reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

Witam mamuski :-)
Ja po wizycie bylam wsciekla jak osa.Trafiłam na "pana" doktora .Najpierw robil problem o L4 ze dlaczego je mam.No mowie ze pracuje jako opiekun medyczny z osobami lezacymi i osobami psychicznymi a on mi na to ze L4 pisze sie nie na to ze nie mozna pracowac ani nie na ciaze tylko na chorobe ...zakład ma sie tym zajac i zus bo jestem pod nim teraz. Ale z laska wypisał ale LEŻEĆ nie chodzic.nosz kurde ...usg nie robil bo "po co jak mialam 4 tygodnie temu " tylko tetna sluchal dziecka gdzies po lewej stronie.macica 2 palce / cm pod pepkiem, szyjka zamknieta i dluga.Jedynie ze podczas badania brzuch sie stawial.
Skierowanie na badania dostalam i skierowanie na usg 2 prenatalne może uda mi sie zalapac na nfz ..
Najgorsze ze po badaniu brzuch mnie bolal :-(

reklama
Fanti niezłego pecha miałaś dzisiaj. Powodzenia w szukaniu lekarza.

Cień teraz byłaś u innego lekarza? Czy to jest cały czas ten sam?

A to będzie ten wątek ze zdjęciami tylko zamknięty ?
Na razie zamknięty będzie tylko wątek ze zdjęciami. Przetestujemy i zastanowimy się czy zamykamy ten wątek czy tworzymy nowy tylko do naszych spraw ale już zamknięty.

Ja tez chce do watku zamkniętego

Na chwilę obecną muszę zebrać osoby które mają problem z dostępem a przy okazji zgłoszę nowe osoby które z nami piszą :tak:
Jako pierwszą wpisałam Cię już na listę ;-)

Ja po wizycie, która nie była szybciej planowana, ale ze względu na tą bakterie co z posiewu wyszła. Dostałam na nią tabletki dopochwowe, mam niewiele tych bakterii i podobno jakbym nie była w ciąży to takie ilości nawet niekoniecznie się leczy. Przy okazji pani doktor zajrzała do brzucha, poprosiłam ja w sumie o to, bo ja dzisiaj mam 20 tc a ruchów nie czuje. Uspokoiła mnie, że możliwe że nie odróżniam jeszcze jelit od dzidziusia, ale niepokojący brak ruchów jest dopiero po 23 tc, więc pewnie w najbliższym czasie poczuje. Moje dzidzi jest leniwe, ale akurat pani doktor natrafiła na drzemkę maluszka. Płci nie chciał pokazać, pupą się obracał i zginał nóżki. Serduszko biło 148 razy/ min. Pani doktor nie zauważyła nic niepokojącego u dzidziusia, więc jestem spokojniejsza :-) I czekam aż ruchy poczuje :-)

A pani doktor jeszcze dodała, że na początku dzidzi nie musi być cały czas aktywne i żeby się tym nie martwić :)

Biedna Fanti obyś już wyczerpała limit swojego pecha :)

reklama
Ja po wizycie, która nie była szybciej planowana, ale ze względu na tą bakterie co z posiewu wyszła. Dostałam na nią tabletki dopochwowe, mam niewiele tych bakterii i podobno jakbym nie była w ciąży to takie ilości nawet niekoniecznie się leczy. Przy okazji pani doktor zajrzała do brzucha, poprosiłam ja w sumie o to, bo ja dzisiaj mam 20 tc a ruchów nie czuje. Uspokoiła mnie, że możliwe że nie odróżniam jeszcze jelit od dzidziusia, ale niepokojący brak ruchów jest dopiero po 23 tc, więc pewnie w najbliższym czasie poczuje. Moje dzidzi jest leniwe, ale akurat pani doktor natrafiła na drzemkę maluszka. Płci nie chciał pokazać, pupą się obracał i zginał nóżki. Serduszko biło 148 razy/ min. Pani doktor nie zauważyła nic niepokojącego u dzidziusia, więc jestem spokojniejsza :-) I czekam aż ruchy poczuje :-)

A pani doktor jeszcze dodała, że na początku dzidzi nie musi być cały czas aktywne i żeby się tym nie martwić :)

Biedna Fanti obyś już wyczerpała limit swojego pecha :)

Dobrze, że uspokoiła cię lekarka.. w sumie ja już czekam na takie konkretne kopniaki.. czuję takie które nie da się pomylić z jelitami ale ja chcę już takie które będą na zewnątrz także odczuwalne.

A co do pecha.. mam taką nadzieję, że to koniec.. nie mam już jednej wolnej kończyny która by nie bolała..
A mój synek skomentował to tak, że jakbym miała wybierać która część boli mnie najbardziej to może wolałabym ją amputować? Bo jak jej nie będzie np nogi to nie będzie już boleć a i chodzić będzie łatwiej bo tylko jeden but się zniszczy :eek:

Do góry