reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2016

Ja bede rodzic w szpitalu w moim miescie. Nie ma luksusów warunki nie są eksatra ale lekarze maja spoko opinie i położne są cudowne. Dla mnie od pieknie wyremontowanej sali ważniejsze jest jak sie mna zajma. Moglabym dojechac do szpitala w innym miescie bo swiezo po remoncie i nie daleko ale opinia o personelu tragiczna. Slowo rzeznia przwija sie caly czas wiec ja wole bez luksusow [emoji14] No ale co prawda to prawda najchetniej rodzilabym w wodzie. A w mojej okolicy tego nie ma :/

reklama
Wiec nie ma co narzekać i kombinować trzeba rodzic gdzie mam blisko. Wybieram sie do szkoły rodzenia a któraś z Was chodziła lub planuje chodzic ?

Ja chodziłam do szkoły rodzenia w pierwszej ciąży i szczerze polecam, mnie pomogła przezwyciężyć stres przed porodem, a tatuś nauczył się przewijać:)

Ja w pierwszej ciąży rodziłam jakieś 10 km od domu . Szpital jak hotel . Ale nie podobało mi się podejście położnej .. miałam trochę nie miłego wspomnienia .
Teraz raczej wybiorę szpital jakieś max 2 km ode mnie . Warunki tu są kiepskie . Toalety na korytarzu jak jedt młyn to po 3-4osoby w sali . Jednak specjaliści ponoć lepsi i przede wszystkim super podejście ponoć. Ale patrze tez dlatego ,że będę blisko domu .. mąż dzięki temu dłużej posiedzi u mnie czy nawet ktoś inny. Tam te 10km to na drugim brzegu miasta i jedzie się nieraz 50 minut w korkach ... to te 50 minut mąż może być u mnie ... a ja przy wyjściu będę szybciej jechała do synka . Wiec się zastanawiam .

hej ja byłam w szpitalu dziś urodziło się 21 dzieci wszystkie sale zajęte na porodówce też więc za dużo dziś nie zobaczyłam ale położna mi opowiadała ogólnie fajna babka :-) mówiła mi że mam nie myśleć od razu o cesarce jak chce rodzić naturalnie i nie zakładać że pewnie będzie cesarka,mówiła że te chudziutkie nie mają problemu z porodem opowiadała mi jak to jest z porodem w wodzie i normalnie i jakoś tak zdecydowałam że wolę normalnie no i pogadałam z nią o tej krwi pępowinowej u nas jak się orientowałam to wpisowe 500 potem dodatkowo wybranie pakietu najtańszy 250 a później ok 6 tys za przechowywanie :crazy: ale raczej się nie zdecydujemy i nie ze względu na kasę jakoś nie czuję takiej potrzeby nie zakładam że będzie źle wiem że bywa różnie ale jestem dobrej myśli:-)
mają tam w szpitalu jedną prywatną salę za 350 + mąż może też tak spać 25 za noc potem jest 1 sala 4 osobowa tam wrzucają jak jest dużo porodów potem kilka 2 osobowych z łazienką na korytarzu i 2 sale 1-osobowe z łazienką w pokoju odpłatnie ale zapomniałam już za ile :-p za dużo informacji :-)ale jestem bardzo zadowolona jak będę miała jakieś pytania to mam podejść :-)

szpital mi odpowiada mamy do niego ok 15km będzie tam mój lekarz znajoma z dzieciństwa która opiekuje się dziećmi i bardzo fajne położne:-)

Już nie pamiętam kto pytał... prywatnie bo chciałabym rodzic na wlasnych warunkach (w pozycji wertykalnej, moze w wodzie, spokojnie i bez badań co chwila...) a w publicznym nie mam co na to liczyć...

reklama
Do góry