reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

Cześć Dziewczyny :) długo mnie nie było bo zaczął się październik i rok akademicki. .. a jak na złość mam paskudny plan i masę książek do czytania, nie licząc prac jakie mam napisać :( do tego przez cały weekend miałam szkolenie od rana do wieczora. Dobrze, że pt i pon mam wolny huuuuura ;)
Niestety nie nadrobię Was ale mam nadzieję, że u Was wszystko w porządku :)
Widzę, że zaczęły pojawiać się dziewczynki w brzuszkach :) to tak jak u mnie... byłam we wtorek na usg, oglądało mnie dwóch lekarzy bo moja lekarka chciała się upewnić i nic... tzn nic nie ma między nóżkami ;) we wtorek prenatalne, mam nadzieję że diagnoza się potwierdzi :)
Powiem Wam, że bardzo się ucieszyłam z dziewczynki chociaż chyba mój M bardziej... same baby w domu, nawet mamy kotkę i sunie... za to moja Zuzia jak wyszliśmy z usg mówi. .. mamo, z brata też bym się cieszyła. Najważniejsze żeby był zdrowy :) jakie te dzieci są mądre.... albo jak pamiętają co mówią rodzice hihi
Całuski! Śpijcie dobrze bo mnie dopadła bezsenność :((

reklama
Witam!!

Manka to wracajcie bo im dłużej tym ciężej. MOja koleżanka miała wrócić i dupa zostaje już na stałe.

Mnie hormony dają w kość, wczoraj mega kłótnia z mężem i mam go dość jak na razie.

Co do chłopczyka czy dziewczynki to u mnie zawsze się zgadzało :) zobaczymy jak teraz będzie. Lekarz ostatnio odpowiedział mi, że może mam racje, że dziewczynka ale jeszcze mam się nie nastawiać.

Dzien dobry dziewczyny.
Ale klepiecie tych postow

Ja bylam kiedys w Irlandi prawie 5 lat. Kasa byla, ale no coz, zero znajomych tylko z pracy i z domku w ktorym wynajmowalam pokoj. Tęsknota za rodzina jednak wygrała z kasą.

Jutro u mnie nawal gości ehhh... Mama z niemiec przyjezdza, ciocia, ciocia, wojek i kuzyn a w sobotr na ślub siostry, więc na pewno nie bede miala Was jak nadrobic.... A najgirsze jest to ze brak kreacji na slu. :(

A co do plci dziecka ja nigdy nie mialam watpliwosci, jak to mowie mam babcie czarownice ktora wywrozyla mi pjerwszego syna, druga córkę a trzeciego syna, jak na razie na usg sie sprawdza i w rodzinie tez sie sprawdzilo.

manka_tk nareszcie spotkalam kogos kto mysli tak samo! A to naprawde rzadkosc bo ja tez ciągle od znajomych slysze tylko 'po co wracac? Do czego?'
A ja wiem, ze na pewno wrocimy :) bedzie biedniej, wiem to, ale przynajmniej bede szczesliwsza:) i moje dzieci beda mialy dziadkow, ciocie, kuzynow.. prawdziwa, wielka rodzine:)

dzstibasti juz nie raz to pisalam, ale wlasnie u mnie bylo identycznie. Do porodu dziewczynka a urodzil sie chlopiec :-D do tej pory smieje sie, ze dobrze ze nie zemdlalam przy porodzie bo bym chyba nie uwierzyla, ze chlopaka urodzilam:-D

Dzien dobry. Siedze w domu ale nie mam czasu byc na bierzaco.
Znow paskudnie i leje odpusilam dzisiaj badania jade jutro.
Czekam jak na szpilkach na poniedzialkowe usg chce juz znac płec i wiedziec ze maluszek rosnie ok i moja wstretna cukrzyca mu nie przeszkadza!
Mi wszyscy mowia ze bedzie synus ja tez mam takie przeczucie i cicha nadzieje a moj chodzi i gada ze bedzie Ania na pewno.
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :)

Ja jednak też idę dzisiaj na wizytę, moja pani doktor mi przełożyła wizytę z jutra na dzisiaj, bo ma jakiś pilny wyjazd. Mam nadzieję, że się szybko uporam z tą bakterią. A w poniedziałek drugie badanie prenatalne, też liczę, że poznam płeć, puki co na jednej z wizyt pani stawiała na chłopca, ale ostatnio nie chciał pokazać dzidziuś, to może jednak nieśmiała dziewczynka :D Zobaczymy w poniedziałek :)

BarBra dobrze, ze już w domku. Wczoraj zapomniałam napisać, z tych emocji, ze bakterie mam ;/ to chlej tej wody ile dasz rady :p:p

Chłopców też gratuluje tym co się dowiedziały płci, bo chyba puki co chłopców przybywa :)

Patrycje znam tu z forum grudzień 2006. Synów mamy z tego samego czasu. A jej bloga od początku czytam i tu nawet cytowałam Marty porównania kolosek.
A pisałam o koleżance z mojego osiedla. Choć to bardziej znajoma już niż koleżanka. I faktycznie sytuacja jak u Patrycji Choć jej starsze dzieci są starsze od dzieci Patrycji.
.
O widzisz to przypadkiem trafiłam :-D Myślałam że Pat jest fenomenem synkowym na skalę światową, a tu proszę jednak nie jest odosobnionym przypadkiem :-) Przy okazji nadmienię, że jestem tu dzięki Patrycji boginiowej :rofl2::rofl2::rofl2: Akurat stałam przed dylematem: "pakować się w kolejne dziecko czy nie?" Mój terrorysta wydaje się dla mnie tak absorbujący, że nie widziałam siebie ogarniającej jeszcze jednego stwora, trafiłam przypadkiem na ich blog, zobaczyłam uśmiechnięta, pełną życia ciężarną z trójką chłopaków u boku, rozpromieniona wyglądającą jak nastolatka i pomyślałam sobie "Skoro ona daje radę z taką ilością i promieniuje od niej takie szczęście, to co ja z dwójką sobie nie poradzę?!" I oto jestem :-D

izik_89
masz linka do tego artykułu, że o płci decyduje matka? Ciekawa jestem co mogli tam wymyślić po dziesiątkach lat teorii o determinowaniu płci przez plemniki z X i Y. Suma sumarum kiedyś wierzono że Ziemia jest płaska, to i tutaj może będzie rewolucja myślenia :rofl2:

ja wstałam dopiero bo jakoś mi ciężko było nerka trochę pobolewa ale przestaje więc chyba nie jest aż tak źle zjadłam i czekam na ruchy maluszka bo jakoś na razie nic:-(

reklama
trochę wczoraj też czytałam że w ciąży dużo kobiet ma takie problemy tzn mniejsze troszkę niż ja bo ja mam 1 nerkę i akurat mam prawą tylko a to zawsze się dzieje z prawej strony :-(

Do góry