reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

Dziewczyny dobre nowiny na weekend ,że wracacie do swoich rodzin; ) koniecznie dajcie znać jak zareagowały stsrszaki na maluszki ;)

Kurcze Sarna jeśli to cholestaza zrobią Ci cesarke skoro poród w ogóle nie postępuje.

reklama
No Bursztynek to Ty też w ciągłej niepewności.
Isia, Serduszko super ze wychodzicie w koncu w domku z rodzinka.
Barbra a Ty znowu o pierogach!!!
Asienka czekamy na fotke.
Pewnie znowu o czyms zapomnialam, ale pozwolcie ze odpowiedzialność za moja krotka pamiec zepchne na ciążę.
Fanti masaż wygląda tak bierze rekawiczke, smaruje żelem i wkłada Ci i kręci tą ręką uwierz mi nic przyjemnego. Po godzince zaczęły mi się skurcze, ale na wieczór znów cisza. Więc dalej czekam.
Ona te krostki to bardziej taka wysypka i najbardziej sie ujawniają jak juz zacznę sie drapac bo nie idzie wytrzymać. I tak jest zazwyczaj na wieczór. W ciagu dnia jest lagodniej. Od dzisiaj postaram się być na diecie tzn gotowane warzywa, bez majonezu, słodyczy, gazowanego. Na wyniki czekam do jutra. Położna ma do mnie zadzwonić i zobaczymy co dalej.
Tez mam krostki siedzące ale przy holeostazie to swedza dlonie i stopy w pierwszej kolejnosci. Ja mam te krostki a to na brzuchu a to na ręce. ....pojedyncze. nawet nie mówiłam lekarzowi

Odnośnie diety i cukru... jadłam ZAWSZE duuuuuuzo słodyczy. Poprosiłam M o wodę z dziubkiem niekapiacym Kubuś Water truskawkowa. Zawsze ja lubiłam. Po cc w środę M mi dał się jej napić... kuźwa to sam cukier!!!!! Wylał mi tą wodę i dał zwykła do tej butelki ale i tak nie umiem z niej pić bo sam cukier czuje. M kupił mi wczoraj pieczywo lekkie wasa... kojarzycie je? Zjadłam dwie kromki i reszta do kosza pójdzie bo to sam cukier w tym czuć.... dzisiaj na śniadanie kupiłam sobie Activia do picia sliwkowa... masakra!!!! Wypiłam 1/3 butelki i resztę wylalam... słodkie jak cholera bleeeeee
Ja jem teraz waze od miesiąca....nie widziałam tam cukru w składzie

Dziewczyny staram się Was nadrabiać, ale puki co mi nie wychodzi :( Za wszystkie z Was trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze &&

Z tego co pamiętam to któraś z Was pytała o becikowe, czy jak jest gdzie indziej zameldowana a gdzie indziej mieszka to gdzie iść. Mój maż ma taką sytuacje, bo po ślubie nie zmieniał meldunku, bo za dużo wymiany dokumentów by było, a że jest nieobowiązkowy i nie ma żadnych konsekwencji że gdzie indziej mieszka to nie zmieniał. I bez problemu dostaniemy becikowe w miejscu obecnego zamieszkania, tylko jakiś jeden papierek wypisywał, że obecnie jego życie rodzinne jest z naszej miejscowości.

Gratulacje dla Serduszka i Isi :D:D

Ja już mam szwy po cesarce ściągnięte. I zaliczyliśmy już pierwsza wizytę pani położnej, mały mi od wyjścia ze szpitala przybrał 300g :) Ale karmie go czasami i ponad dwie godziny a on ciągle praktycznie je. I się zastanawiam czy czasem coś nie tak z moim pokarmem :(

Dziewczyny które czekają na pierwsze dziecko to przygotujcie się na szok zmiany życia :p bo doświadczone mamy pewnie doskonale wiedzą jak się zmienia życie ;D I wyśpijcie się puki możecie ;D Bo ja korzystam w każdej chwili dnia jak mały śpi.

