reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

Wszędzie piszą ze tak się trzeba w ciazy zdrowo odżywiać i jeść warzywa, owoce i wszystko pełnoziarniste ale pewnie mało kto się do tego stosuje. Przynajmniej tak mi się wydaje. Ja staram się jeść owoce, ale słodycze tez jem, pizza również nie gardzę. A jak u Was wygląda menu?

reklama
Ja w pierwszej ciąży jadłam dużo owoców i często warzywa . A w tej nie mogę tego powiedzieć . Rzadko sięgnę do owoca. Staram się chociaż nadrabiać warzywami i na surowe jem buraki , czy kalafior. Ale też nie w codziennym menu. Jakoś mnie w ogóle nie ciągnie do takich rzeczy . Jadłabym ciągle mięsa i słodycze. ; (

Oj i moja dieta w tej ciąży wcale nie jest za dobra. Choć mimo wszystko waga spadła od początku ciąży znacznie. Tylko to mnie jakoś tłumaczy.
A dziś w pracy co raz szukam słodkiego bo usypiam nad biurkiem. Normalnie dwa razy już głowa mi spadła na biurko i miałam takie drzemki 15 min. Ale jeszcze godz pracy i potem godz w pociągu i po 19 będę w domku.

Wszędzie piszą ze tak się trzeba w ciazy zdrowo odżywiać i jeść warzywa, owoce i wszystko pełnoziarniste ale pewnie mało kto się do tego stosuje. Przynajmniej tak mi się wydaje. Ja staram się jeść owoce, ale słodycze tez jem, pizza również nie gardzę. A jak u Was wygląda menu?

Ja się staram ale jak mam na coś ochotę a nie koniecznie jest to zdrowe to zjem bo czemu mamy sobie wszystkiego odmawiać trzeba to wziąć na rozsądek :-)

Ja moglabym non stop jesc marchewke i maliny. Ale oczywiscie tez zdarzaja sie grzeszki - czekolada czy kajmak :-D Nie jem fast foodow. To chyba jedyne co omijam szerokim łukiem w ciazy :)
No i nie zrezygnowalam z kawy.. wypijam jedna dziennie bo inaczej mam takie bole glowy, ze nie da sie normalnie funkcjonowac :(

Hej wszystkim :-) dziś był ciężki dzień byłam zapisana do lekarza na 11:15 a weszłam 13:40 opóźnienie wielkie bez picia i jedzenia była masakra mój brzuch chyba pod koniec juz wszyscy słyszeli a o 14 jak wyszłam musiałam iść do szpitala na usg jeszcze bo gin nie ma sprzętu w gabinecie i tam kolejne 30 min czekania ale stwierdziłam ze w sumie może zaraz się dowiem płeć mojego malenstwa i warte jest to czekania wchodzę wykończona i głodna tym czekaniem na to usg i czekam lekarz robi badania itp i po czym daje mi zdj mojego ufoludka i mówi że płci niestety się jeszcze nie dowiem ponieważ maleństwo ma skrzyżowane nogi i nie jest w stanie nic dojrzeć. Także szybko się chyba nie dowiem co siedzi w moim brzuchu bo na każdej wizycie ma złączone nóżki i nie chce się pokazać albo uparciuch mały rośnie albo jakieś wstydliwe jest :-)

Chrobek apetyt na placki mi zrobiłaś.

Paulina to się naczekałaś na wizytę. Ja biorę na swoją słodkie i mam zamiar zjeść przed :) na kolejnym już powinni coś powiedzieć.

Dziewczyny z Uk, Irlandii przynajmniej się nie stresujecie tak. Dopiero jak coś jest nie tak, to się mówi.

reklama
cześc. Złaziłam dziś ciucholandy w poszukiwaniu spodni ciążowych. Znalazłam jedne, ale coś czuje że za miesiąc będą za małe. Ale na szczęście dałam tylko 15 zł i są bardzo fajne :-D W pracy tylko 4 godzinki a po południu kosmetyczka i wyciskanie twarzy....oj bolało. Ale moja cera się tak pogorszyła w ciąży że muszę chodzic na regularne oczyszczanie z mikrodermabrazją. Brzuch w ostatnich 5 dniach strasznie mi urósł...mały coraz częściej kopie...jakieś to takie dziwne jest i niesamowite :-) SARNA super fotka. Mam pytanie badania połówkowe to to samo co drugie prenatalne???

Do góry