reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

Witam nową mamę :).
Ja dzisiaj kupiłam półśpioszki w Pepco, nie mogłam się powstrzymać :).
A tak poza tym to mam straszny dylemat- nie chcę już wracać do tego lekarza, ale teraz jak wypiszę się z tej poradni to będę musiała ich prosić żeby mi całą dokumentację skserowali. A po drugie to nie mam pojęcia do kogo mam się przepisać. U mnie w mieście lekarze mają skrajne opinie i nie wiadomo tak na prawdę kto by był najlepszy. Chciałam się zapisać do lekarza do którego chodziłam w 1 ciąży to terminy ma na luty!!!! Masakra jakaś! Zapisałam się do jego ojca, który niby tez ma dobre opinie, ale sama nie wiem...cholera no :/

reklama
A ja tez ma spory apetyt ale uwazam, ze jem za malo przez ten moj glupi tryb zycia. Wstaje okolo 11, zjem sniadanie, pozniej obiad i moze jakas przekaske, o 16:30 zaczynam prace no to w pracy na przerwie cos zjem, i po pracy jem cos i do spania i tak w kolko. I wiem, ze zjadlabyn wiecej ale nie mam kiedy..

Volka wizyty do lekarzy są owszem wg zapisów ale kobiety w ciąży to nie obowiązuje. Ja też tak czekałam z potwierdzeniem ciąży ponad miesiąc A jak przyszłam to mnie gin uświadomiła że trzeba było normalnie przyjść bo kobiet w ciąży się nie odsyła. Lepiej czasem zmienić lekarza niż się denerwować wiecznie A wiadomo że my teraz często musimy tam bywać. A co do dokumentacji to masz kartę ciąży i wyniki badan jakie robiłaś to co jeszcze chcesz z sobą brać.
Magdalena to normalne że nas kobiet nie da się trzymać w łóżku cały czas. Obowiązki domowe same się nie zrobia a nawet jak mąż obiecuje że zrobi to i tak nie tak jak powinien wg nas zrobić. Poza tym starsze dzieci też nas potrzebują. To nie grypa że tydzień jakoś sobie poradzą.
Co do seksu da się wytrzymać a za to jak potem smakuje hihi . byle tylko mąż nie szukał zastępstwa poza domem bo wtedy lipa. Przyznam się wam że ja nie bardzo chciałam zachowywać wstrzemięźliwość ale jako że mąż na każdą wizytę chodził wtedy ze mną to tak gin go wystraszył konsekwencjami że za nic nie dał się namówić. A jako że w ciąży mamy humory to nie raz z płaczem mu wypomniałam że pewnie mnie nie kocha ma inną itd. Teraz się z tego śmieję ale wtedy nie było mi do śmiechu.

U mojego lekarza już kontrakt się skończył umawia już tylko po nowym roku ale kobiety w ciąży bez problemu nas kontrakt nie obowiązuje no i prywatnie jeszcze przyjmuje

Obiecałam wczoraj wkleić listę osób zgłoszonych do wątków zamkniętych. Jeśli kogoś tu nie ma lub uważacie, że ktoś już nie pisze z nami (nie pamiętam która to się żegnała na amen :baffled:) to proszę na priv napisać a na koniec tyg napiszę raz jeszcze do J@gody.
Osoby uprawnione do wejścia na te 2 konkretne tematy:
chrobek
kate009
izik_89
Paulina:)
dzastibasti
Bursztynek90
Cocosh
natka90
Agiszonek
GoKa80
poziomka07
volka
Ania*Be
BarBra
Fanti
asieńkakk
CieńWielkiejGóry
grandiflora
Siwa88
arusiowa
sylvi1979
nailie
Lewusek
kustronka
edit1989
Manka_tk
marcowa 07
Tatianaa
elisse
Juana@
La_Luna
ONA1227
aliaolio
MałaMi
misana880

Ją wstalam i zbierania się na paznokcie :) a potem na 13:30 do dentysty :) powiem wam że wczoraj na tym spotkaniu Maluszek nie dosyć że mi na pęcherz cały czas naciskał to kopał jak oszalały :) lobuz jeden :p

Bar Bra a czy korzystałas że znieczulenia? Można brać znieczulenie w drugim trymestrze?

Przyszla kolyska :D zajrzalam tylko do pudelka ...

