reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

Ja z kombinezonem poczekam. Zobaczę jaka zima będzie. Jak taka jak w zeszłym roku to nie bede kupowac zimowego tylko przejściowy jakiś.

reklama
Bar Bra łóżko świetne :-)

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.

Kombinezony mam po Bartusiu na 62, kremowe i błękitne kolory, wiec chyba nie będę kupować innych.

Co do spania to u mnie z tym jest tragedia, budzę się bardzo często i to tak bez przyczyny, bo do toalety nie musze w nocy wstawać. Może jeszcze przed porodem się wyspie :-)

Dziewczyny udanych wizyt. Kombinezon jakis chyba kupie bo ja mam termin jeszcze w lutym.
kubusiowa my spędzamy święta tutaj bo dwa miesiące przed porodem to trochę późno żeby latać.
a teraz mykam na strych moze cos wyszperam dla małego. ..

Ja wieczorem lub popoludniu puszczam z youtuba kołysanki na zmiane z mozartem. Ostatnio tez wracam do nauki hiszpańskiego to i dzidzus ze mna slucha lekcji ;)
Ja mam termin na 15.03 wiec mysle ze kombinezon z "misia" wystarczy na wyjscie a potem najwyzej cos domowie ale mysle ze na koniec marca juz nie bedzie trzaskajacych mrozow. Zobaczymy :)

Muzyczki nie puszczam bo przy dwójce dzieci w domu non stop coś gra i śpiewa :D

Co do religii to moja córka też chodzi od zerówki i ona sama w przyszłości wybierze czy chce chodzić, wierzyć czy nie, jej wybór, syna jeszcze nie chrzciłam i pewnie robię to razem z chrzcinami dzidziusia a może i razem z komunia cholera wie. Mnie sie nie śpieszy z tym. Fakt taki, że im mniejsze dziecko tym mniej problemów podczas mszy.

Witam mamusie :)

Moja corka tez ma w przedszkolu religie,oczywiscie trzeba bylo wyrazic zgode.
Ja mam od 8 zalozonego Holtera,strasznie dziwnie pod kurtka wyglada :)Ale co zrobic jak trzeba.

Od 4 dni naszego kota nie bylo,troche sie martwilismy,w koncu rano i w nocy zimno..I siedzialam sobie po sniadaniu przy komputerze i nagle slysze takie ciche,zachrypniete "miaaall".Lece po schodach na dol i otwieram drzwi a tam moj Tygrys :-) Biedny tulil sie,skarzyl,mialczal zachryple i nos czarny wiec gdzies do piwnicy wszedl i go zamkneli.Polasil sie,umyl,zjadl i teraz spi biedactwo :-)

Czyli wychodzi na to, ze jestem jedyna, ktora bedzie latala z tak sporym brzuszkiem?;) ostatni lot w 31 tyg a do 34 tyg mozna spokojnie latac z zaswiadczeniem, wiec w sumie sie nie martwie. A gdybym nie poleciala to chyba bym sie zaplakala tutaj przez te swieta;) chociaz w sumie w Polsce tez latwo nie bedzie... pierwsze swieta bez bardzo bliskiej osoby:( nawet sobie tego nie potrafie wyobrazic..

U mnie niestety nawet nie ma kiedy puszczac muzyki dzidzi;) ale przez caly dzien naslucha sie bajek, braciszka i mamy:-D
Niech sie przyzwyczaja:-D bo wlasnie przy takich odglosach przyjdzie mu spac;)

No to Kubusiowa podziwiam Cie kochana. Ja już miałam obawy lecieć w listopadzie a bede wtedy 25-26 tydz,. No ale jak sie dobrze czujesz i nie masz żadych przeciw wskazań to czemu nie :)
Ja puszczam maluszkowi piosenki z telefonu takie typowe dla maluchów, ale to tylko jak znajdę czas :) więc zazwyczaj jest to weekend
no a teraz muszę się szykować do pracy popołudniówki mnie czakają w tym tygodniu

reklama
I już po wizycie prenatalnej- wszystko dobrze :) Tak bardzo mi ulżyło i tak się cieszę, bo przed wizytą taki mnie stres dopadł! A mój mąż siedział i przeglądał ogłoszenia na OLX, myślałam, że go zamorduję. Ale wszystko wyszło ok, więc dałam mu żyć. Poza tym potwierdziło się, to co wstępnie powiedział mój gin kilka tygodni temu- będziemy mieć DZIEWCZYNKĘ :) Co za radość :D Ma 350 g (20 tyg- sorry za ten pasek z siódmym tygodniem, ale coś mi się zablokowało i nie potrafię tego zmienić).

Do góry