chcialabym karmic jak najdluzej,nawet do roku mimo,ze w domu bede miala rozbrykane 4latki :p,ale jak bedzie czas pokaze ;)

Ogorkowa gotowa ryba naszykowana na obiadek ziemniaczki są więc teraz odpoczywam i czekam na męża bo przyjdzie i padnie bo jest coraz bardziej chory ale do roboty chodzi bo koledzy sobie nie poradza żaden nawet mu nie za proponuje żeby poszedł do domu ale chyba zadzwonił i ściągnęli go wcześniej do domu i wykuruje go żeby mnie potem nie zaraził

Ale mam dosyć dziewczyny... najchętniej bym spała teraz :) M zaraz jedzie z Z na zajęcia plastyczne, potem przyjadą na chwilę do domu i pojedziemy na jujitsu...
A moje dziecko w brzuchu szaleje na całego :)

Z tymi kontrolami z ZUS-u to podobno loteria, bo to komputer wybiera kogo sprawdzić...

Dziewczyny czy któraś z Was miała robioną w ciąży teraz bądź kiedy indziej biocenozę pochwy? JA dzisiaj odebrałam wynik i nie umiem się doczytać czy jest dobrze czy nie ;/

reklama
Do góry