reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

Dziekuje dziewczyny .Mam dwie corki wiec rodzynek w koncu bedzie .Ja odpoczywam juz .Zrobilam fasolke po bretonsku na dwa dni i nawet troche zamroze.Wiec jutro leze i odpoczywam he he

reklama
No moja wizyta średnio udana. Specjalnie męża i córkę zabrałam bo mieliśmy robić usg polowkowe ale pani doktor stwierdziła że dzidzia za mała i mam przyjść za 2 tyg. Wiec posluchalismy serduszka, na chwilke podejrzelismy dzidzie i to na tyle. Ogólnie ochrzanila mnie ze jak można rejestrować się na usg przed 23 tyg.

Ja glukozy jeszcze nie miałam. Co do wagi to szkoda gadać :( lecę w górę jak cholera ehhhh
Najgorsze jest to, że od stycznia do czerwca byłam na diecie i sporo schudłam ale w ciągu dwóch miesięcy wszystko nadrobilam :(
No ale jak urodze to wracam z powrotem na dietę i walczę dalej o super figurę hihi
Mój Dzidziuś waży 387 gram...
Co do malowania i tzw dbania o siebie to całe wakacje chodziłam tak jak mnie Pan Bóg stworzył ;) i jak poszłam na targ w pierwszym dniu zajęć na uczelni to mnie nikt nie poznał hihi a zakupy w jednej budzie targowej robię codziennie od 4 miesięcy hihi bez makijażu i fryzury wyglądam zupełnie inaczej hihi

Witam dziewczynki :)
Mialam wczoraj pisac z tel ale szwankowalo mi cos i nie napisalam.
A wczoraj pamietny dzien-poczulam ruchy !! :-) Delikatne ale nawet widoczne z prawej strony brzucha :-) Super uczucie :-)

A ja zmienilam termin 2 prenatalnego,szkoda mi placic jak mam skierowanie na NFZ wiec do innej kliniku sie zapisalam,mial byc 30.10 ale dzis pani dzwonila zeby zmienic bo maja nieczynne wtedy.Wiec ide 26.10 :-) Juhuu :-) I czuje jak naciska mi na pecherz czesto dzidzia ;-)

Mam dziewczyny pytanie: otoz w nocy gdy ide siku boli mnie z prawej strony ,tzn nie moge przec za bardzo bo boli i czasem w ciagu dnia..Co to moze byc ? Bo nie wiem czy do rodzinnego zajsc czy poczekac do 5 na wizyte u ginekologa i moze to normalne ?

A mi zaczyna brzuszek rosnac ale dalej chodze w spodniach sprzed ciazy :-) Zauwazylam ze wloski mi rosna na brzuchu :-)

Wczoraj Holtera mi sciagneli,2 tygodnie trzeba czekac na wyniki...I potem wizyta.

Co do lekow to biore kwas foliowy,wit dla kobiet w ciazy,magnez dodatkowo i leki na tetno.

Do szkoly rodzenia nie pojde i tak bede miec cesarke wiec szkoda czasu i pieniedzy.

Cienie szkoła rodzenia nie tylko o porodzie naturalnym jest. Bardzo dużo jest o pielęgnacji malucha i karmieniu, o szczepieniach, kupkach itd. A są też darmowe szkoły.

reklama
Do góry