reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

IMG_4668.jpgDSC_6943.jpgIMG_4653aaa.jpg241350863_5_644x461_meble-kuchenne-lazienkowe-na-wymiar-szafy-typu-komandor-garderoby-zachodniop.jpg Te pierwsze białe miał Bartuś nad łózeczkiem tam mialam podręczne rzeczy typu pampersy, chusteczki itp. Łózeczko już rozebrane więc nie zrobie zdjęcia jakie jest, to jest zdjęcie jeszcze niegotowego, inne fotki mam z Bartkiem , a tu nie będę wklejała. trzecie to nasza szafa , a czwarte to szafa jaką robił dla klienta . coś takiego zrobimy - przerobimy naszą jak dzieciaki będą już mieli swoją ulubioną bajkę ;) Teraz będziemy tworzyć jakiś kącik u nas w salonie dla maluszka więc jakieś półeczki mi będzie musiał dorobić ;p Ogólnie mamy firmę i zajmujemy się robieniem mebli , wykończeniem wnętrz itp Podeslę Wam linka jeśli , któraś by miała ochotę zerkknąć co tworzy mój mężulek to zobaczy, jednak stronę mamy w przebudowie - kwestia dwóch tygodni i będzie dziać.

Załączniki

• IMG_4668.jpg
    IMG_4668.jpg
    17,4 KB · Wyświetleń: 71
  • DSC_6943.jpg
    DSC_6943.jpg
    17 KB · Wyświetleń: 76
  • IMG_4653aaa.jpg
    IMG_4653aaa.jpg
    14,4 KB · Wyświetleń: 80
  • 241350863_5_644x461_meble-kuchenne-lazienkowe-na-wymiar-szafy-typu-komandor-garderoby-zachodniop.jpg
    241350863_5_644x461_meble-kuchenne-lazienkowe-na-wymiar-szafy-typu-komandor-garderoby-zachodniop.jpg
    18,1 KB · Wyświetleń: 72
reklama
Elisse no ja chciałam do turystycznego wsadzić normalny materac, może aż tak nie będzie uciążliwe te szeleszczenie ;-) Ale jeszcze zobaczymy jak się będzie stare łóżeczko sprawdzać.

Manka pochwal się w wątku zakupowym jakie meble wybraliście ;-) Ja w 1 ciąży poczułam malucha ok 16 - 17 tygodnia, teraz niby pierwsze delikatne ruchy czułam ok 13 tyg, to dopiero od tygodnia czuję je codziennie. U pierworódek można i po 20 tygodniu dopiero poczuć, jakby co szybko zleci ;-)

Edit super te meble, łóżeczko mnie urzekło :tak: Mój P póki co robił sam szafy typu komandor, ale to na własny użytek, łóżeczka chyba by się nie podjął. Na pewno będę musiała go poprosić o przerobienie łóżka Lalki na piętrowe, ale to za ok 2 lata dopiero. Przynajmniej taki jest wstępny plan ;-)

Hihi to łóżeczko to tylko szkielet na zdjęciu . Po jednej stronie jest zabudowane całkowicie tam gdzie dzidzia na mieć główkę . Jak juz się urodzi dzieciatko to napewno wkleję zdjęcie juz ubranego łóżeczka . Mój akurat łóżeczko robił pierwszy raz w życiu. Ale też byłam w nim zakochana☺

hej !
wyszłam po zakupy i zaś muszę zaległości nadrobić ;)

Marcowa mi płukanka woda z sola pomogla błyskawicznie na gardo. Na drudzie dzien wstalam juz bez bólu :)

Dzięki Mała Mi - Właśnie zrobiłam płukankę, mam nadzieję,że jutro będzie już lepiej :)

QUOTE=izik_89;11947340]marcowa- jeżeli okaże się, że będzie dziewczynka to praktycznie wszystko jest. Kołyska ma przyjść lada dzień, zostałby tylko wózek bo po Emi sprzedałam i zamieniłam na najzwyklejszą spacerówkę. Jeżeli będzie chłopak to będę musiała ubranka pokupować, bo nie widzę go w różu :-D Chociaż kołyska ma całe wyposażenie niebieskie, mam przeczucie na dziewuszkę ;-)[/QUOTE]

Izik - to u mnie odwrotnie. Mam większość rzeczy na chłopca. A z moim przeczuciem to myślę,że będzie chłopiec. Zobaczymy za 6 tyg.:-)

Ja mebli nie musze kupować . Mój mąż zrobił mi wszystkie sam . No i Bartuś miał łóżeczko zrobione przez tatusia . Teraz je przejmie drugie ☺
Polowkowe będę miała jakoś ok 10 listopada. Musze zadzwonić się zapisać ☺

Edit- to zdolnego masz tego męża :) super! bardzo ładny pokoik :)

marcowa ja w ostatniej ciąży dopiero w 25 tygodniu się o płci dowiedziałam, a tak mi nie chciał powiedzieć. Może dziewczynkę będziesz mieć? ;)

