reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2016

Dziewczyny dobre nowiny na weekend ,że wracacie do swoich rodzin; ) koniecznie dajcie znać jak zareagowały stsrszaki na maluszki ;)

Kurcze Sarna jeśli to cholestaza zrobią Ci cesarke skoro poród w ogóle nie postępuje.

reklama
No Bursztynek to Ty też w ciągłej niepewności.
Isia, Serduszko super ze wychodzicie w koncu w domku z rodzinka.
Barbra a Ty znowu o pierogach!!!
Asienka czekamy na fotke.
Pewnie znowu o czyms zapomnialam, ale pozwolcie ze odpowiedzialność za moja krotka pamiec zepchne na ciążę.
Fanti masaż wygląda tak bierze rekawiczke, smaruje żelem i wkłada Ci i kręci tą ręką uwierz mi nic przyjemnego. Po godzince zaczęły mi się skurcze, ale na wieczór znów cisza. Więc dalej czekam.
Ona te krostki to bardziej taka wysypka i najbardziej sie ujawniają jak juz zacznę sie drapac bo nie idzie wytrzymać. I tak jest zazwyczaj na wieczór. W ciagu dnia jest lagodniej. Od dzisiaj postaram się być na diecie tzn gotowane warzywa, bez majonezu, słodyczy, gazowanego. Na wyniki czekam do jutra. Położna ma do mnie zadzwonić i zobaczymy co dalej.
Tez mam krostki siedzące ale przy holeostazie to swedza dlonie i stopy w pierwszej kolejnosci. Ja mam te krostki a to na brzuchu a to na ręce. ....pojedyncze. nawet nie mówiłam lekarzowi

Odnośnie diety i cukru... jadłam ZAWSZE duuuuuuzo słodyczy. Poprosiłam M o wodę z dziubkiem niekapiacym Kubuś Water truskawkowa. Zawsze ja lubiłam. Po cc w środę M mi dał się jej napić... kuźwa to sam cukier!!!!! Wylał mi tą wodę i dał zwykła do tej butelki ale i tak nie umiem z niej pić bo sam cukier czuje. M kupił mi wczoraj pieczywo lekkie wasa... kojarzycie je? Zjadłam dwie kromki i reszta do kosza pójdzie bo to sam cukier w tym czuć.... dzisiaj na śniadanie kupiłam sobie Activia do picia sliwkowa... masakra!!!! Wypiłam 1/3 butelki i resztę wylalam... słodkie jak cholera bleeeeee
Ja jem teraz waze od miesiąca....nie widziałam tam cukru w składzie

Dziewczyny staram się Was nadrabiać, ale puki co mi nie wychodzi :( Za wszystkie z Was trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze &&

Z tego co pamiętam to któraś z Was pytała o becikowe, czy jak jest gdzie indziej zameldowana a gdzie indziej mieszka to gdzie iść. Mój maż ma taką sytuacje, bo po ślubie nie zmieniał meldunku, bo za dużo wymiany dokumentów by było, a że jest nieobowiązkowy i nie ma żadnych konsekwencji że gdzie indziej mieszka to nie zmieniał. I bez problemu dostaniemy becikowe w miejscu obecnego zamieszkania, tylko jakiś jeden papierek wypisywał, że obecnie jego życie rodzinne jest z naszej miejscowości.

Gratulacje dla Serduszka i Isi :D:D

Ja już mam szwy po cesarce ściągnięte. I zaliczyliśmy już pierwsza wizytę pani położnej, mały mi od wyjścia ze szpitala przybrał 300g :) Ale karmie go czasami i ponad dwie godziny a on ciągle praktycznie je. I się zastanawiam czy czasem coś nie tak z moim pokarmem :(

Dziewczyny które czekają na pierwsze dziecko to przygotujcie się na szok zmiany życia :p bo doświadczone mamy pewnie doskonale wiedzą jak się zmienia życie ;D I wyśpijcie się puki możecie ;D Bo ja korzystam w każdej chwili dnia jak mały śpi.

