reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2016

Natka a masz możliwość zabrać go na usg ? może jak zobaczy maleństwo i usłyszy serduszko to zacznie inaczej do tego podchodzić.
Mój tak miał w pierwszej ciąży dopiero jak zobaczył maluszka na usg to do niego dotarło, że naprawdę jestem w ciąży i będzie ojcem i od razu dowiedział się, że to synek będzie :)

reklama
A ja dzisiaj wstałam pełna energii, do 9 miałam już całą powierzchnię mieszkalną ogarniętą :-) katar powoli przechodzi, zastanawiam się czy to nie jakaś alergia, bo teraz tego tyle pyli.

lilith-
&&, oby wszystko było po Twojej myśli
natka- to była wspólna decyzja :tak: więc on jak na faceta przystało cieszy się po swojemu. Teraz ma jeszcze luz, ale jak w środę zobaczę fasolkę to po nim. Od razu mu więcej obowiązków zarzucę :-D
edit- po ślubie chyba nie można mówić o wpadce, ew. że wyszło szybciej niż planowaliście

Ja mam 26 lat, jak urodzę to i tak braknie mi ponad 2 miechów do 27. Wiek ok, taki jaki chciałam.

Mój też narazie jakoś specjalnie nie przeżywa tej ciąży, ale ja Wam powiem, że ja sama chcę jeszcze poczekać z takim emocjonalnym podejściem. Niech się skończą te 3 miesiące to wtedy się ardziej cieszyć i myśleć. Narazie to nie ma co głaskać (z resztą podobno nie powinno się głaskać brzucha), bo to brzuch wzdęciowy a nie ciążowy. Jak dziecko zacznie kopać to się zacznie nasłuchiwanie ze strony męża ;)

Natka moj juz od kilku miesiecy trajkotał o 2 dziecku, pokazywal mi bobasy w supermarkecie itp wiec sie ucieszyl, strasznie chcial sie calemu swiatu pochwalic. Ale tez jest inaczej niz w 1 ciąży, wtedy to skakał kolo mnie, obiady gotowal, sprzatac pomagał, teraz robie wszystko jak zwykle ;) moze jak przyjdą spotkania z porcelanowym przyjacielem to bedzie insczej, poki co to tylko siaty z zakupami za mnie dzwiga, czasami pozmywa, ale szału nie ma. Jak u was zagrozenie minie, tzn minie 1 trymestr to i nastawienie sie zmieni :)
A co do glaskania brzucha to i w 1 ciazy nie glaskal za bardzo, strasznym szokiem bylo dla niego czucie kopniakow i nie chcial, mala go kopala jak sie do niego przytulalam hehe, na szczescie w malej zakochany jest od poczatku, po prostu,mimo usg nie mogl sobie wyobrazic ze tam jest dziecko.

Volka moja tez strasznie absorbujaca, na tyłku 5 minut nie posiedzi, jak pospi chocby 5 minut w dzien to potem o nieludzkiej porze zasypia, mam nadzieję ze 2 bedzie spokojniejsze... Do wrzesnia szybko zleci, wszystko sie ulozy:)

A co do wieku ja mam 24

Jak znosicie te upaly? Dla mnie to jest jakaś tragedia, cały czas mi duszno

Ostatnia edycja:
mnie cos dzis kłuje i ciągnie chyba za duzo stresu i pracy błe.. ale co zrobic... :baffled:
najgorsze to zalec na łóżku jak zrobiłam w pierwszej ciąży, wszyscy wokół mnie skakali i pod nos mi wszystko przynosili, zupełnie niiiic nie robiłam i +23kg a potem problemy ze zdrowiem naprawde nie warto na siebie tak chuchać jak nie ma potrzeby :) aczkolwiek te 9 mc wspominam jak najdłuższe wakacje swojego życia

Podczytuje Was tu trochę dziewczyny [emoji5]️ jestem z wątku z lutego, ale bardziej pasuje do połowy z Was terminami, bo wypada mi 26.02 [emoji4] 30 lat i pierwsza ciąża i tez świruje jak dzika [emoji6]

Szmokuss witaj
Jezeli chodzi o wiek to u mnie 32 lata drugie dziecko. Uważam że całkiem przyzwoicie.
Mój mąż jest bardzo podobny do mnie oboje mamy problem z pokazywaniem emocji. Oboje bardzo się cieszymy ale dość spokojnie reagujemy. Takie typy. Ja wiem że mogę na niego liczyć.
Boziu jak u mnie gorąco nie do wytrzymania. Uciekam pod prysznic bo zejdę z tego świata.

Dziewczyny lubiące bardzo spać na brzuchu , Spicie jeszcze w takiej pozycji czy juz nie ? Kurcze uwielbiam tak spać i póki co tak śpię jeszcze . Myślę że póki brzucha nie ma to raczej krzywdy dzidziusiowi nie robie ?

reklama
hej dziewczyny!! nie było mnie długo bo ciężko nadrobić!!! a w weekend byliśmy w cyrku i w zoo więc busy!!
Ja też już z tych starszych we wrezśniu 35. A pierwsze dziecko w wieku 28 :)
Dziewczyny zazdroszcze Wam czasu na tyle pisania!!!
Lilith super, że wychodzisz - zdrówka!!
u mnie też internet się skończył na tel i nie mogę w pracy pisać :(
a moj mąż - hmm chyba średnio cieszy się tą ciążą chociaż ja bardzo chiałam i znowu na moje wyszło!! ;)
!8 pietro dzięki Bogu mieszkam w domku!!
a powrót do Polski mi się marzy i chyba w marzeniach pozostanie w Polsce mamy dom w stanie surowym, ale teraz inwestujemy w dom w UK a czas pokaże co dale???

Do góry