reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

Z tymi ruchami maluchów to ja widzę ze nie ma reguły, przynajmniej na tym etapie. Ja zaczęłam czuć od 15 tyg i 17-18 tyg czułam mocno i kilka razy dziennie. Teraz ma 20tyg3dni i czuje tylko wieczorem całymi dniami nic. Ale gin mówi ze się nie martwić tym. Ze od 24 musi być 10 razy na dobę a teraz to każdy dzień może być inny albo wcale można nie czuc.

reklama
Ja czułam rybkę a teraz przez dwa dni tez nic nie czuje ,to dopiero delikatne potem będą większe koniak to już się dzidzie czuje cały czas ☺

Ja z nerki tez musze uważać ,jak mnie zaczyna troszkę pobolewac to odrazu pije wodę z cytryna zwiększonej ilości... tyle ,że mi po tyłku dostaje bardziej lewa.

Witam :-)

Bar Bra super że już w domku jesteś :-)

Co do ruchów ja też w 16 tc czułam juz wyraźnie przez kilka dni a później zupełna cisza, ale od wczoraj czuje bardzo wyraźnie ruchy mojego maluszka :-)

Idę robić obiad, dziś kluski śląskie i sosik :-)

Nigdy nie wierzyłam w żadne zabobony, pechy, gusła czarne koty itd..
Ale od wczoraj zaczynam się nad tym zastanawiać.. wczoraj wypadł mi ząb.. dziś rano jak wracałam z pracy na pustej, prostej drodze nagle nie wiadomo skąd jakiś przewód wystawał z i oczywiście potknęłam się o niego.. noga rozwalona, ledwie chodzę, zdjęcia rtg zrobić nie mogą, ręka zdarta od wewnątrz dłoni, druga noga obita... i myślicie, że to koniec? Otóż nie.. przy obiedzie gorącym tłuszczem oblałam sobie dłoń a konkretnie 3 palce... ciekawe co mi się jeszcze wydarzy.. Mój mąż jak mu powiedziałam rano o "wypadku" to pierwsze co zapytał "a jak zęby? nie wypadły przy tym?" Ale to wszystko nic.. pal licho nogę, rękę itd.. ale najlepsze spodnie wyjściowe, jedne z ostatnich w jakie się mieszczę porwałam na kolanie.. 3 duże dziury.. :realmad::realmad::realmad:

Własnie miałam dodatkowo kłótnię z panią z infolini firmy kurierskiej.. kolejny raz już zaznaczają sobie na stronie, że paczka dotarła a paczki jak nie było tak nie ma.. wiem, pani nic nie winna ale wkurzyli mnie, że zawsze z tą firmą są problemy.. Przesyłka dostarczona wczoraj o 16 wg nich a ona mi bezczelnie mówi, że przez pomyłkę skaner zaznaczył ją jako dostarczoną.. tylko dziwne, że kolejny raz takie przypadki tylko w tej firmie się dzieją i zawsze podpisuje ta sama osoba.. niejaki rudy. Zastanawiam się czy może pan kurier ma takie pseudo czy jak.. :angry:
Dziś idę jeszcze z synem do lekarza.. ciekawe co mnie po drodze spotka.. co mnie jeszcze dziś czeka... :crazy:

Fanti biedaku to teraz moze byc ju chyba tylko lepiej hehe.a co do ruchow to ja tez tak mam,ze często calymi dniami nic a jest dzien gdZie dzidzia daje takie kopy,ze prawie boli :p

Ja już jestem bez żadnych historii na szczęście teraz zabieram się za jedzonko co do ruchów to codziennie od 17td czułam wyraźnie a dziś nic i trochę mnie to martwi :-(ale poczekam bo byłam cały czas w ruchu może jak poleżę to maluszek się rozbryka mam nadzieję:-)

fanti masakra współczuję teraz już będzie lepiej uważaj na siebie i dzidzie:-)

reklama
Do góry