reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2016

No to jutro dzień wizyt trzymam &&

kubusiowa ja czekam aż się wyprowadzimy a to już za tydzień i zaczynam już zakupowe szaleństwo dosłownie:-p ale m jeszcze nie wie na razie stworzyłam listę rzeczy potrzebnych na nowe mieszkanie 6 stron hehe:-p

Magdalena no to ja tak nisko nie mam bo czuję go na wzgórku łonowym i jak chciałam usłyszeć stetoskopem jak kopie co to za dźwięk będzie to nie chciał kopać a teraz to szaleje ehhh łobuz jeden m jak daje rękę to też przestaje kopać:-p

reklama
oj dziewczyny, trzymajcie się z tymi poduchami :) Ja czekam na usg - dopiero 02.11. :( a ostatnio jakaś nerwowa się zrobiłam. te wieczorne ruchy są jednak tak słabe, że przestałam być pewna czy to aby na pewno dziecko... cały czas myślę czy wszystko gra.... :( pozostaje uzbroić się w cierpliwość

Magdalena777 ja zawsze czulm dzidzie nisko i nigdy mi ginekolog nie kazal lezec z biodrami do gory, dlatego napisalam, zeby nie panikowac :) ale kazdy przypadek jest inny:) moj pierwszy synus byl cala ciaze tak nisko. Nigdy nie dostalam kopniaka w zebra, cala ciaze kopal w okolicach pepka. A od 34 tygodnia byl wstawiony glowka w kanal rodny. Urodzilam w 38 tygodniu:)

Bar Bra ojj to sie maz zdziwi jak liste zobaczy:-D ale ile radosci! Nie dosc, ze wyprawka dla dziecka to jeszcze pewnie rzeczy na nowe mieszkanie! Tyle okazji do zakupow;D ja z wyprawka zaczne bardziej szalec jak polece na urlop do Polski, czyli dopiero pod koniec listopada:( ale liste juz pomalu robie;D

Dziewczyny a slyszalyscie moze o whisbear? Szumiacy mis. Warto kupic? Pamietam ze synus uwielbial spac przy dzwieku suszarki puszczanej z telefonu albo przy odkurzaczu i teraz zastanawiam sie nad tym miskiem...

Kubusiowa jest też polski odpowiednik tych misiaków, to szumisie. My zainwestujemy na bank, bo nasza córa zasypiała przy dźwięku suszarki puszczanego z youtube hihihi

Ja takiego misia nie miałam. Mój usypial jak był malutki przy dźwięku karuzeli takiej nakręcanej. Ale widziałam te misie i tez się zastanawiam czy nie kupić dla niuni teraz :) słyszałam o nim wiele pozytywnym opini mam ,które dzieci miały kolki ☺

Przy moim synku spaliłam suszarkę, bo tak uwielbiał przy niej zasypiać:zawstydzona/y: Ten miś mi się bardzo podoba:-) i już jedna ciocia go obiecała zakupić jak się dzidzia urodzi:tak:

Ja zobaczę jaki egzemplarz ;) trafi mi się tym razem. Przy Amelce nie potrzebowałam żadnych usypiajacych gadżetów. Zasypiala bez problemu. Nigdy nie miała kolki. Jak przy drugiej córci będą problemy ze spaniem to rozważe zakup szumisia. Jak ktoś ma z ta zabawka doświadczenie to piszcie opinie. Przydadzą się innym mamom. W necie piszą roznie. Koszt 120 zł wiec fajnie gdyby spełniał swoje zadanie.

Leniwa niedziela za nami. Tak czytam was i cały czas uświadamiam sobie jak bardzo ominął mnie postęp przy noworodkowych nowościach. Niby całkiem nie tak dawno to wszystko przechodziłam a jednak dawno temu.
Z toksoplazmozą spotkałam się dopiero teraz, cebuszka- pierwsze od was słyszałam, prenatalne na życzenie- wtedy nikt nawet nie odważył się na głos wypowiedzieć by nie zapeszyc. Zastanawiałam się ostatnio czy to ja dałam się aż tak w konia robić czy tak było wtedy przyjęte ale tamta gin i jej poprzednik na 1 wizycie mówili że w ciąży nie używa się wzierników a teraz na każdej wizycie idą w ruch. O usg połówkowym też dopiero tu usłyszałam i nie przypominam sobie by wtedy na forum ktoś wspominał o tym.
I niby doświadczoną mamą powinnam być A tu czuje się strasznie zacofana.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry