reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

reklama
Nie no spokojnie. Mi na ostatniej wizycie ginekolog mowila ze skurcze, plamienie, krwawienie, ostre bole sa rownoznaczne z koniecznoscia natychmiastowej konsultacji. Macica sie rozciaga i moze powodowac dyskomfort. Zobaczysz że wszystko dobrze :)

Ja miałam dwa dni że ledwo chodziłam bo mnie plecy bolały po lewej stronie az do nogi. Kupilam cebuszke i jest o wiele lepiej ;) Spie, siedze z nia, ogladam tv naprawde duza ulga

Natka90 -bardzo przykro mi słyszeć takie słowa. Czy to ze chciałabym szacunku na sali porodowej to jest udziwnienie? Poprzednio plakalam z bolu podczas badania przez lekarza to nawet słowem do mnie nie pisnal. Przez to ze polozna nie liczyla sie z moim zdaniem (chciałam rodzic wertykalnie), a jej wygodniej bylo w pozycji leżącej, prawdopodobnie miałam cc. Dziecko dużo łatwiej sie wstawia i łatwiej je wyprzeć w pozycji pionowej. Czy to jest udziwnienie? Nie. Udziwnieniem jest leżenie na plecach. Poczytaj sobie o historii porodów, jest to tylko z wygody personelu medycznego. Ja chce miec prawo do własnego zdania jak mam ochotę przec, chce żeby w razie cc mogl przy mnie być mąż, chce moc chodzić i sie poruszać a nie być podpieta pod ktg. Dużo kobiet w szpitalach spotyka sie z brakiem poszanowania ich praw, chce miec kogoś kto te prawa będzie za mnie egzekwowal. Bo uwierz ze przy skurczach partych nie myślisz logicznie i nie masz ochoty na kłótnie. Gdybym to wiedziała przed pierwszym porodem wytrzasnęłabym z nieba te pieniadze. Nadal mam po porodzie traumę jesli chodzi o badania dopochwowe tego lekarza i nie daje sie dotykać mężowi. Seks owszem, jest, ale juz palców mi nie wlozy bo od razu wszystko czuje. I ta trauma nie wiąże sie z bólem porodowym, o nie! To jest naturalne i o tym sie zapomina. Ale nie zapomina sie jak ktos cie traktuje jak gowno.

pampuszek nie zazdroszczę doświadczenia:-(

dziewczyny ja mam to samo dziś boli mnie brzuch cały dzień leże bo siedzieć ciężko kręgosłup to mnie boli od kilku dni i kość ogonowa do tego masakra :-(a co do poduszki to mam ją dostać na urodziny 02.10 więc wytrzymam :-)

Pampuszek przykro mi, że miałaś takie niemiłe doświadczenia związane z porodem. Niestety wiele szpitali nie jest otwartych na sugestie rodzacych. Położne w szpitalu, w którym rodzilam i teraz też będę są starej daty i najchętniej by mnie na cały poród położyły. Ale, że ja wyszczekana jestem to się nie dałam. No i plan porodu dużo mi pomógł. Mimo, że 60% " moich życzeń nie została spełniona", bo komplikacje itd., porodu nie da się przewidzieć to musiały mi pozwolić na chodzenie, a nie leżenie plackiem, na prysznic, piłkę itd. No i o wszystkim byłam informowana, również przez lekarza. Plan porodu położna musi podpisać imieniem i nazwiskiem więc gdyby co to jest podkładka np by złożyć skargę.

Arusiowa ja rodzilam bez Zzo i tym razem też raczej nie skorzystam.

No wiec nie ma sie co martwic ;) Dzidzusie rosna jak szalone musimy to jakos odczuwac. Ja na cale szczescie nie caly dzien bo bylismy u tesciow cale popoludnie potem na spacerze i było ok teraz czuje bo pewnie za duzo połaziłam. Dla mnie poducha jest najlepsza ! :D

reklama
Pampuszek, szczerze współczuję takiej traumy z porodu i doskonale cię rozumiem, ja gdybym nie miała mieć teraz cesarki pewnie też zdecydowałabym się na prywatny szpital, bo w państwowych to naprawdę trzeba mieć szczęście zeby trafić na dobrego i ludzkiego lekarza. u mnie lekarz dyżurny też był do bani, strasznie niedelikatny gbur, ale na szczęście w końcu pojawiła się pani doktor, której przekazał mnie mój prowadzący i dzięki niej wszystko szczęśliwie się skończyło, bo tak to nie wiem jak by się sprawy potoczyły, wolę nie myśleć...

Mała Mi, a ta cebuszka nie szeleści i nie odkształca się? ja mam starą wysłużoną Motherhood i myślę nad jakąś nową, bo się poodkształcała i nie jest już taka wygodna. tyle że ona ma wypełnienie silikonowe w środku.

Do góry