reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

My już po wizycie u teściów, ledwo co mogłam tam wysiedzieć. Był moment, w którym mocno zakuło mnie w lewym boku, aż podskoczyłam. Chyba za szybko chciałam wykonać ruch. Nie powiem, wystraszyłam się lekko.

Czy są mamy, które czują czkawkę u maleństwa? Czasami wydaje mi się, że bąbel czka.

reklama
KubusiowaMama rozumiem oczywiście ze piszesz w dobrej wierze ze nie ma powodu panikowac. Ja napisałam o tym po to żeby właśnie któraś z mam napisala ze tez tak ma lub miała i było w porządku bo takie coś zawsze trochę uspokaja. Ale wiesz jak to jest. Każda ciaza to jednak dla każdej mamy jedna wielka niewiadoma i strach o to czy wszystko pójdzie zgodnie z planem. Nie jesteśmy w stanie tak na codzień (nie licząc wizyt) kontrolować tego co się dzieje w srodku. Ja mam schize podwójna bo w lutym bez żadnego konkretnego powodu straciłam jednego skarba. Takie rzeczy strasznie orają głowę i nie da się niczego przeoczyc. Ale wierzę że skoro u Ciebie było dobrze to u mnie też bedzie :)

Dziewczyny muszę się Wam pochwalić, że dzisiaj na świat przyszedł mój kuzyn :) Każdej z nas życzę porodu jaki miała moja ciocia godzina 14 z uśmiechem na twarzy pojechała do szpitala, a 15:15 Filipek był już na świecie :)

Jak Was tak czytam, że martwią Was ruchy, że słabsze bądź, że dzidzi nisko to myślę sobie, że ja nic jeszcze nie czuje i nie wiem czy dzidzi nisko czy nie. Puki co ciesze się, że brzusio rośnie :-)

Trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty && Dobrej nocy :-)

ja czkawki na razie nie czuję ale czekam z niecierpliwością chwilkę dłuższą nie odpisywałam ale szperałam po pomieszczeniach i zapisywałam co mi będzie potrzebne do mieszkanka i co muszę kupić jutro bym już zakupy zrobiła ale nie mam gdzie tego trzymać a kopniaki cały czas czuję :-)

Barbra, kubusiowa i elisse udanych wizyt życzę!!!
Barbra no to zakupowe szaleństwo!!
Kubusiowa to w ktorym tyg bedziesz jak bedziesz leciec do Polski. Właśnie się zastanawiam czy w listopadzie jeszcze raz na chwilę nie pojechać.
Córcia dzisiaj wybrała kilka pajacykow, skarpetki, kocyk i buciki w formie skarpetek. No i mamy imię!!!
Barbra czy możesz dopisac Artur!!!
A i dostaliśmy dzisiaj kolyske od znajomych, może jutro uda mi sie pochwalić zakupami.

Nie moge spac! Chyba tak jestem przejeta dzisiejsza wizyta ;) z checia juz bym wstala, ubrala sie i jechala podejrzec Kruszynke. Dobrze, ze wizyta tak wczesnie bo do popoludnia bym oszalala:-D

Magdalena777 ojj to sie nie dziwie, ze panikujesz. Naprawde:( ja pierwsza ciaze przeszlam bez zadnych komplikacji, bez niepokoju, dzialo sie sporo rzeczy, ale lekarz zawsze mowil, ze 'to normalne w ciazy' i takie tez bylo.. moze dlatego jestem taka spokojna teraz. Ale pewnie gdyby spotkalo mnie cos takiego jak Ciebie to tez bym panikowala:( Lez, wypoczywaj i oby wszystko bylo dobrze :*

Sarna80 dziekuje za kciuki! :) ja bede w 24 tyg jak bede leciala do Polski i w 30 gdy bede wracac :)

Jasne Sarna już dopisuję:-)
Kubusiowa zazdroszczę ci ja mam tak późno wizytę że nie wiem jak wytrzymam ehhh zjadłam rano z moim śniadanie a teraz zasnąć nie mogę ale położę się to może mnie coś weżmie
wczoraj maluszek mocno kopał ale jak m dawał rękę to przestawał :-) potem kotka położyła mi się na brzuszku i też kopał mocno więc kazałam m położyć rękę ale znowu nic hehe śmiałam się że go nie lubi albo bawi się z nim :-D

Witam :) Trzymam kciuki za Wizyty :)
Ja tez kupie Szumisia :)
Obudzilam sie znow na plecach z cebuszka miedzy nogami i wstalam z bolem plecow i brzucha. Na lewy bok i wszystko jak ręką odjął przysnełam jeszcze na chwile.
Musze sie koszmarnie krecic i w ogole to druga noc pod rzad ktora przespałam bez pobudki na siusiu :o

reklama
Ja dziś się budzę i myślę coś jest nie tak. Patrze przez okno, a tu biało:szok: Mówię: "ale jaja" no i mój Fifi podłapał i chodzi teraz od okna do okna i mówi "ale jaja- śnieg":-)

Trzymam kciuki za wizyty&&&

Do góry