reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

tak teraz czytam że to usg droższe jest, pewnie ze względu na pomiary i pewnie trochę trwa... ciekawe ile mój zawoła :/ trzeba będzie staremu nakłamać ;] bo cięty jest na prywatne praktyki

reklama
Kurcze moje dziecię wczoraj i dziś przed snem nie chce mleka . Płacze wyrywa się .. wczoraj mu dałam jak juz tak przysypial. Dziś jeszcze w łóżeczku mi tam gada.. oczywiście zjadł tylko 30ml . Nie wiem czy to od upału czy nie będzie chciał już pić . Rano tez je dużo mniej niż zwykle :(

Ale naskrobałyście dziołchy :-p myślałam że nie da, rady nadrobić

Ja na razie dostałam takie podstawowe krew mocz i nic więcej na tokso robiłam w tamtym roku sama więc na razie wystarczy potem powtórka grupę krwi też mam teraz przed wyjazdem zapytam o resztę i o kartę ciąży bo w sumie to chyba już powinnam ją mieć

izik ale duża dzidzia wow to jestem ciekawa jak u mnie teraz będzie i potem po wakacjach :-)

Bar bra wydaje mi się , że lekarz Ci powie ze badania które były w tamtym roku są nie ważne te na toxo np. Ja się zdziwiłam, że muszę zrobić grupę krwi jak w tamtym roku robiłam w ciąży ehh

Mamuśki, ale wy dużo piszecie:) ja teraz u rodziców, więc trochę mniej czasu na net, a i pracy mam sporo.

Witam nowe marcóweczki:)

Ja z badań narazie mam wszystkie, płaciłam w sumie tylko 100 zł bo część na skierowanie od rodzinnego. Grupę krwi miałam z poprzedniej ciąży, więc już to odpadło Na wizytę 29.08 kazał tylko mocz zrobić, bo wszystko było ok.Genetyczne mam 28.08:) Też się nie mogę doczekać, w pierwszej ciąży już poznałam płeć na 70 % i się sprawdziło że chłopak:)

Co do wyprawki, to przejrzałam dziś własnie wszystko co zostało u rodziców i jest tego naprawdę sporo, masa ubranek, rożki, ręczniki, itp. Nawet łóżeczko turystyczne, o którym nie pamiętałam. Małe ubranka myślę że spokojnie i dziewczynka może nosić.
Resztę trzeba będzie dokupić, ale mam 3 koleżanki które własnie urodziły lub rodzą więc pewnie odkupię trochę od nich.
jak popatrzyłam na te maleńkie ubranka to aż się wzruszyłam, jednak 7 lat to kawałek czasu i dużo zapomniałam.

Jeśli chodzi o badania prenatalne, to zobaczę jak wypadnie USG, ale pewnie ze względu na wiek będę musiała jakieś zrobić..narazie sie tym nie martwię. Te nowatorskie testy nieźle kosztują, ale jak bym miała wybierać pomiędzy nimi a amniopunkcją to pewnie wybór byłby jasny. Zdaję się na lekarza i jego opinię.

Ostatnia edycja:
Fajnie,ze macie od kogo dostać, ja niestety nie mam na kogo liczyć za bardzo :-)

Dzis od tego upału mam tak mdlosciowy dzień,ze nic nie pomaga, a nie bede przeciez non stop jeść bo w końcu pęknę :x

reklama
hej dziewczyny :)

Ja wczoraj zapomniałam się przywitać z nowymi przyszłymi mamusiami, wiec witam Was serdecznie :)

Ja dzisiaj chyba będę nie do życia, mieszkam kolo torów kolejowych i dzisiaj od 12 do 4 rano naprawiali tory :/ Coś strasznego, hałas straszny, w domu gorąco i nie wiadomo co lepsze zamknięte okno i gorąc straszny czy otwarte i ten hałas :/ A rano spać jakoś już nie umiałam.

Zapowiada się gorący dzień u nas... chyba najlepszym wyjściem będzie basen :) Miłego dnia

Do góry