reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

Lewusek mnie się udało zasnąć o 3 w nocy więc można przyjąć że byłaś pierwsza ;) mnie przed chwilą M obudził bo się spieszy do pracy a ma jeszcze trochę rzeczy do zrobienia i lata jak szalony co chwile rzucając niecenzuralne słowa... a mógł wczoraj się przygotować do wyjścia ;) albo wstać 40 min wcześniej...
Na zajęcia dzisiaj nie idę bo kaszle jak szalona i męczy mnie katar :/ W dodatku musiałabym jechać pociągiem a potem taksówką albo jeszcze gorzej autobusem bo moje auto jest u mechanika i dopiero w południe ma być zrobione. A nie mam siły przez tą chorobę tłuc się komunikacją miejską :(

reklama
Witam sie i ja porannie. Manka trzymam dzis kciukasy za Ciebie. Pewnie w koncu sie dowiesz :) lewusek a moze z glodu? Ja tez rano czasami tp jestem tak glodna,ze az mi niedobrze. Isia to odpoczywaj i sie kuruj herbatka z miodem i cytrynka. Ja ide budzic dzieci i do przedszkola lecimy!

Wypilam kakao z rana .Potem za jakies 1.5 godz napilam sie wody mineralnej bo popijalam witaminki i magnez .I po tym mnie wzielo .Albo to ta woda gazowana albo moze maly gdzies na zoladek uciska choc to jeszcze kruszynka bo ma 300 gr Juz sama nie wiem .

Witajcie dziewczynki :)))
Isia Ty się tam lecz wszelkimi znanymi domowymi sposobami żeby Ci się coś poważniejszego nie przyplatalo. Jak masz w domu buraka to zetrzyj go na tarce albo w blenderze, odsącz sok i wymieszaj ten sok z miodem. To jest super syrop na przeziębienie, kopalnia witamin.
Lewusek Ty też odpoczywaj po porannych rewelacjach zoladkowych. jesteś w domku czy pracujesz?
Zdrówka wszystkim :)
Ja się czuje zmęczona ale musiałam wyprawic młoda do szkoły i juz nie mogę zasnąć. Musze się wziąć za poprawienie mojego menu bo coś jest z nim nie tak. Wczoraj na wizycie jak stanęłam na wadze to mi łzy w oczach stanely. Musze się ogarnąć.

witam!!

cytowałam i mi gdzieś wcięło haha

co do obaw, że sobie nie poradzicie z siusiakiem itd to bez obaw. Ja jestem w synu mega zakochana i to mój rodzynek kochany. świata poza nim nie widzę. Siusiakiem zajmuje się mąż po kąpieli bo jakby nie patrzeć wie co i jak :-p. Szczerze chłopiec łatwiejszy do obsługi przy mega kupach bo nie włazi w cipcie i nie trzeba czyścić i czyścić.

Ania Be a mnie się wydaje meeeeeega trudniejszy bo może mu się zdradzić z kupki siusiak i dwa jajkami hihi i tyyyyyyyyle tego czyszczenia hihi

A co do mojego przeziębienia to jutro idę do lekarza bo kaszle jak diabli a u mnie w momencie jest zap oskrzeli więc pewnie bez antybiotyku się nie obejdzie... a po drugie to moja pora na chorobę- zawsze mnie rozkłada w drugiej połowie października i na początku marca. Od dziecka już tak mam :/
A co do leków jakie biorę czy suplementów to codziennie rano wbijam sobie heparyne w brzuch że względu na wcześniejsze poronienia i acard biorę wieczorem. Do tego duphaston... na początku brałam 6 tabl na dobę, teraz już tylko jedna... i magnez 2x2 tabletki że względu na skurcze brzucha jakie miałam. Witamin dla ciężarnych nie biorę bo są wieeeeeeelkie a ja mam problem z polykaniem :( a poza tym do lekarza chodzę po dobrej znajomości, i lekarka wie że pracuje w aptece i ma podobny stosunek do leków jak i ja ;) ale tylko nieoficjalnie hihi

reklama
Do góry