reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2016

Nailie zdrowka
barbra oby udalo Wam sie wszystko najnaszybciej posortowac. I wtedy relaksik.
U nas chłopiec był bardzo wyczekiwany bo mąż ma dwie córki z pierwszego małżeństwa i nasza tez córeczka. Więc jak sie dowiedział, że chłopak to uśmiech na twarzy.!!
Mimo to zgadzam się z dzasti zdrowie najważniejsze!!!

reklama
No mi akurat marzy się parka, ale jakby chłopiec był to też są plusy;)
A mój kolega ma 3 córki i się niego często śmieją, że syna nie umie zrobić, to on zawsze odpowiada, że "sztuką jest dziurkę w dziurce zrobić":-)

Ludzie są dziwni z tymi tekstami jakby to był koncert życzeń. Ja kiedyś marzyłam o córce, ale synek wypełnił mi sobą cały świat i serce. Potem wiedziałam że więcej dzieci nie będzie i tylko czasem myślałam że fajnie by było czesać warkocze . jak dowiedziałam się teraz o dziecku to przecież naturalne powinno być że chce córkę ale okazało się że mój synek jest dla mnie taką miłością że skoro on chce brata to i ja zaczęłam pragnąć by to był 2 chłopiec. I ani odrobinę nie poczułam zawodu ani jakiegokolwiek wewnętrznego żalu gdy wczoraj lekarz mówił że chłopiec. Moja radość była tak Wielka że łzy mi radości leciały w trakcie badania. Upewniałam się potem czy na pewno chłopiec to potwierdził 3 razy. I w nosie mam co inni o tym myślą. Moja mama i jej zdanie liczy się dla mnie. Wiem że liczyła na choć jedna dziewczynkę z rodzinie ale ona tak kocha Oliwiera że skoro on chce brata to i ona już się cieszy.
A jak mi miło było jak 16 letni bratanek zadzwonił wieczorem do mnie i powiedział że on tak się cieszy że to kolejny facet bo bał się że będzie baba a jemu marzył się kuzyn drugi. Czyli młode pokolenie było zadowolone.

No ludzie dziwnie nie raz reaguja.. Ja jeszcze dlugo przed ciaza zawsze chcialam miec pierwsza coreczke. Jak sie dowiedzialam o ciazy i zaczelam myslec o plci to naturalnie jakos czulam ze bedzie chlopiec i ani przez chwilke nie poczulan jakiegos zawodu czy zalu :) Jestem bardzo szczesliwa, ale i tak najbardziej ciesza mnie wiadomosci typu 'z Pani dzieckiem wszystko w porzadku itd'. Jezeli chodzi o rodzicow i znajomych to powtarzaja jak mantre ze zdrowie najwazniejsze a plec to loteria :) Z reszta moi rodzice mieli 3 corki, to teraz szczesliwi, ze wnuk pierwszy bedzie. Ze strony meza maja juz dwie wnuczki i wnuka wiec im wszystko jedno :) Ja tez sie boje obslugi siusiaka ale jakos to bedzie. W koncu dla meza obce to nie bedzie :D

Witajcie

jest mi troszkę smutno, bo wszyscy dookoła, tzn. mój mąż i jego rodzina mówią w kółko,że będę miała synka . Mi jest to bez różnicy, tym bardziej,że będzie to moje pierwsze dzieciątko. Przeczucia miałam/mam na chłopca, ale co ja tam wiem :) zrobiło mi się przykro, bo co jeśli będę miała córeczkę ? powiem szczerze,że już nawet zaczynam się skłaniać bardziej ku dziewczynce, co by im wszystkim nosa utrzeć :-) czas pokaże

Marcowa07 nie przejmuj się tym co mowia. Ludzie tak już mają ze muszą coś pogadać, ale to jest tylko gadanie a jak przyjdzie co do czego wszyscy pokochaja dzidziusia bez względu na plec. A ostatecznie to Twoje dziecko i to Ty będziesz je kochac najbardziej na świecie i ono Ciebie, reszta jest bez znaczenia.

Witam!!

Ja z rana zaliczyłam kosmetyczkę :) i mam hybrydy zrobione i brwi :D od razu mi lepiej.

A co do gadania czy chłopak czy dziewczyna, nie przejmować sie tym. Byle zdrowe i cale było. U mnie znów pełno gadania za plecami, że będziemy mieli trzecie dziecko itd. Fakt, troszkę zaskoczylo to nas chociaż wiemy co zrobiliśmy i jak to sie kończy hihih ale nie myślałam, że kolejny strzał i znow mąż trafi hahah

A i siedzę jak na szpilach odliczając godziny na USG

reklama
Do góry