Izik miałam kołyske przy córce, wymarzylam sobie ze bedzie spała z nami w sypialni... efekt był taki ze jak tylko kladlismy ją do kołyski to się budziła i płakała albo raczej wrzeszczała na cały dom ;)
Po miesiącu ją sprzedalismy i kolejne dziecko z niej korzystało bez problemów. .. może to kwestia materaca? Sama nie wiem

O czyli tylko ja jedyne co dzisiaj zrobilam to poszlam do piekarni ? A tak na zmiane spie i czytam.d.

Mała Mi czytaj i śpij za mnie też baaaardzo proszę ;)

Cześć dziewczyny :) jestem nowa na forum, czekam na drugą dziewczynkę i obecnie mieszkam w Pile.

Witaj :) w jakim wieku masz córkę? I trzymam mocno kciuki za bobasa :)

Zakupow na czas po porodzie nie chcialabym zostawic. :D

Mała Mi ja w ogóle nie wiem jak można zrobić zakupy po porodzie? Przecież trzeba mieć jakieś rzeczy na początek...

Mi wyprawkę na pierwsze dziecko zrobili praktycznie rodzice i teściowie z tych najdroższych rzeczy .

Edit a może pożyczyć teściów na czas zakupów hihi

Ja puki co idę z dziadkiem na obiad - zaprosił mnie, bo na codzień ja mu gotuję, a w zeszłym tygodniu otwarli koło naszego domu restaurację, w której serwują obiad dnia za 11 zł (zupa plus drugie danie), więc dziadek stwierdził, że musimy zobaczyć czy dobre :)

I jak obiadek? Ja uwielbiam takie restauracje :) na mojej uczelni są obiady też po 10 zł ale tylko drugie danie... zupa 4 zł mała i 7 duża :/

Nie wiem czy Was pytałam czy może któraś stosowała syrop lactulosum właśnie na problemy z zaparciami?bo w aptece mi go poleciła a moja gin powiedziała przez telefon,ze tylko ostroznie z tym,wiec nie wiem co znaczy "ostroznie z tym" ile to jest..

U nas dzisiaj wieje mroźny wiaterek taki aż...uszy marzną :)

Co do lactulosy to ostrożnie tzn sporadycznie żeby nie rozleniwić jelit, żeby same też pracowały..
Ja od razu po powrocie z uczelni byłam w piwnicy żeby rozpalić w piecu bo też zimno w domku jest :(

Fanti super że jest w porządku mnie korci żeby już wybrać wózek i zapłacić zaliczkę chcą 100 zł ale jak się pojawi jakiś fajniejszy model to mam możliwość zamiany więc fajna opcja ale poczekam aż z tym wynajmem się dogadamy tak na 100%

Jaki wózek masz na oku? Mnie się bardzo podoba Mima Xari ale po pierwsze przeraża mnie cena a po drugie ten wózek nie jest na wiejskie drogi...a po trzecie podobno dziecko poltoraroczne nie mieści się z nóżkami w spacerówce :/

Nio :) chyba wszystkim odpisałam
Przed godz 18 wróciłam z uczelni i z zakupów a jutro znowu po 7 rano musze wyjść z domu i wrócę pewnie ok godz 16 :(
Dzisiaj się rozplakalam na zajęciach a nawet się rozbeczalam na całego :/ kobieta z którą mieliśmy wykład opowiadała jak jej córka która chodziła do pierwszej klasy- to było jakieś 20 lat temu- miała na plastyce narysować swojego ojca... ona ojca nie znała bo rodzice byli po rozwodzie i ojciec nie utrzymywal kontaktu :/ więc dziewczynka nic nie narysowala i dostała jedynkę!!! W domu mówi do mamy: ale jak miałam go narysować jak nie wiem jak mój tata wygląda. .. wykładowczyni poszła na drugi dzień do nauczycielki i pow jaka jest sytuacja i ustalily, że dziewczynka ma narysować portret mamy... jak go narysowala to dostała tylko 4 bo portret nie był zrobiony na czas... super, prawda?

Noooo wygadalam się. .. chyba hormony mi szaleją :/

reklama
KubusiowaMama a jak sobie dawkowałąś?pomagało?ja juz próbowałam wszystkiego:(

Czyli dziecku to nie szkodzi?bo tu chodzi zeby duzo nie brac zeby jelita sie nie rozleniwiły,rozumiem.czyli np łyżke wieczorem moge wziać?i łyżkę rano?

Do góry