reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2016

Volka to jest naprawdę meeeeeega wygodne z tymi poloznymi. Tylko ja stosuje jedną zasadę: nie pytam się tylko oznajmiłam im, że oddaje dziecko i tyle hihi
A co do karmienia piersią i mm to jednak jak tak słucham tych położnych to jest duży nacisk na karmienie piersią. Ja mam luzy dzięki wstawieniu się mojej lekarki za mną i tym czego ja chcę....

reklama
W ogóle to spotkałam taka dziewczynę jak trafiłam na porodowke z którą się spotykałam pod gabinetem położnej. Rodziła w wodzie, przyjechała z rozwarciem na 3 cm... doszła do 10 cm a i tak poród zakończył się cc....

Kamila może krepowala go zabawa z lalką ;) z noworodkiem na pewno będzie inaczej. Mój to brzucha za bardzo nie chce dotykać, gadał do niego może raz, a pamiętam jak się mała urodziła (w 1 ciąży było to samo) to zwariował i wszystko robił ;)

Sarna a faktycznie przy choleostazie ponoć dłonie i stopy swedza, mnie też zawsze gin o to pyta

Fanti z boku ten masaż wyglądał tak, że położna wykonywała szybkie ruchy ręką na szyjce, za bardzo się nie przygladalam, ale chyba to przyjemne nie było :sorry:
Ja miałam znieczulenie do SN to chyba to samo co do cc, nogami mogłam ruszać, nie czułam bólu skurczowego w ogóle tylko lekkie uciski. A chodzić nie mogłam bo mnie dodatkowo do oxy podłączyli, także nie wiem jak to jest z chodzeniem

Asienka juz bliżej niż dalej końca remontu, przed 8 spokojnie zdazycie ;) fryzura fajna, ja też lubię długie włosy, w krótkich się bardzo źle czuję, apoza tym wtedy już w ogóle wyglądam jak dzieciak :p

Isia mam nadzieje ze juz lepiej z poruszaniem się u Ciebie. Kciuki za Bartusia && :)

Volka wszystko będzie dobrze, ale Ci dobrze ze będziesz miała to juz za sobą; )

Bursztynek aj, Ty się ciesz ze to juz końcówka ;) poza tym marudz ile wlezie, przez całą ciążę na nic się nie uskarzalas, to,teraz masz podwójny przywilej :p

My sobie zrobiliśmy z mężem chwile wychodnego, bo coś czuje ze długo okazji nie będzie do wyjścia bez dzieciarni i powiem wam ze się do tego nie nadaje, miałam może tydzień spokoju z bólami brzucha i znowu jest to samo ... tylko sobie powtarzam jeszcze tydzień i mogę rodzic :sorry: w dodatku tak nisko czuje dziecko, taki ucisk czuje jakby mi miały wody zaraz odejść, dodatkowo ten ból okresowy podbrzusza, aż nospe wzięłam, tak mi się to nie podobało. A jeszcze z tydzień rodzic nie mam zamiaru ;) musze jeszcze butelki zamówić uprac wózek, fotelik, odgruzowac mieszkanie, gdzie tu rodzic ;)

Lewusek masakra z tym ciśnieniem. .. dobrze ze juz marzec za pasem, ja tylko dni odliczam

Widze ze u was w miare spokój. U mnie gorzej, zasnac nie mogłam, skurcze ciagle.i mdlilo na dodatek. w nocy przewracam sie z boku na bok bo biodra napie*** jak chol**.a przed 7 brzuch bolał non stop jak na okres chyba rowne 10 min :-( boli mnie wszystko,masakra. Jeszcze tetno skacze. ..

Asienka mi mowili ze w ciazy kolo 100 tetna moze byc.gorzej jak powyżej jest.ja tez teraz w spoczynku po betablokerach mam czasem 180...wiec nie wyobrazam sobie porodu gdy przy tych skurczach na ktg juz tetno skakalo...

Hej my czekamy na wizytę noworodkowa. Ze strony ginekologicznej ja mogłam juz wczoraj iść do domu... Wzięli rano synusia na pobieranie krwi. Jak poziom bilirubiny będzie w porzadku idziemy do domu. Wczoraj wieczorem mial 11,4 .. Ale w nocy bardzo dużo jadl. No zobaczymy.

reklama
Lewusek kontroluj ciśnienie bo to nie ma zartow.moja koleżanka z powodu ciśnienia wysokiego cc miala planowana tylko ze u niej rozwarcia by wogole nie bylo bo ma "nie wspolgrajaca macice".a ciśnienie i tak skoczylo podczas cc tylko zaraz leki podali

Asienka powodzenia u fryzjera :-)

Do góry