reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

Fanti nie powiem namęczyłam się na początku bo nie wiedziałam jak to zrobić:-pale dziś znowu aktualizowałam listę bo np Ksk do mnie napisała na razie ok coś czuję że będę miała sporo roboty po prenatarnych :-)

isia mówiła nawet nazwę do swojej asystentki ale zapomniałam:-pzapytam jutro bo idę tam podbić kartę ciąży bo dziś zapomniałam to się zapytam i napiszę bo odkąd mam tableta dzięki mojemu to będę na bieżąco a jutro przyda mi się bo jadę na zakupy ale autobusem wrrrr nie wiem kiedy ostatni raz korzystałam z komunikacji miejskiej ale dużo jeżdżę i muszę trochę na paliwie przyoszczędzić bo mój silnik mi zżera masakrycznie:-(

reklama
tak naprawdę nie powinno się w I trymestrze iść do dentysty bo wtedy dziecko się rozwija potem już tylko rośnie więc jak to powiedziała moja dentystka która uwielbiam a dodam że ja się boję dentysty zrobienie zęba bez znieczulenia może być bardziej szkodliwe dla dziecka niż z znieczuleniem po bez mama się denerwuje boli ją i to ma negatywny wpływ na dziecko

W sumie racja... we wtorek widzę się z moją lekarka na usg to zapytam się co ona sądzi na ten temat ;)
Tzn czy mogę iść czy lepiej sobie to darować :/

Fanti- ja też dużo rzeczy mam po Emisi, większość z nich to używki, które odkupowałam od kogoś. Nadal są w dobrym stanie, szkoda mi wyrzucić bo wiem, że się jeszcze przydadzą. A nowe tyle kosztują, a wiadomo starsze też trzeba ubrać.

Dziwne to co mówicie, bo wszedzie gdzie nie pytam to na zapisy normalnie kobiety w ciąży a nie, że przed kolejką. Nie wiem, może u mnie jakieś inne zasady są...

Hej

Ja też muszę się do dentysty wybrać na przegląd.

Ja też dużo rzeczy mam po Hani, wanienka niebieska, stelaż ma się dobrze, wózek w kolorach neutralnych, choć korci mnie kupić nowy. Hmmm w sumie jak udałoby się nam sprzedać wózek po Hani to czemu nie. Jakiś kocyk muszę kupić, bo te mam tylko dzoewczenskie. No oczywiście smoczek i butelka, choć jak mały będzie za siostrą to nie przyda mi się butelka aż do roku.

A i było coś o rożku i kokonie. Mam rożek, ale nie używałam prawie, otulalam w kocyk.

Fanti- ja też dużo rzeczy mam po Emisi, większość z nich to używki, które odkupowałam od kogoś. Nadal są w dobrym stanie, szkoda mi wyrzucić bo wiem, że się jeszcze przydadzą. A nowe tyle kosztują, a wiadomo starsze też trzeba ubrać.

Ja też dla Hani często różne rzeczy odkupowalam. Raz udało mi się kupić 7 zabawek Fisher Price za 90 zł w bardzo dobrym stanie, posłużą jeszcze małemu.

Mam nadzieje Fanti, ze nie do mnie ten ochrzan bo ja ns liste u Barbra sie wpisałam
a tak poza tym juz niemoge się doczekać jutra!!!! W pracy dzisiaj zaczeli obstawiac co będzie chłopiec czy dziewczynka?

Dla Zuzki miałam wszystko nowe ale cześć rzeczy rozdalam po znajomych :/ do 2 roku nie mam żadnych ubrań, trochę mam zabawek. Wózek pierwszy sprzedalam a teraz taki sam chce dla drugiego bobasa ;)
Na szczęście wózek spacerowy mi został hihi tzw parasolka.
Teraz już jestem mądrzejsza i wszystko odkładam do szafy... Chociaż za tydzień wszystko może wylądować na allegro hihi
Zależy kto mieszka w moim brzusiu ;)
Widzialyscie jakie fajne sweterki były w lidlu dla bobasow?

reklama
Dziwne to co mówicie, bo wszedzie gdzie nie pytam to na zapisy normalnie kobiety w ciąży a nie, że przed kolejką. Nie wiem, może u mnie jakieś inne zasady są...

chodzi mi o to że dla kobiet w ciąży nie może powiedzieć że nie ma kontraktów bo się skończyły proszę poczekać do nowego roku tylko normalnie umawia na termin u mnie nie ma bez kolejki normalnie czekam w kolejce jak mam termin umówiony ale słyszę jak położna innych umawia na nowy rok

Do góry