Elise- wychodzi na to,że ja będę w 22 sprawdzać płeć. Pewnie do tej pory wszystkie będą ją znały u siebie ;) Nie wiem czy dziewczynkę. Jest mi bez różnicy, choć rzeczy jak pisałam mam na chłopca. Przeczucie też. Podobają mi się sukieneczki, ale chłopięce ciuszki też bardzo:-)

Bar Bra- podziwiam Cię za tę krzywą cukrową, ja nie wiem jak ją zniosę, bo ogólnie nie słodzę. Choć w ostatnim czasie dodaję miodu do herbaty bo z cytryną mi już nie smakuje. Nie mam ochoty na słodycze i wręcz mnie obrzydzają, więc nie wiem jak to będzie ze mną. Przed ciążą byłam łasuchem na słodycze :D

Czesc, ale naskrobalyscie !! Ledwo nadrobilam wszystko :)
Teraz bede odpowiadac na to co pamietam ale juz nie wiem komu :D
Co do wyprawki to ja tylko wytrzymalam I trymestr bez zakupow teraz juz nie bede sie ograniczac no ale nie znam plci. Moze mi sie uda podejrzec za 2 tygodnie w Polsce a jak nie to za miesiac mam usg tutaj w Anglii i wtedy moze sie uda. I to juz bedzie moje ostatnie usg wiec oby dzidzi sie nie wstydzilo.
W ten weekend kupilismy juz mebelki to znaczy lozeczko, duza szafe i komode ale przyjada do nas w piatek dopiero. Mielismy ich nie skladac az do grudnia ale znam nas i wiem, ze to nie wypali :D Dodatkowo mam kilka ubranek a z reszta sie wstrzymuje przez ta niewiedze o plci :)
W ogole to jestem strasznie podekscytowana kompletowaniem tej wyprawki, to moje pierwsze dzidzi a dodatkowo nie mam nic od nikogo takze musze kupic doslownie wszystko :)
A z meblemi to smiesznie bylo, chodzily po sklepie same 'brzuchatki' a ja taka plaska weszlam i od razu zakup mebli, az sie wtedy zaczelam wahac czy jednak je brac :D
Usg 3D chcialam robic ale chyba jednak zrezygnuje ze wzgledu na koszta.

Cieszę się Manka, że nie tylko ja tak mam, bo już myślałam,że wariuję z tymi zakupami :D:-)
Ja też będę miała pierwsze dziecko.Z jednej strony cieszę się, że mam te ciuszki od siostry (na chłopca), bo zaoszczędzimy troszkę, z drugiej muszę powiedzieć,że chciałabym kompletować wyprawkę od A do Z. Już nie mogę doczekać się zakupów kosmetyków dla maluszka :-) pięknie pachną ;-)
PS. Oczywiście,że też chciałabym mieć usg 3 lub 4d, ale ze względu na koszty nie śmiem nawet mężowi wspominać o nim :( Może gdybym miała pracę, to byłaby inna sytuacja.

Nailie na pewno jak tylko przyjada to sie pochwale :) chociaz najlepszy efekt bedzie na koncu jak pokoik bedzie caly urzadzony :D ach juz sie nie moge doczekac :)

No faktycznie jest co czytać:)

Ja z wyprawką,rzeczami,łóżeczkiem,wózkiem jeszcze się wstrzymuję,ale oglądam prawie codziennie:)

Co do ruchów a raczej muskania to poczułam tak tydzień temu,a teraz już zaczynam czuć coraz więcej,np wczoraj rano a dzisiaj już spokojnie:)

Ja o usg 4d ciąfle się zastanawiam...200zł u nas kosztuje ,ale bardzo tą Panią polecają,wiec pieniążki odkładam,80zł juz mam odłożone:)nie jest źle:)a zanim bede robiła to za około 3 tygodnie więc nazbieram,a jeszcze musze uzbierac na tą moją wymarzona kołyskę,ale w grudniu mam urodziny więc"nazbieraja sie same":)

TAK MNIE CIĄGNIE NA słone...zrobiłam sobie sałatke grecka z fetą,mozna fete czy nie bo ja juz nie wiem sama...nie jem jakos strasznie dużo,jak to w sałatce,ale odmówic sobie nie umiem.

Ostatnia edycja:
Jeśli chodzi o USG 3 czy 4 D to z perspektywy czasu wiem, że szkoda tyle kasy dla kilku zdjęć. Bo jeśli w gabinecie gdzie wykonywane sa USG zwykłe jest dobry sprzęt to i tam zrobią 3D.
Ale to moje zdanie i nim sie dzieje. Chociaż przy pierwszej ciąży wydałam 260zł za USG 3D plus genetyczne

Ja tez prawie codziennie przegladam co bym chciala kupic. Najtrudniejszy wybor bedzie z wozkiem. Ogladam czytam przegladam i generalnie nie mam pojecia co kupic. Chociaz Be Cool podbił nasze serce to nadal nie jestem pewna tak to ten.

reklama
Do góry