reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2016

Sarna zdjęcie piękne :-)

Co do usg połówkowego to moja ginekolog powiedziała mi, że mam zrobić między 20 a 22 tygodniem maksymalnie. Ja chyba jestem umowiona w 20t4d.
A co do zdrowego odżywiania to bardzo się staram ale nie zawsze wychodzi :-)
Na obiad u mnie dziś były kotleciki mielone ziemniaczki i buraczki, pycha :-)

reklama
Sarna gratuluję synka :)

Mi dzisiaj w nocy śniła się mała dziewczynka, ciekawe czy się sprawdzi czy to tylko siła sugestii męża i Hani :)

Lekarka na ostatniej wizycie powiedziała że mam więcej jeść i dzisiaj mam takiego głoda że non stop bym coś zjadała. Zrobiłam zupę dyniową, ryż smażony z kurczakiem i warzywami po chińsku. Teraz siedzę i knuję co by tu jeszcze...

Dzisiaj miałam fajny dzień na l4, co prawda nie pospałam, ale poszłam na paznokcie, odebrałam 2 przesyłki z ciuchami ciążowymi, kupiłam sobie czapkę. Wszystko na luzie, już nie pamiętam kiedy ostatnio tyle czasu miałam.

Volka mi lekarka na połówkowe kazał przyjść za 4 tygodnie, czyli od 20 tygodnia do 22.

Ja na polowkowe mam termin między 22 a 23 tc. Właśnie zjadłam przepyszna pizze z suszonymi pomidorami :-) mam wrażenie ze w ciazy wszystko smakuje mi 3 razy bardziej niż zwykle i każdy posiłek jest poezja smaku. Szkoda tylko że patrzenie na odbicie w lustrze jest mniej przyjemne :\

Ja wybyłam po 16 na małe ubraniowe zakupy, i trochę się obkupiła. Lubię ciucholandy, bo tam można znaleźć fajne rzeczy za grosze. Dla maleństwa kupiłam białe bodziaki i dwie pary spodni. Od m usłyszałam, że to jeszcze za wcześnie. A ja mało kiedy jeżdżę, więc powoli też kompletuję to i owo.
Jutro postaram się wrzucić zdjęcia.

A i teściowie coś zapowiadają się na niedzielę...

Co do zdrowych posiłków, to nigdy jakoś nie patrzałam na to co jem. Pizza raz na jakiś czas, dzisiaj chodził za mną kebab, bo akurat przechodziłam obok budki. A i gotować muszę pod kątem córki, ona wybredna jest strasznie- więc ani smażone, ani mocno doprawione.
Ja uwielbiam pomidory, mogę jeść non stop.

Barbra fajny zestawik- szczególnie to jasne łóżeczko mi się podoba. Ochraniacz jest na całą długość łóżeczka co ma swoje plusy jak dziecko już zaczyna się "przemieszczać"- ja też muszę kupić taki dłuższy:-)

Magdalena777 ale mi narobiłaś smaka na pizze:-D

Barbra fajne łóżeczko :) ja też miałam komplet pościeli plus baldachim. Teraz już bym czegoś takiego nie kupiła, choć ładnie wygląda :)

reklama
Barbra fajne łóżeczko. Ja mam proste łóżeczko po synku bez baldachimu. Uważam że jest zbyteczny. Ładnie wygląda i chyba tylko tyle. Poza tym jeżeli chodzi o ochraniacze nigdy ich nie używałam. Nie budzą mojego zaufania. To jest tylko moje zdanie ale nie uważam ich za bezpieczne dla dziecka.

Do góry