reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

dzastibasti ja też mam łożysko przodujące, a do tego miesniak kolo łożyska, ale trzeba być dobrej mysli. Masz szczęście ze mąż Cię tak we wszystkim wyrecza. Mój nie jest tak wyrozumialy...:(

reklama
Małą-Mi-89 pociesze sie ja tylko leze z ksiazka i laptopem,z przerwa na wyjscie do WC,na posilki czekam,podane do reki :-) A juz mnie szlag trafia z tego lezenia...Ani za bardzo chodzic z tak niskim cisnieniem..Tak wiec wiekszym leniem jestem ja :-)

Ja mam lozysko na tylniej scianie.Wysoko,wiec ok.

Uff.. Jesteśmy po wszystkim.. Okazało się, że avidność jest bardzo wysoka czyli dość dawno może lata całe temu musiałam być dość konkretnie zarażona tokso.. Powiedziała mi, że chodziło nam o jak najwyższy wynik i takowy mamy..
Jak przyjechałam z synem do domu to jedyne o czym marzyłam to było położyć się...
Dziś jeszcze rano przed wyjazdem do gin musiałam pójść z synem na badania. Pobieranie krwii dla niego to masakra.. kupiłam maść z lidnokainą, miał godz wcześniej posmarowane przeguby a mimo to nie obyło się bez paniki, płaczu i gadulstwa..
Dziękuję wam kochane za wszelkie kciuki i życzenia powodzenia bo mi osobiście dużo to daje :sorry:
Z Olim byliśmy jeszcze na zakupach w drodze powrotnej i oglądaliśmy ciuszki dla maluszków.. zastanawialiśmy się czy coś kupić.. i oboje stwierdziliśmy, że jeszcze za wcześnie.. musimy wiedzieć najpierw czy to Bronek czy Bronka ;-)
Ciekawa jestem co z naszym zamkniętym wątkiem.. miał być wczoraj.. sprawdzałam bez logowania i na oba tematy wchodzę więc nic się nie zadziało jeszcze... :-(

Hej.

Witam i ja nową Mamusie:)

Co do snów to kiedys mi sie snilo ze mój mnie zdradza na moich oczach i tak go okładalam rękami,że szok.Tez az taka złość jest jak się wstaje:)

Ja też jestem za rożkiem i raczej tylko rożek kupię.

JA sie ostatnio zastanawiałam czemu mój pępek nie jest na środku tylko z prawej strony bardziej i mówie do męża,że brzuch mam krzywy...:)

Ja dzisiaj wstałam o 4tej;/ pojechalismy z mezem do hurtowni po znicze bo świeta 1 listopada tuż tuż...wstałam rano i mysle bede piła wode z sokiem z cytryny i z miodem...wydusiłam sok i ostro pije,ale kwasota ze az buzie wykreca...wypiłam połowę i wiecie co?zapomniałam miodu dać...:)

Nie wiem czy Was pytałam czy może któraś stosowała syrop lactulosum właśnie na problemy z zaparciami?bo w aptece mi go poleciła a moja gin powiedziała przez telefon,ze tylko ostroznie z tym,wiec nie wiem co znaczy "ostroznie z tym" ile to jest ostroznie.

Cień to skoki cisnienia masz faktycznie...

U nas dzisiaj wieje mroźny wiaterek taki aż...uszy marzną :)

Hej dziewczyny :)
Witam nowa mamusie :) I mam nadzieje, ze wszystko juz do konca bedzie dobrze. A na kiedy masz termin ? :)
Niedawno wstalam dopiero.. Obiadek sie robi wiec teraz chwika relaksu.

Ja nie wiem czy kupowac rozek czy kokon bo nie mam zadnego doswiadczenia takze jeszcze poslucham Waszych opini wiecej :)

ONA to samo o pepku mowilam wczoraj mojemu Robciowi, ze na prawa strone mi sie bardziej przesunal ale jak sie tak dokladnie przypatrze na brzuch to nie ma takiej fajnej gorki jak i Barbra wiec nie wiem czemu :)

U nas pogoda tez srednio fajna, nie ma slonka, szaro buro.

Hej, witam nową mami :)
U nas za pierwszym razem rożek się sprawdził i był non stop w użyciu, więc tym razem też postawimy na takie rozwiązaniem
Ja byłam wczoraj na wizycie, na twardniejący brzuch mam brać 2 razy dziennie magne B6 i doraźnie nospę. Po za tym wszystko gra i czekamy na usg 02.11 :D

ja już po dentyście maluszek mnie kopał przy wierceniu więc miałam ubaw:-)

witam nową mamusię na pewno będzie ci z nami lepiej zawsze wysłuchamy są tu już doświadczone mamusie więc też napewno coś podpowiedzą wszystko będzie dobrze zobaczysz:-)

Fanti super że jest w porządku mnie korci żeby już wybrać wózek i zapłacić zaliczkę chcą 100 zł ale jak się pojawi jakiś fajniejszy model to mam możliwość zamiany więc fajna opcja ale poczekam aż z tym wynajmem się dogadamy tak na 100%

a teraz zmykam coś zjeść dziewczynki bo kiszki marsza mi grają:-p

Hej, witam nową mami :)
U nas za pierwszym razem rożek się sprawdził i był non stop w użyciu, więc tym razem też postawimy na takie rozwiązaniem
Ja byłam wczoraj na wizycie, na twardniejący brzuch mam brać 2 razy dziennie magne B6 i doraźnie nospę. Po za tym wszystko gra i czekamy na usg 02.11 :D

czyli dziś same dobre wieści zapowiada się ciekawie:-)

reklama
Witam sie dziewczyny po dlugiej przerwie :) niestety pewnie nie nadrobie wszystkiego, bo przy zabkujacym maluchu ciezko wygospodarowac tyle czasu :(
Ale teraz postaram sie byc na biezaco :)
U mnie wszystko po staremu:mdlosci nadal sa, bole glowy sa, niskie cisnienie jest;) ale da sie z tym zyc :)

Dziewczyny a jak to jest u Was z zelazem? Jakie macie wyniki? Zazywacie cos? Bo odebralam wyniki i zelaza mam 32, gdzie norma zaczyna sie od 70.

My rozka nie kupujemy, za to tym razem zainwestuje w otulacz. Bo starszy synek uwielbial byc mocno otulony do snu. Wtedy spal najspokojniej:)

Ona1227 ja stosowalam lactulosum w pierwszej ciazy. Lekarz tez mowil zeby uwazac z czestotliwoscia bo ponoc mozna na tyle rozleniwic organizm, ze bedzie mial jeszcze wiekszy problem zeby sie wyproznic bez tego...

Do góry