reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

Dzień dobry dziewczyny :-)

Jak tak czytam o tym, że dużo osób w około mówi Wam, że szkoda że nie dziewczynka, albo że szkoda, że nie parka to przykre :( Nie wiem jak jest u Was, ale w moim otoczeniu w ostatnim czasie urodziło się kilka dzieci z poważnymi chorobami, jedno z nich ma poważne wady genetyczne i nie będzie umiało samodzielnie funkcjonować w życiu, a drugie niesłyszące, przeszło poważną operację, by mogło słyszeć. Dla mnie najważniejsze jest by dzidzia była zdrowa, a czy będzie chłopczyk czy dziewczynka to nie ważne, to nie sklep, gdzie wszystko można wybrać i fajne dla mnie jest to, że połączenie cząstki mnie i mojego męża stworzy malutkie cudo, niespodziankę :-)

reklama
Witam się przy poannej herbatce:)

Gratuluję wczorajszych wizyt i wieści, rzeczywiście przewaga chłopaków:)

u mnie też wszyscy wokół naciskają na parkę, ale dla mnie tak jak pisze dzasti najważniejsze jest zdrowie. Szczerze mówiąc, to jeszcze nie do końca w tą dziewczynkę wierzę, zobaczymy na połówkowym:)
Ale oczywiście jak powiedziałam już w rodzinie że dziewczynka będzie to co niektórym imię nie pasuje...ale mam to gdzieś, najważniejsze, że nam się podoba. U mojego M w rodzinie też sami chłopcy, a w mojej z kolei dziewczyny.

Jeszcze co do pielęgnacji chłopczyka - wcale nie jest skomplikowane, nasz pediatra nie kazał ściągac napletka, sprawdzał zawsze na wizytach czy wszystko ok, a teraz synek juz sam się myje i oporządza. Ja szczerze mówiąc bardziej obawiam się pielęgnacji dziewczyny, ale to pewnie dlatego, że jeszcze tego nie robiłam, myślę, że wszystko przychodzi samo, tak jak przy synku:)

Sylvi, w pielęgnacji dziewczynki to w ogóle filozofii żadnej nie ma bo po prostu myjesz kukułke najzwyczajniej w swiecie. Nic z niczym nie musisz kombinowac. Ja tylko sudocremem smarowalam po kazdej zmianie pieluszki i nigdy nic się nie dzialo.

Ja bym się nie przejmowała badaniem dziadków jak chcą to niech se sami zrobią :p ważne są wasze uczucia i waszą dzidzia :)
Ja dziś zaplacilam za materace i jutro znajomy ma je przywieść prosto z fabryki :D zaraz idę internet załatwić bo musi być a potem na dalsze zakupy: p a jutro kolejne ale jutro to jedzenie bo muszę najpierw lodówkę sprawdzić :p

Ja się kiedyś opiekowałam dziewczynką a teraz moim Bartusiem i jeżeli chodzi o pielęgnację to chłopcy są dużo łatwiejsi :)

U mnie też znajomi, teście i rodzeństwo mojego męża twierdzą, że powinniśmy mieć teraz dziewczynkę, bo powinna być parka. Dziwne podejście mają niektórzy :). Teściom już powiedziałam, że jak im nie będzie pasował drugi wnuk to możemy ich nie odwiedzać, więc temat parki szybko się u nich skończył :)
Natomiast moja mama i rodzeństwo mówią, że fajnie byłoby gdyby była dziewczynka, ale obstawiają że będzie drugi chłopiec, więc chociaż oni się nie rozczarują :)

Wiadomo ,że najważniejsze jest zdrówko dziecka. Jednak jak się ma już jedno dziecko ,to bardziej się ma upragnioną płeć niż za pierwszym razem . Jedne mamy chciałyby mieć np drugiego synka a drugie właśnie parke, ale innym jest nic do tego .. jeśli rodzice są szczęśliwi z płci a są i będą zawsze tak naprawdę nieważne jaka będzie ,można chcieć córkę tak jak w moim przypadku ,alee w momencie usłyszenia bicia serduszka jest w głębi duszy najważniejsze zdrowie :) jeśli by się okazało jednak ,że będzie synek ,pewnie u mnie by się pojawiły łzy rozczarowania ,ale lecę trwało by to chwile i zaraz radość i znajdowanie mnóstwo plusów ,że jednak chłopiec :) tez mi co chwila ,ktoś mówi ze mąż musi się spisać i teraz córka itp ale każdy mówi ,żele będzie syn -ja tylko się z tych osób po prostu śmieje :d

Nie rozumiem osób, które koniecznie chcą mieć wnuczkę i wnuczka. Najgorsze, że są nawet tacy nie uznający jak się urodzi chłopczyk, czy dziewczynka.

Gratuluję kolejnych chłopców i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :).

Mój tata ma 4 wnuczki i nigdy nie usłyszałam od niego ze coś nie tak bo nie ma wnuka. Nawet jeżeli tak myśli to nie mówi glosno, a za wnusie swoje dałby się pokroic

reklama
Moja tesciowa sie smieje i mowi,ze bedzie miala 7 wspaniałych jak sie teraz urodzi 7 wnuk :p aaa i mowi,ze do takiej ekipy dziewczynka by nie pasowala :p

Do góry