reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

dzastabasti no bardzo odczuwalne,krew uderza mi do glowy,serce wali ze az widac golym okiem,ciemno przed oczami sie rob,slabo,nogi sie uginaja i duszno.:-(

Jak lezalam na tym EKG to czulam ze tetno podskoczylo i bylo widac na wyniku...No w spoczynku skacze nawet do 160 tetno,cisnienie w normie lub niskie...I te napadz co kilka kilkanascie minut
:-(

reklama
CieńWielkiejGóry może lepiej będzie jak sprawdzą, czy wszystko jest w porządku. Trzymam kciuki, by leki wszystko ustabilizowały. Nieciekawie jest z takimi skokami tętna.

manka to pozostaje starać się jak najbardziej oszczędzać.

Z ciekawości sama sprawdziłam, czy mam siarę. Ja mam, tylko jak na razie mi nic nie wycieka.

Z tym kolorem to kaplica. Żaden fryzjer nie podejmie się koloryzacji. Znalazłam w internecie jeden preparat, który można w ciąży stosować. Jak mi pofarbuje włosy na jaśniejszy kolor, to jest dża szansa, że zrobią się zielone.

Juana mnie tez to wkurza, nikt nie pyta jak sie mama czuje, czy wszystko ok, tylko jaka plec :sorry: z tym cisnieniem na posiadanie parki w domu tez nie kumam o co chodzi, moj tez zakłada ze to 2 cora, ze taki mial plan i nawet uzywa rodzaju żeńskiego jak rozmawiamy o maluchu:sorry:

Fanti obrazek mistrz ;)

Natka o matko nie cierpialam tego wypychania, to az bolało:sorry: a ulubiona czynnosc malej to bylo wypinanie tylka z lewej strony ;) o wiele przyjemniej wspominam okres 2 trymestru jesli chodzi o ruchy

Barbra powodzenia z kredytem ;) dla nas to calkiem swiezy temat i ta papierologia jakiej wymagają to jakis kosmos

Ania oby szybko znalezli przyczynę, te ciagle zapalenie oskrzeli na pewno was musi wykanczac

Sylvi moze wez sobie mniej zlecen na tydzien w ramach odpoczynku?

Elisse ale numer z ta farbą. Moze po 2 tygodniach dałoby radę cos zmienic? Kiedys znajoma nie trafila z kolorem i tyle kazali jej się meczyc zeby zmienic bezpiecznie kolor.

Dzasti haha ale sie uśmiałam z informowania meza ze idziesz do lazienki:D mnie tez czeka przeglad szafy, jakos sie zebrac nie moge

Ona pewnie jakies naczynko pękło z wysiłku, tam wszystko jest o wiele bardziej ukrwione. U nas dziala rozwodniony sok jablkowy na dwojeczkowe sprawy

Cien oj moze lepiej isc do tego szpitala, kiedy dziadkowie wracaja?

Kadi witaj :tak:

Ale macie przeboje z tym sikaniem. Ja noc przesypiam (no moze ze 2 razy w tygodniu wstane ok 4) ale rano jest tragedia :D

Ja tez mam stawiający sie brzuch, tylko dluzej na nogach będę. W 1 ciazy dopiero slurcze czulam przy przepowiadajacych, a tu taka niespodzianka. Nie dosc ze to boli, to i nospa nie pomaga.

Ja jeszcze siary nie mam, poprzednio w ogole sie nie pojawiła. Mam nadzieje ze to nie jest zwiastun slabej laktacji:sorry:

Ostatnia edycja:
Lewusek, ja jem suszoną żurawinę, cytryny i kiwi żeby zakwasić mocz, w aptece powiedzieli, że nie ma żadnych odpowiednich tabletek z żurawiną dla kobiet w ciąży...

Hej mamusie!:)
Bar bra- twardnienie brzucha po siusiu jak leze- identycznie. Mi dr powiedziala, ze jest to dziwne, ale badania wyszly ok, wiec stwierdzam 'my chudzielce' tak mamy!:) nie martw sie na zapas:)))
Co do nocnych spacerow do toalety- raz w nocy i nad samym rankiem (ok5-6). Ale Cocosh!!! Jak Ty funkcjonujesz??? Dajesz rade? Chodzisz wyspana??

Natka nawet nie wiesz jak Ci wspolczuje... Fakt ja jestem z tych co jest za praca w ciazy (na zwolnienie mnie pracodawca pogonil) ale uswiadomilam sobie, ze kobieta bedaca w ciazy powinna ok 3 msc przed porodem odpoczywac juz w domu. Przeciez pierwsze miesiace zycia malenstwa pochlona caly nasz czas i energie. Musimy byc wypoczete i zrelaksowane, a na dodatek trzeba przeciez przygotowac mieszkanie na przyjscie dzidziusia a w ciazy tempo jest slimacze i takie akcje to nielada wyzwanie :) trzymam mocno kciuki by wszystkie dolegliowsci trzymaly sie Ciebie z daleka i zycze duuuuzo energi i wytrwalosci!:)

Ja jutro mam wizyte u hematologa. Pomimo brania zelaza z grubej rury i stosowania super mega hiper diety wyniki dalej spadaja. Cos mi sie wydaje, ze moja niedokrwistosc nie ma powiazania z przyswajaniem zelaza ale zobaczymy co powie specjalista. Trzymajcie kciuki by wszystko bylo dobrze!!!

W piatek dentysta :p

Jak tam Wasze malenstwa? Odzywaja sie cos od srodka? Ja wczoraj mialam meeega pobudke! Az sie poplakalam ze szczescia tak sie wiercila moja dzidzia!!!! Az bylo widac co tam sie wyprawia- nawet probowalam nagrac co sie wyprawia tak mocno bylo widac! Z najdrozszym bylismy w szoku, ze to juz:))) dzis sie zbytnio nic nie dzialo do momentu polozenia reki na brzuszku-Dostalam kopniaka (a moze high five:) i znow pelna radosci wrocilam porzadkow w domu :))) to jest niesamowite!

reklama
nailie papierologia jest najgorsza dlatego wzięliśmy pana który nam z tym wszystkim pomoże:-)

cień trzymaj się kochana myślę że lepiej się położyć do szpitala niech porządnie wszystko sprawdzą żeby nie było potem problemów:-)

Do góry