reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

Wow, ale produkcja :szok: Nie dam rady na wszystko odpisać :-D

Ja z wyprawką wystartuję pewnie po świętach, ale to z racji tego, że prawie wszystko mam. No chyba że okaże się że będzie synek, to będę szaleć z ubrankami ;-) Tak to mam do kupienia jakiś lepszy laktator, chociaż 1 pościel, dostawkę do wózka dla starszaka, torbę do wózka i może chustę. Nie licząc pierdółek typu butelki czy kosmetyki. Acha, smoka jednego już mam, teściowa przyniosła :rofl2: Z tym, że nie wiem jak to będzie z chęcią ssania, bo córka akceptowała smoki tylko jednej firmy.
Zastanawiam się też nad kupnem łóżeczka turystycznego na późniejszy okres, bo córka wyłamała z drewnianego szczebelki i jak na te pierwsze pół roku dałoby radę, to potem może być powtórka z rozrywki z wyłamywaniem i ucieczką z łóżeczka :sorry:

Edit ale masz zdolnego męża, pochwal się jak mu meble wyszły :tak:

Sylvi ciekawy ten kokon, ja będę w ramach tego używać rogala ciążowego do spania :tak:

Któraś pisała o wypinaniu się dzieciaczka z jednej strony brzucha, ja też tak mam i z córką było to samo. Jest zabobon, że córki "wypinają się" częściej z lewej strony, u mnie się sprawdziło :rofl2:

A, i witam nowe mamy :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
marcowa ja w ostatniej ciąży dopiero w 25 tygodniu się o płci dowiedziałam, a tak mi nie chciał powiedzieć. Może dziewczynkę będziesz mieć? ;)

Sylvi, Siwa gratuluję i wszystkiego naj, naj :)

Cień trochę sobie odpoczniesz w szpitalu. Mam nadzieję, szybko dobiorą dawkę. Pewnie nie możesz doczekać się powrotu.

Sylvi fajny ten kokonik :) szkoda, że moje łóżko za małe. Już się zastanawiam, co by tu mieć takiego aby maluszek był koło łóżeczka.

Witam nowe osoby :)

Juana ja już raz byłam na usg 4d i fajna pamiątka jest. Teraz też bym chciała. Widać wszystko ładnie i córeczka rzeczywiście podobna do zdjęcia z usg 3d jest :)

Barbra podziwiam za to badanie. Może jak wcześniej się je zrobi, to się go tak źle nie przechodzi? Ja pamiętam jak cały czas próbowałam nie zwrócić tego. Wtedy musiałabym powtarzać badanie.

Ona mnie też coś pobolewa i kłuje. Mam nadzieję, że to po prostu wszystko się rozciąga.

izik_89 ciekawe czy przeczucie się sprawdzi. Mi się przeczucie zmienia, chociaż bardziej podobają mi się rzeczy chłopięce teraz. Ja też już prawie wszystko mam. Jedynie wózek chcęna inny zmienić.

nailie dzisiaj tempo szaleńcze w pisaniu jest :D Ja mam łóżeczko turystyczne. Używam tylko na wyjazdy. Wkurza mnie jak mała szeleści w nim ciągle :D

Ja mam mieć robione drugie badania prenatalne w szpitalu. To jest takie dokładniejsze badanie USG. Mierzy się też wszystkie przepływy itp. A plecy to już mnie bolą od miesiąca, zwłasza na wysokości lewej nerki. Bardzo szybko się zaczęło,aż boję się co będzie potem.

Czesc, ale naskrobalyscie !! Ledwo nadrobilam wszystko :)
Teraz bede odpowiadac na to co pamietam ale juz nie wiem komu :D

Witam nowe mamusie :)
Co do wyprawki to ja tylko wytrzymalam I trymestr bez zakupow teraz juz nie bede sie ograniczac no ale nie znam plci. Moze mi sie uda podejrzec za 2 tygodnie w Polsce a jak nie to za miesiac mam usg tutaj w Anglii i wtedy moze sie uda. I to juz bedzie moje ostatnie usg wiec oby dzidzi sie nie wstydzilo.
W ten weekend kupilismy juz mebelki to znaczy lozeczko, duza szafe i komode ale przyjada do nas w piatek dopiero. Mielismy ich nie skladac az do grudnia ale znam nas i wiem, ze to nie wypali :D Dodatkowo mam kilka ubranek a z reszta sie wstrzymuje przez ta niewiedze o plci :)
W ogole to jestem strasznie podekscytowana kompletowaniem tej wyprawki, to moje pierwsze dzidzi a dodatkowo nie mam nic od nikogo takze musze kupic doslownie wszystko :)
A z meblemi to smiesznie bylo, chodzily po sklepie same 'brzuchatki' a ja taka plaska weszlam i od razu zakup mebli, az sie wtedy zaczelam wahac czy jednak je brac :D

Usg 3D chcialam robic ale chyba jednak zrezygnuje ze wzgledu na koszta.

Co do Ikei to tez marzy mi sie pojechac :D Moze z wiekszym brzuchem pojedziemy.

Hmm, slub to mialam dopiero troszeczke ponad rok temu wiec tez jesten troszke swieza, znamy sie za to od piaskownicy jak ja to mowie ;)

Ruchow w ogole nie czuje ! Nawet tej rybki w brzuchu nie. Jutro bedzie 16tc. W ktorym Wy poczulyscie ? W ogole brzuch tez nie rosnie i jakbu mniejszy, to samo co Volka na zdjeciu pokazywala.

Cien trzymaj sie tam w tym szpitalu :)

Sarna ja tez uzywam aplikacji na tel i zawsze jak wyprodukuje posta to zanim go udostepnie to kopiuje, jak raz nie pojdzie albo utnie to wklejam i dawaj jeszcze raz :)

Jak sobie cos przypomne to jeszcze dopisze ;)

reklama
Do góry