reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

Obiecałam wczoraj wkleić listę osób zgłoszonych do wątków zamkniętych. Jeśli kogoś tu nie ma lub uważacie, że ktoś już nie pisze z nami (nie pamiętam która to się żegnała na amen :baffled:) to proszę na priv napisać a na koniec tyg napiszę raz jeszcze do J@gody.
Osoby uprawnione do wejścia na te 2 konkretne tematy:

Mogę prosić o dopisanie do zamkniętych wątków?

reklama
Isia1982 myślę, że da się zrobić :-p

A mnie dziś wzięło po południu i z mamą przeglądałyśmy bluzki, swetry.. pełna segregacja.. cały wór poszedł na PCK.. I tak się nakręciłam, że przeszukałyśmy u mnie dom i u mamy za rożkiem i pościelą do łóżeczka.. Wiem, że gdzieś jest.. ale nie mogę znaleźć.. Moja mama u siebie wywaliła wszystko, znalazłyśmy obijak do łóżeczka, powłoczki-pościel do łózeczka ale kołderki, poduszki ani rożka nie znalazłyśmy.. :-(
Dzowniłam do męża i on mówi, że niedawno widział ale nie pamięta gdzie..
Ale najlepsze jest to, że ja większość co mogę co mam chcę po synku swoim użyć.. a mój mąż się złości bo twierdzi, że ja tanim kosztem chcę to dziecko wychowywać, że nie mam takiego samego uczucia jak do Oliwiera.. nawet wanienkę jak ostatnio w garażu znalazłam to twierdzi, że to stare i trzeba nową.. a co jej brakuje? Nawet koloru nie straciła.. rożek (jeśli się znajdzie) był używany może 3-4 miesiące.. wszystko było szanowane, prane itd.. co z tym nie tak że nie nadaje się dla drugiego dziecka? A może to ja mam złe myślenie??? :eek:

Bar Bra a czy korzystałas że znieczulenia? Można brać znieczulenie w drugim trymestrze?

Izik miałam kołyske przy córce, wymarzylam sobie ze bedzie spała z nami w sypialni... efekt był taki ze jak tylko kladlismy ją do kołyski to się budziła i płakała albo raczej wrzeszczała na cały dom ;)
Po miesiącu ją sprzedalismy i kolejne dziecko z niej korzystało bez problemów. .. może to kwestia materaca? Sama nie wiem

Mała Mi czytaj i śpij za mnie też baaaardzo proszę ;)

Witaj :) w jakim wieku masz córkę? I trzymam mocno kciuki za bobasa :)

Mała Mi ja w ogóle nie wiem jak można zrobić zakupy po porodzie? Przecież trzeba mieć jakieś rzeczy na początek...

Edit a może pożyczyć teściów na czas zakupów hihi

I jak obiadek? Ja uwielbiam takie restauracje :) na mojej uczelni są obiady też po 10 zł ale tylko drugie danie... zupa 4 zł mała i 7 duża :/

Co do lactulosy to ostrożnie tzn sporadycznie żeby nie rozleniwić jelit, żeby same też pracowały..
Ja od razu po powrocie z uczelni byłam w piwnicy żeby rozpalić w piecu bo też zimno w domku jest :(

Jaki wózek masz na oku? Mnie się bardzo podoba Mima Xari ale po pierwsze przeraża mnie cena a po drugie ten wózek nie jest na wiejskie drogi...a po trzecie podobno dziecko poltoraroczne nie mieści się z nóżkami w spacerówce :/

Nio :) chyba wszystkim odpisałam
Przed godz 18 wróciłam z uczelni i z zakupów a jutro znowu po 7 rano musze wyjść z domu i wrócę pewnie ok godz 16 :(
Dzisiaj się rozplakalam na zajęciach a nawet się rozbeczalam na całego :/ kobieta z którą mieliśmy wykład opowiadała jak jej córka która chodziła do pierwszej klasy- to było jakieś 20 lat temu- miała na plastyce narysować swojego ojca... ona ojca nie znała bo rodzice byli po rozwodzie i ojciec nie utrzymywal kontaktu :/ więc dziewczynka nic nie narysowala i dostała jedynkę!!! W domu mówi do mamy: ale jak miałam go narysować jak nie wiem jak mój tata wygląda. .. wykładowczyni poszła na drugi dzień do nauczycielki i pow jaka jest sytuacja i ustalily, że dziewczynka ma narysować portret mamy... jak go narysowala to dostała tylko 4 bo portret nie był zrobiony na czas... super, prawda?

