reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2016

Wszędzie piszą ze tak się trzeba w ciazy zdrowo odżywiać i jeść warzywa, owoce i wszystko pełnoziarniste ale pewnie mało kto się do tego stosuje. Przynajmniej tak mi się wydaje. Ja staram się jeść owoce, ale słodycze tez jem, pizza również nie gardzę. A jak u Was wygląda menu?

reklama
Ja w pierwszej ciąży jadłam dużo owoców i często warzywa . A w tej nie mogę tego powiedzieć . Rzadko sięgnę do owoca. Staram się chociaż nadrabiać warzywami i na surowe jem buraki , czy kalafior. Ale też nie w codziennym menu. Jakoś mnie w ogóle nie ciągnie do takich rzeczy . Jadłabym ciągle mięsa i słodycze. ; (

Oj i moja dieta w tej ciąży wcale nie jest za dobra. Choć mimo wszystko waga spadła od początku ciąży znacznie. Tylko to mnie jakoś tłumaczy.
A dziś w pracy co raz szukam słodkiego bo usypiam nad biurkiem. Normalnie dwa razy już głowa mi spadła na biurko i miałam takie drzemki 15 min. Ale jeszcze godz pracy i potem godz w pociągu i po 19 będę w domku.

Wszędzie piszą ze tak się trzeba w ciazy zdrowo odżywiać i jeść warzywa, owoce i wszystko pełnoziarniste ale pewnie mało kto się do tego stosuje. Przynajmniej tak mi się wydaje. Ja staram się jeść owoce, ale słodycze tez jem, pizza również nie gardzę. A jak u Was wygląda menu?

Ja się staram ale jak mam na coś ochotę a nie koniecznie jest to zdrowe to zjem bo czemu mamy sobie wszystkiego odmawiać trzeba to wziąć na rozsądek :-)

Ja moglabym non stop jesc marchewke i maliny. Ale oczywiscie tez zdarzaja sie grzeszki - czekolada czy kajmak :-D Nie jem fast foodow. To chyba jedyne co omijam szerokim łukiem w ciazy :)
No i nie zrezygnowalam z kawy.. wypijam jedna dziennie bo inaczej mam takie bole glowy, ze nie da sie normalnie funkcjonowac :(

Hej wszystkim :-) dziś był ciężki dzień byłam zapisana do lekarza na 11:15 a weszłam 13:40 opóźnienie wielkie bez picia i jedzenia była masakra mój brzuch chyba pod koniec juz wszyscy słyszeli a o 14 jak wyszłam musiałam iść do szpitala na usg jeszcze bo gin nie ma sprzętu w gabinecie i tam kolejne 30 min czekania ale stwierdziłam ze w sumie może zaraz się dowiem płeć mojego malenstwa i warte jest to czekania wchodzę wykończona i głodna tym czekaniem na to usg i czekam lekarz robi badania itp i po czym daje mi zdj mojego ufoludka i mówi że płci niestety się jeszcze nie dowiem ponieważ maleństwo ma skrzyżowane nogi i nie jest w stanie nic dojrzeć. Także szybko się chyba nie dowiem co siedzi w moim brzuchu bo na każdej wizycie ma złączone nóżki i nie chce się pokazać albo uparciuch mały rośnie albo jakieś wstydliwe jest :-)

Chrobek apetyt na placki mi zrobiłaś.

Paulina to się naczekałaś na wizytę. Ja biorę na swoją słodkie i mam zamiar zjeść przed :) na kolejnym już powinni coś powiedzieć.

Dziewczyny z Uk, Irlandii przynajmniej się nie stresujecie tak. Dopiero jak coś jest nie tak, to się mówi.

reklama
cześc. Złaziłam dziś ciucholandy w poszukiwaniu spodni ciążowych. Znalazłam jedne, ale coś czuje że za miesiąc będą za małe. Ale na szczęście dałam tylko 15 zł i są bardzo fajne :-D W pracy tylko 4 godzinki a po południu kosmetyczka i wyciskanie twarzy....oj bolało. Ale moja cera się tak pogorszyła w ciąży że muszę chodzic na regularne oczyszczanie z mikrodermabrazją. Brzuch w ostatnich 5 dniach strasznie mi urósł...mały coraz częściej kopie...jakieś to takie dziwne jest i niesamowite :-) SARNA super fotka. Mam pytanie badania połówkowe to to samo co drugie prenatalne???

Do góry