reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2016

może nie będzie tak źle z tą różnicą wieku:) ja dziś na nic nie miałam ochoty, wpychałam jedzenie na siłę, bo jak nie zjem to mnie strasznie ssie żołądek aż do mdłości.
Jeśli chodzi o brzuszek to ja zawsze miałam lekko wystający więc teraz nie trzeba będzie wciągaćl;)
ale teraz przez wzdęcia wygląda jak w 4 miesiącu..

fajnie że tyle starszych mamusiek:)

reklama
Ja to miałam płaski brzuszek... teraz zostaje zaokrąglenie w dole i szczerze denerwuje mnie to bo to o wiele za wczesnie na taki brzuszek, jednakże lekarz mi powiedział że przy trzeciej ciąży niby zawsze szybciej widoczna jest ciąża... coś to naciągane :-D

Moze cos w tym jest, u mojej mamy 3 ciaza tez byla najszybciej widoczna, ale ona w kazdej bardzo duzo przytyla :) u jej bratowej w 1 ciazy do 6 miesiaca nie bylo widac brzuszka, zas w 2 juz 3miesiac byl ladnie zaokraglony brzuszek, ale wg mnie to zalezy od kobiety, kazda z nas jest inna :)

KubusiowaMama, ah wiekszosc z Wam ma porównanie to Wasze kolejne maleństwo, moje pierwsze i wszystko jest dla mnie nowością, chociaż gdyby ktoś mi jakiś czas temu powiedział, że będę się aż tak ekscytować to bym chyba nie uwierzyła :)

Milagros24 moje też pierwsze ale na razie jeszcze nie mam ekscytacji myślę że jak usłyszę serduszko to się zacznie :) dlatego czekamy na 28 wtedy wizyta

Niestety nic nie wiem o przeniesieniu, podczytuje baby boom od jakiegoś czasu, ale nigdy się nie udzielałam :)

Dziewczyny mam do Was jeszcze jedno pytanie, na suwaczkach każda z nas ma podaną dokładną date, tydzien dzień ciąży. Czy lekarz też tak wpisuje czy zaokrągla to w jakiś inny sposób? Bo na jednym z kalkulatorów wyszedł mi 5 tydzień ciąży stąd moje pytanie.

Niestety nic nie wiem o przeniesieniu, podczytuje baby boom od jakiegoś czasu, ale nigdy się nie udzielałam :)

Dziewczyny mam do Was jeszcze jedno pytanie, na suwaczkach każda z nas ma podaną dokładną date, tydzien dzień ciąży. Czy lekarz też tak wpisuje czy zaokrągla to w jakiś inny sposób? Bo na jednym z kalkulatorów wyszedł mi 5 tydzień ciąży stąd moje pytanie.

U mnie lekarz zaokragla. Jak jestem w 5 tyg i 3 dniu to lekarz wpisalby, ze to 5 tydzien. Nie wiem czy tak samo jest w Polsce.

Milagros24 i prawidlowo! Ekscytuj sie :) ja pierwsza ciaza ekscytowalam sie do granic mozliwosci mimo ciezkiego poczatku. Duzo czytalam, wiedzialam co na danym etapie dzieje sie w brzuszku. A teraz zwyczajnie brakuje mi czasu.. dobrze, ze mam tu suwaczek, to chociaz tydzien ciazy bedzie mi odliczal :)

Milagros24 moje też pierwsze ale na razie jeszcze nie mam ekscytacji myślę że jak usłyszę serduszko to się zacznie :) dlatego czekamy na 28 wtedy wizyta

zazdroszczę Ci :) ja niestety zamiast od razu zarejestrować się na pierwszy wolny termin jak juz wybrałam w końcu lekarza (czyli 21.07) to uznałam że zrobie to wieczorem i mi umknęło, za szybko odetchnęłam, jutro zadzwonie do gabinetu i zapytam czy da się coś wcześniej, może gdzieś jakaś luka będzie akurat :) bo kolejny wolny termin to dopiero 4.08

U mnie lekarz zaokragla. Jak jestem w 5 tyg i 3 dniu to lekarz wpisalby, ze to 5 tydzien. Nie wiem czy tak samo jest w Polsce.

Milagros24 i prawidlowo! Ekscytuj sie :) ja pierwsza ciaza ekscytowalam sie do granic mozliwosci mimo ciezkiego poczatku. Duzo czytalam, wiedzialam co na danym etapie dzieje sie w brzuszku. A teraz zwyczajnie brakuje mi czasu.. dobrze, ze mam tu suwaczek, to chociaz tydzien ciazy bedzie mi odliczal :)

Dziekuje Ci bardzo za odpowiedź. Niestety nie wiem jak to w polsce dokładnie jest :)

a co do ekscytacji od dłuższego czasu marzyłam o maluszku i stąd ta radość, najchętniej to bym już biegała po sklepach za wyprawką :) a czytać będę więcej na pewno jak pójdę na zwolnienie, będę miała bardzo dużo wolnego czasu :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
No to fatalnie zadzwoń może coś się uda wcześniej albo prywatnie wtedy musi być szybciej ja akurat chodzę do zaprzyjaźnionego lekarza od znajomej więc dzwonie i mam szybko wizytę no i numer prywatny mam jak coś więc nie narzekam

reklama
No to fatalnie zadzwoń może coś się uda wcześniej albo prywatnie wtedy musi być szybciej ja akurat chodzę do zaprzyjaźnionego lekarza od znajomej więc dzwonie i mam szybko wizytę no i numer prywatny mam jak coś więc nie narzekam

Wizyta wchodzi w gre tylko prywatna, nie wierze lekarzom z mojego miasta na NFZ nie mam dobrych wspomnień. Namiary do lekarza również dostałam od koleżanki, w sumie to do dwóch, może uda mi się wcześniej pójść do tego drugiego, jeśli coś mi nie będzie pasowało zmienie lekarza prowadzącego, obaj mają równie dobrą opinie więc nie powinnam się obawiać :)

Do góry