Nie wiem co której napisać, więc puki co wybaczanie moją niezbyt częsta obecność, ale mam nadzieję, że niedługo trochę unormujemy dzień i będę zaglądać w miarę regularnie ;)
Noe strasz....ja spać nie mogę więc nawet nie mam się jak wyspać :-)

Isia, Serduszko swietna wiadomosc, ze idziecie do domku :) w domu zawsze najlepiej:)

Volka a Ty juz jutro! Jejku! Jak ten ostatni tydzien minal szybko.. na ktora masz sie zglosic do szpitala? Kciuki beda mocno zacisniete! :)

Dzastibasti ja rodzilam niespelna 2 lata temu a juz sie zdazylam przyzwyczaic do wygodnego zycia z w miare samodzielnym dzieckiem:) wiec jak sie pojawi noworodek to i tak bedzie rewolucja w zyciu;D ale fakt-przy pierwszym dziecku zycie zmienia sie niesamowicie:) zwlaszcza jak w ciazy mozna bylo poodpoczywac i pospac do południa:)

Manka koniecznie pochwal sie jak przesylka dojdzie :) uwielbiam Twoje zakupy!:)

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Serduszko, Isia, super ze do domu idziecie, pewnie starszaki mocno stesknione ;)

Bursztynek jak ja takich pytań i telefonów nie lubię, poprzednio co 2 dni miałam wiadomość czy to juz, a jeszcze po terminie to szlag mnie trafial. Jakbym fakt urodzenia dziecka miała zatajac przed światem przez nie wiadomo ile ;) teraz nawet nie mowie kiedy mam termin, mówię że rodze w marcu i koniec, a marzec jest długim miesiącem ;)

Młoda racja, cycki od razu dają znać po tych kilku godzinach ze trzeba je wydoic ;)

Isia o a to ciekawe z tym odrzutem od cukru ;)

Volka zdrówka dla syna. O której masz cc jutro?

Dzastibasti ponoć to normalne że na początku dziecko tak długo wisi na cycku, jak ładnie przybiera to wszystko jest w porządku ;)

Kubusiowa ja to się zastanawiam za ile lat się wyspie... codziennie pobudka o 7-8, jak nie przez mała, to sama się budzę i nie ma szans, nie zasne. A jeszcze teraz drugi maluch, ciekawe czy będą się nawzajem wybudzac

Naile pobudka o 7-8ja bym chciała tak codziennie spać ;D u nas po 6 mąż do pracy wstaje i ja juz nie mogę zasnąć ,/ i tak myślę że za 4 lata już może się wyspie

Ale się boje ,że mi się mała obróciła. ;/ przed wczoraj była bardzo aktywna -myślałam że mi brzuch rozerwać chce .. a teraz czuję ja najbardziej jak się wypycha z lewej strony tylko w wysokości bioder i żeber . A wcześniej czułam po obu stronach na gorze jak wypychala nóżki . Jej jak mi się przekręcila i będę miała cesarke to się zapłacze; (; (; (

reklama
Edit moj maly kopie mnie caly czas pod pepkiem, czesto na wysokosci bioder a napewno siedzi glowka w dol:) juz wstawiony sztywno w kanal. Tak wczoraj polozna powiedziala:) wiec moze malutka tez wstawila sie w kanal i zeszla nizej:) opadl Ci brzuszek?

Volka a wiec jutro od 9 trzymamy kciuki! Jak tylko dojdziesz do siebie to daj znac:)

A ja w koncu mam jakies oznaki zblizajacego sie porodu;D dzisiaj odszedl czop. W ilosci ogromnej, wiec podejrzewam, ze caly;D wiem wiem, do porodu moze jeszcze uplynac duuuzo czasu, ale cieszy mnie, ze cos sie rusza:) obym urodzila przed 19!;D

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Do góry