reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

Fani czyżbyś kumplowala się z Patrycja z "boginieprzymaszynie"? A może to tylko zbieg okoliczności ;-)
Patrycje znam tu z forum grudzień 2006. Synów mamy z tego samego czasu. A jej bloga od początku czytam i tu nawet cytowałam Marty porównania kolosek.
A pisałam o koleżance z mojego osiedla. Choć to bardziej znajoma już niż koleżanka. I faktycznie sytuacja jak u Patrycji Choć jej starsze dzieci są starsze od dzieci Patrycji.

Ja jeszcze liczyłam na chłopca, ale skoro tam nic nie wyrosło to już nie urośnie :-) z drugiej strony moje przeczucie się sprawdziło.
M lekko zawiedziony, że kolejna "baba" będzie, ale pracuje nad imieniem :szok: jak na razie wymyślił Amelię, wybijam mu to z głowy.
Bar Bra- jak będziesz mogła to dopisz,że u mnie dziewczynka ;-)

A ja właśnie czytałam jakiś artykuł, i tam pisali, że o płci dziecka bardziej decyduje matka.
Nie bądź taka pewna że już nie urośnie. Mój synek do 8 miesiąca Co 4 tygodnie usg był cały czas dziewczynka. I nagle stał się chłopcem. Także wszystko przed tobą.
Ja po tej przygodzie z synem jak bym teraz dowiedziała się że córka to bym nie uwierzyła do końca. No chwyba że powiedzą mi że syn to uwierzę.

reklama
Dziewczyna, która mieszka niedaleko mnie w piątek urodziła syna, a aż do samego porodu lekarz mówił dziewczynka i na to byli nastawieni, wszystko różowe, a tu niespodzianka i chłopczyk :)

Ja dzisiaj odebrałam wyniki z posiewu i niestety wyszła mi bakteria :( W piątek na 17 idę na wizytę z tego powodu do swojej lekarki i zobaczę co mi zaleci.

Manka_tk jestesmy w Norwegii juz ponad trzy lata. I od poczatku twierdzilam, ze nie nadaje sie do zycia na obczyznie;) fajnie, latwo, bez problemow finansowych, ale co z tego gdy tesknota wygrywa ze wszystkim. A jak sie Synek pojawil na swiecie to juz w ogole.. Dziadkowie tylko na skype i na tydzien urlopu... Nie wyobrazam sobie zeby tak bylo zawsze;)

A ja od poczatku liczylam ze bedzie drugi synek;D i mam nadzieje, ze sie bracia dogadywac beda:) i ze sie nie okaze przy porodzie ze jest dziewczynka:eek:

Ja jestem od 2 lat, moj m prawie od 4 i tez juz mamy dosc. Co z tego, ze mamy chwilowo stabilizacje finansowa, jak nie mamy niczego i nikogo innego ? Tez jestesmy pewni, ze wracamy do Polski i od poczatku przyjechalismy z takim zalozeniem :) Chociaz non stop spotykam ludzi, ktorzy demotywuja i mowia 'i tak nie wrocicie, tu macie kase a w Polsce nic'. Przykre troche, bo jest na odwrot, tam mamy wszystko a tu nic :)
Alez mnie wzielo, zaraz sie poplacze :D

Ale sa jaja z tym odgadywaniem plci, ja juz sie tak nie moge doczekac, ze chyba caly internet przewiercilam i czytalam zabobony na temat plci, moj m mowi, ze zwariowalam :D I jak ja mam przeczucie na synka tak on zaczal mowic, ze bedzie dziewczynka :p zobaczymy kto ma racje :)

Ja się na chłopaka aż tak bardzo nie nastawiałam, bo w rodzinie same dziewczynki się rodzą. Mka kuzynostwo też dziewczynki ma. Jak by się okazało, że jednak chłopak to też bym się cieszyła. Ważne, że zdrowe.

taka dostałam na razie informację od jagody więc musimy chwilkę poczekać z aktualizacją ale jutro pobawię się i zrobię w excelu będę to miala u siebie na laptopie więc mogę podsyłać i aktualizować dopóki nie rozwiążą tego problemu :-)

To jest problem ogolnoforumowy, było dużo spamu i admin zablokował tak że może być edycja tylko godzinę od napisania postu. Ale myśli jak to obejść. Pozdrawiam.

Dziś podczas obiadu miałam z synkiem fajna rozmowę w związku z moim złamanym zębem. Mówi mi: mama ty będziesz miała sztuczny ząb.
Ja: no trochę tak ale jednak będzie to mój ząb.
On: ale to i tak taka proteza.
Ja nieco pozbawiona : poczekaj synek ty też kiedyś będziesz stary.
On bez zastanowienia: ale ty najpierw!
Rozroił mnie ta logika myślenia haha.

Ch...posty
wcina i wcina..
Manka napisze w skrocie.. ja tęsknię bardzo, ale realia sa brutalne i kwitniemy tu już prawie 10 lat i prwnie niedlugo zapuscimy korzenie na stałe. .. :(

reklama
Ch...posty
wcina i wcina..
Manka napisze w skrocie.. ja tęsknię bardzo, ale realia sa brutalne i kwitniemy tu już prawie 10 lat i prwnie niedlugo zapuscimy korzenie na stałe. .. :(

Wlasnie tego sie boje. Zdaje sobie sprawe ze im dluzej tu bedziemy tym trudniej bedzie nam zadecydowac o powrocie :) Dlatego glowa do gory, co ma byc to bedzie :) Wazne ze jest ze mna maz i niedlugo nasz maluszek, dwie najwazniejsze osoby :) Reszta zobaczymy jak sie potoczy :)

Do góry