Noooo wygadalam się. .. chyba hormony mi szaleją :/

mi lekarz pozwolił tylko miałam wspomnieć jej że jestem w ciąży i ona zmodyfikowała znieczulenie a podobno właśnie między 4,5-6 mies najlepiej skorzystać z dentysty:-)

Aaaa.. co do dentysty to oni mają znieczulenie dla ciężarnych:tak: tylko trzeba się upewnić czy dany gabinet to stosuje.
W poprzedniej ciąży zęby sypały mi się jak szalone i wszystko bez znieczulenia bo nawet nie wiedziałam że można jakieś, Teraz mam innego dentystę i ten uważa, że nie ma prawa boleć i właśnie on mi powiedział, że jest specjalne dla ciężarnych :-p

Fanti- jak szanowałaś to czemu nie użyć ponownie? Ja też większość wykorzystam po synku. No, ale na przykład z wanienki naklejki już odchodzą- a są na dnie- także kupie nową- za tamtą chyba nawet 30 zł nie dałam:tak: Kołdry z zestawu ani raz nie użyłam, bo całe łóżeczko zakrywała i będzie miał ją Fifi jak zakupimy większe łóżko dla niego, a dzidzia pod kocem. Mi też się mnóstwo rzeczy podoba, ale faktem jest, że dziecku i tak nie wszystko spasuje:-)

Fanti chyba o mnie tez zapomniałaś, wiec jak możesz to mnie dopisz.
Robię już dodatkową listę osób.. trudno mi spamiętać wszystkie nicki..

A swoją drogą należy Wam się ochrzan.. nie wszystkim oczywiście.. Prosiła BarBra żeby się do niej zgłaszać, zrobiła dziewczyna listę i co? Tyle nas tam brakuje, że szok.. i nie macie uwagi, że ciężarna! poświęciła się! zrobiła listę! :-p

Mi dużo rzeczy nie postarzalo się ,bo mały ma rok . ;) a i cześć używam dalej np podgrzewacz do butelek. Wanienki miałam dwie , jedna niebieska od brata a niedawno wygrałam zielona w konkursie wiec ta co używałam oddałam dla znajomych a sobie zostawiłam nowa (zielona -neutralna) stelaż do wanny ma moja szwagierka ,ale myślę że dalej będzie wyglądał jak nowy, przewijak itp również ..to się tak nie niszczy . Posciel zielona mogę też mieć dla córki po Bartku . A mu w zamian kupiłam juz nowa w samochody do nowego łóżka (juz śpi w większym takim z barierka ) ręczniki mam zielony i biały takie malutkie ,wiec tez mogą być. Ale znając życie i tak moja mama i teściowa będą wariowac i kupować mnóstwo różowych rzeczy .. hmm no ja zresztą także ... ☺

Aaaa.. co do dentysty to oni mają znieczulenie dla ciężarnych:tak: tylko trzeba się upewnić czy dany gabinet to stosuje.
W poprzedniej ciąży zęby sypały mi się jak szalone i wszystko bez znieczulenia bo nawet nie wiedziałam że można jakieś, Teraz mam innego dentystę i ten uważa, że nie ma prawa boleć i właśnie on mi powiedział, że jest specjalne dla ciężarnych :-p

Nie wiesz co to za znieczulenie?

Robię już dodatkową listę osób.. trudno mi spamiętać wszystkie nicki..

A swoją drogą należy Wam się ochrzan.. nie wszystkim oczywiście.. Prosiła BarBra żeby się do niej zgłaszać, zrobiła dziewczyna listę i co? Tyle nas tam brakuje, że szok.. i nie macie uwagi, że ciężarna! poświęciła się! zrobiła listę! :-p

Racja, racja...

Ale pojadlam :) Misiek zrobił spaghetti, Zuzia opróżnila zmywarkę teraz Misiu musi posprzątać po swoim bałaganie ;) a ja kapie Zuzke i kładę ją spać ;) miałam robić angielski nawet książkę znioslam z sypialni do salonu ale teraz obie wrócilysmy na górę i chyba już dzisiaj do niej nie zajrzę :/ oczy mi się kleją :(

reklama
Isia nie mam pojęcia jak to się nazywa.. mi nasz ulubiony rodzinny dentysta przy okazji bycia z synem powiedział, że nie mam się co martwić bo i w ciąży nie ma prawa boleć bo jest znieczulenie dla ciężarnych. Muszę się do niego wybrać właśnie.. coś mnie dziś już ząb pobolewał przy jedzeniu..

Do góry