reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

Jeszcze musisz się troszkę przemęczyć w tym szpitalu :) też jeszcze nie znasz płci Cień? U mnie też będzie lżej bo wózek już mam od siostry, i kilka innych rzeczy też. Jeśli będę miała synka, to już w ogóle mam wszystko ułatwione, bo systematycznie dostaję od niej jakieś. Jeśli dziewczynka, to będę mogła poszaleć :D :-)

Sylvi! bardzo dobry pomysł, delikatne, piękne kolory, mamy podobny gust :) też czekam na połówkowe. a płeć zobaczę najwcześniej za 6 tyg.

reklama
Cześć wszystkim, witam nowe mamy :)

Ja chodzę na usg zazwyczaj do innego lekarza niż prowadzący ciążę bo chcę mieć dodatkową weryfikację. Jak jeden czegoś nid wypatrzy to mam nadzieję że drugi tak. Na te ważne usg wybieram lekarzy z certyfikatem FMF.
Ja na 3d czy tam 4d się wybieram, o ile nie zrobią nam tak jak poprzednio przy połówkowym. To super pamiątka, mamy na przykład zdjęcie buzi Hani :)

ja już jestem w domku po badaniach teraz jedzonko i krótka drzemka bo potem mama przyjeżdża do mnie:-)
a co do pisania to naskrobałyście tyle że masakra a ja tylko dojechałam do domu i na malutkich zakupach byłam :-p

Sylvi super ma kolory ten kokon. Ciekawa jestem jak się sprawdzi. Ja spałam z mała zazeyczaj po pierwszym nocnym karmieniu, bo nie chciało mi się wstawać po kilka razy.
Na zakupy większych rzeczy to pewnie po nowym roku się wybierzemy. Chyba że po drodze jakieś okazje się trafią. Zastanawiam się jakie łóżeczko wybrać. Przy Hani mieliśmy najpierw małą kołyskę, a potem łóżeczko z funkcją kołyski. Teraz podoba mi się to z Babyhome, ale waham się bo cena wysoka a starcza na pół roku tylko.

Kurde boli mnie gardło, dopiero zaczyna, w sumie to już czułam coś w nocy. Wczoraj byłam na późnym spacerze 2h wieczorej, było już chłodno, a teraz mam tego efekty. Jeszcze żeby faktycznie był to spacer, a ja przesiedziałam w parku na ławce z koleżanką na pogaduchach :-)
Mam nadzieję, że to nie przerodzi się w jakieś poważniejsze choróbsko, no i przede wszystkim,że nie zarażę mojego męża, bo wtedy byłby dramat i walka o przetrwanie ;-) Póki co zaparzyłam rumianek i dałam łyżeczkę miodu .

Bar Bra! znam ten ból! zawsze muszę nadrabiać zaległości w czytaniu, bo tyle skrobiecie że hej! :-)

Witam Juana i nowe mamusie !

Ostatnia edycja:
Też płci nie znam.Na prenatalnym 1 ciezko bylo zobaczyc bo malestwo zle sie ukladalo...21.10 na 2 prenatalnym usg sie pewnie dowiem :-) A ja chodze do ginekologa do szpitala do poradni i tam nie ma jednego doktora tylko wiecej wiec mnie np juz 3 doktorki ogladaly a 1 to u niej 3 razy juz bylam.Sa tego plusy,szybko bym sie dostala na oddzial jakby co (odpukac),kazde ma inny poglad tez.USG tam robia zwykle ale dosc kiepskiej jakosci.

A na prenatalne to chodze do osrodka specjalnego(Park Medical) gdzie lekarz ginekolog ma specjalne kwalifikacje i certyfikaty.

marcowa- jeżeli okaże się, że będzie dziewczynka to praktycznie wszystko jest. Kołyska ma przyjść lada dzień, zostałby tylko wózek bo po Emi sprzedałam i zamieniłam na najzwyklejszą spacerówkę. Jeżeli będzie chłopak to będę musiała ubranka pokupować, bo nie widzę go w różu :-D Chociaż kołyska ma całe wyposażenie niebieskie, mam przeczucie na dziewuszkę ;-)

reklama
Ja mebli nie musze kupować . Mój mąż zrobił mi wszystkie sam . No i Bartuś miał łóżeczko zrobione przez tatusia . Teraz je przejmie drugie ☺
Polowkowe będę miała jakoś ok 10 listopada. Musze zadzwonić się zapisać ☺

Do góry