reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

Ania, u mnie górka jest przeważnie z lewej strony:) szczególnie wieczorami się wypycha. brzuch mi twardnieje ale nie na dole tylko tak od trochę pod pępkiem wzwyż, chyba się po prostu wszystko naciąga, bo macica to przecież jeszcze narazie niżej jest, chyba? też nic już pamiętam..

reklama
Ania mam to samo ale raz po prawej a raz po lewej i myslalam ze to mój maluszek ale z tego co piszesz to chyba nie ale kopniaki czuje tzn tak mi się wydaje bo co to może być innego? A co do glukozy to wiem ze miedzy 15-20 TD się robię a ja za cywilne mam 18 :) a glukoza wcale nie jest taka straszna ja tam lubię słodkie a no i pani opowiedziały mi żebym wcisnela sobie trochę cytryny jak mam a miałam dzięki wam :)

Sylvi, ja wczoraj byłam pierwszy dzień na uczelni po wakacyjnej przerwie a jak na nią dojezdzalam to brzuch mnie bolał że strachu jak przed maturą ;) też jakoś ciężko jest mi się pozbierać tym bardziej że od jutra Zuzia wraca do przedszkola po ospie i do zajęć dodatkowych...

Bar bra to u nas robią później glukozę, nigdy nie miałam problemu z jej wypiciem :D.

Macica teraz jest w połowie miedzy pępkiem a spojeniem łonowym. No to jestem spokojniejsza :D.

A czy też macie ciągle wrażenie, że wam mokro ?? szlak mnie już z tym trafia. Ale pamiętam, że tak miałam w poprzednich ciążach

Ania tak, u mnie szczególnie mokro, jak dużo chodzę, szczególnie jak jestem gdzieś w drodze i nie mogę sprawdzić co się dzieje;)

A my dziś mamy z mężusiem 8 rocznicę ślubu, ale chyba świętowanie przełożymy na weekend, bo dziś praca i wraca późno..

Witam. Przez to przeziebienie nie zagladalam do Was. Ja tez chce byc z Wami w obu wątkach ;)
Mi glukoze w 7 tc zlecili ale dlatego ze z krwi wyszlo o 0.1 ponad norme. Normalnie powinno sie po 20 tc bo wtedy jest apogeum szalejacych cukrow. Tak mi diabetolog tłumaczyl. Wczoraj bylam na wizycie wszystko ok ufff. Raczej uda sie bez insuliny.
Gratuluje udanych wizyt i trzymam kciuki za kazda kolejna.
Witam nowa mamusie :)
U mnie tez sa dni ze wkladke zmieniam przy kazdej wizycie w toalecie ale ja zawsze mialam spora ilosc sluzu. Cytologia zawsze wychodzi ksiazkowo wiec podobno taka moja natura.
Moj dzidzius sie ociaga i kopac cos nie chce czekam na 18-19 tc moze bedzie juz bardziej dawal o sobie znac :)

kurde a ja nie moge nosić wkładek bo mnie uczulają :(, a z podpaska nie będę ciągle łazić ah.

Wrr od wczoraj bolą mnie plecy wrr tak jakby nerka ale wiem, że to macica daje popalić od tylu wrrrr.

Ania a próbowałaś wkładek tena? Różowe opakowanie, 14 sztuk w środku, biorę je z apteki. Ja zawsze byłam zachwycona carefree ale tena wkładki są o niebo lepsze, może będą Ci pasowały :)

reklama
Do góry