Nie wiem co której napisać, więc puki co wybaczanie moją niezbyt częsta obecność, ale mam nadzieję, że niedługo trochę unormujemy dzień i będę zaglądać w miarę regularnie ;)
Noe strasz....ja spać nie mogę więc nawet nie mam się jak wyspać :-)

Isia, Serduszko swietna wiadomosc, ze idziecie do domku :) w domu zawsze najlepiej:)

Volka a Ty juz jutro! Jejku! Jak ten ostatni tydzien minal szybko.. na ktora masz sie zglosic do szpitala? Kciuki beda mocno zacisniete! :)

Dzastibasti ja rodzilam niespelna 2 lata temu a juz sie zdazylam przyzwyczaic do wygodnego zycia z w miare samodzielnym dzieckiem:) wiec jak sie pojawi noworodek to i tak bedzie rewolucja w zyciu;D ale fakt-przy pierwszym dziecku zycie zmienia sie niesamowicie:) zwlaszcza jak w ciazy mozna bylo poodpoczywac i pospac do południa:)

Manka koniecznie pochwal sie jak przesylka dojdzie :) uwielbiam Twoje zakupy!:)

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Serduszko, Isia, super ze do domu idziecie, pewnie starszaki mocno stesknione ;)

Bursztynek jak ja takich pytań i telefonów nie lubię, poprzednio co 2 dni miałam wiadomość czy to juz, a jeszcze po terminie to szlag mnie trafial. Jakbym fakt urodzenia dziecka miała zatajac przed światem przez nie wiadomo ile ;) teraz nawet nie mowie kiedy mam termin, mówię że rodze w marcu i koniec, a marzec jest długim miesiącem ;)

Młoda racja, cycki od razu dają znać po tych kilku godzinach ze trzeba je wydoic ;)

Isia o a to ciekawe z tym odrzutem od cukru ;)

Volka zdrówka dla syna. O której masz cc jutro?

Dzastibasti ponoć to normalne że na początku dziecko tak długo wisi na cycku, jak ładnie przybiera to wszystko jest w porządku ;)

Kubusiowa ja to się zastanawiam za ile lat się wyspie... codziennie pobudka o 7-8, jak nie przez mała, to sama się budzę i nie ma szans, nie zasne. A jeszcze teraz drugi maluch, ciekawe czy będą się nawzajem wybudzac

Naile pobudka o 7-8ja bym chciała tak codziennie spać ;D u nas po 6 mąż do pracy wstaje i ja juz nie mogę zasnąć ,/ i tak myślę że za 4 lata już może się wyspie

Ale się boje ,że mi się mała obróciła. ;/ przed wczoraj była bardzo aktywna -myślałam że mi brzuch rozerwać chce .. a teraz czuję ja najbardziej jak się wypycha z lewej strony tylko w wysokości bioder i żeber . A wcześniej czułam po obu stronach na gorze jak wypychala nóżki . Jej jak mi się przekręcila i będę miała cesarke to się zapłacze; (; (; (

reklama
Edit moj maly kopie mnie caly czas pod pepkiem, czesto na wysokosci bioder a napewno siedzi glowka w dol:) juz wstawiony sztywno w kanal. Tak wczoraj polozna powiedziala:) wiec moze malutka tez wstawila sie w kanal i zeszla nizej:) opadl Ci brzuszek?

Volka a wiec jutro od 9 trzymamy kciuki! Jak tylko dojdziesz do siebie to daj znac:)

A ja w koncu mam jakies oznaki zblizajacego sie porodu;D dzisiaj odszedl czop. W ilosci ogromnej, wiec podejrzewam, ze caly;D wiem wiem, do porodu moze jeszcze uplynac duuuzo czasu, ale cieszy mnie, ze cos sie rusza:) obym urodzila przed 19!;D

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Do góry