reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

Szkoła rodzenia jest na prawdę spoko, dużo można się dowiedzieć na temat pielęgnacji zaś tatuś może poćwiczyć przewijanie na specjalnym manekinie :) Za pierwszym razem chodziliśmy i bardzo się nam podobało, ale teraz już sobie darujemy :D

reklama
Co do szkoły rodzenia fajna sprawa, my nie byliśmy ani razu. Przy pierwszej ciąży bylismy zapisani, ale z powodu,że mogłam w każdej chwili urodzić zrezygnowaliśmy. A potem już nie było potrzeby.

My do szkoły rodzenia się nie wybieramy :) chociaż z moją znajomością męskich narządów płciowych i pielęgnacji ich u dzidziusia może iść powinnam hihi

Lewusek i Cien gratulacje kolejnych chlopakow!!
Ja tez nie wiem jak sie przestawie na pielegnacje chlopca, ale mam nadzieje ze samo przyjdzie.
u mnie waga szla powoli do gory, ale w 5 miesiacu nabrala tempa i teraz gdy zaczynam 6 miesiac mam 4.5 na plusie. Ale widze, ze apetyt wiekszy szczegolnie jak zaczne jeść to ciezko sko czyc... haha

Sarna ja nie pisalam ze bedzie chlopiec :) Tylko ze ruchy zaczelam wczoraj czuc :)

Isia 1982 nie rób synkowi krzywdy i nie ucz go sikac na siedząco ! :-) Moj Narzeczony mówi że jak facet siądzie na muszli to musi siedziec tyle czasu aż zrobi " dwójke".
KubusiowaMama suplementy mamy na wszystko. A osoatnio słyszałam ze ten suplement na poprawe apetytu dla dzieci jest bardzo szkodliwy.
A jesli chodzi o witaminy to teraz po porodzie dzieci bardzo szybko podwajają swoją wegę. Wogóle szybko rosną...jeden ginekolog stwierdził, że zastanawiają się czy to właśnie nie przez te suplementy. Ja barałam codziennie nawet 3 miesiące przed ciążą, ale teraz biore co 2-3 dni

A dzisiejszą noc miałam straszną. Siku o 1,2,3:30, 5:30.....o 6 stwierdziłam że nie zasne bo jestem głodna więc zjadłam śniadanie. Potem zasnęłam o 7 a o 8 obudził mnie telefon. Mam straszną bezsennośc.

reklama
Witam się i ja wieczorową porą..

Gratuluję chłopaków i całkiem nie licznych dziewczynek.
Odpowiadając na zadane dziś pytania:
- nie przyjmuję żadnych suplementów, witamin ani minerałów. Przyjmuję tylko leki na nadciśnienie.:nerd:
- maluję się właściwie codziennie i włosy robię poza nielicznymi dniami jak mam wolne. Do pracy muszę jakoś między ludźmi wyglądać, poza tym do szkoły z młodym, na basen jak go wiozę czy na lekcje keyboardu.. wstyd się pokazać takim nijakim. Mało mam spodni w jakie się mieszczę więc w domu dresy z decathlonu. :baffled:
- zupełnie nie czuję się już atrakcyjną kobietą ale z tym miałam już problem przed ciążą.. :-(

Dziś miałam trudny dzień w pracy.. bałam się jak diabli dzisiejszej wyprawy na dywanik do zwierzchników bo musiałam z nimi omówić sprawę zakończenia mojego awansu i zgłosić im ciążę.. Ponieważ pani naczelnik jest osobą nieprzewidywalna bałam się jak zareaguje.. Ale o dziwo poszła mi na rękę, w poniedziałek mam ostateczny egzamin autoryzacyjny i od wtorku odbieram pozostały urlop a reszta to L4.. WOLNOŚĆ!!! prawie rok wolności... :-D Owszem byli mega zdziwieni, że to już tak zaawansowany etap ciąży, że wcześniej nie zgłaszałam itd..
No i nadal nikt nic nie zauważa ale wieści już się rozeszły.. :-p Wielce zdziwieni co niektórzy.. a jutro zaczem pojadę wieczorem do pracy pewnie już wszyscy będą wiedzieć.. :-p
A z tego całego stresu dzisiejszego tak mnie brzuch ciągnie, nogi bolą, puchną, i ogólnie jak wróciłam wreszcie do domu wieczorem to byłam mega zmęczona jakby co najmniej to był 8 miesiąc.. :eek:
Jutro rano jadę na badania prenatalne.. trzymajcie kciuki proszę :sorry:
Dobrej nocy życzę Wam kochane i pozdrawiam cieplutko :tak:

Do góry