reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

Edit tez się tego obawiałam ale w sumie nie mamy szans na blizaniaki :-) za to koleżanka ma termin również na 16.03 i dowiedziała się pare dni temu ze będą bliźniaki :-)

reklama
Milagros u mnie jest duże prawdopodobieństwo - u taty rodzeństwo, kuzynostwo i jeszcze moje kuzynostwo bliźniacy. . A u męża babci siostry pełno bliźniaków .. i się cykam oj cykam !

Eniola- strasznie mi przykro :-(
kamilaasami- my już imiona mamy wybrane, tz. dla dziewczynki parę, bo pewno będą spory, a dla chłopca jest imię jeszcze z 1 ciąży.
Ja w tej ciąży też bym już wszystko chciała kompletować.
Płeć też pewno będę chciała znać, przy córce wytrzymałam do 5 miesiąca teraz wiem,że nie dam rady- chcę wiedzieć i już :-)
manka- nic a nic, brzuch cały czas tej samej wielkości. W 1 ciąży dopiero w 4 miesiącu było widać.
grandiflora,asia1989, elisse- witajcie :tak:
kate- ja jakiś czas temu żartowałam z moim m o tej dacie (29.02.)
dzastibasti- mojego to nie interesuje, tak samo jak piszę na kwietniówkach. Nie jest aż tak bardzo dociekliwy.
edit- && za wizytę
asia- biorę kwas foliowy

Ja w pierwszej ciąży strasznie chciałam mieć synka, innej opcji nie brałam pod uwagę. Jakoś w 3/4 miesiącu miałam przeczucie, że chyba jednak będzie dziewczynka, no i sprawdziło się.

Elisse witam u nas ;)

U mnie w rodzinie duzo osob marca (tata, siostra, szwagierka, chrzesnica mojego D., tesciowa) wiec wszyscy licza, ze sie w ich urodziny wszczele.

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Też boję się bliźniaków u R w rodzinie jest pełno bliźniąt. A u jego siostra w 6miesiącu dowiedziala się o którejdrugim dziecku tak schowane bylo

Milagros, też się stresuję, miałam mieć wizytę dziś ale gina nie ma i będzie w sobote. Ale wierzę, że nasze fasolki już są:)

Lilith, cieszę się że wszystko w porządku, musisz się dużo oszczędzać.

Asia, ja też biorę Acard i Duphaston. Jaką masz dawkę Acardu? Ja biorę 1 x 150 na noc.

tak, bez recepty, mi gin tak zalecił, trochę się obawiałam, ale powiedział, że to nie szkodzi a może tylko pomóc. Zmniejsza ryzyko zakrzepicy które może powodować Duphaston, czyli rozrzedza krew i poprawia też ukrwienie łożyska

ja biorę dokładnie na to zastrzyki z fraxyparyny, to może dlatego mam słabszą wersję acardu. jak nie zapomnę jutro zapytam na wizycie

reklama
tak, jeśli coś jeszcze bierzesz na rozrzedzenie to pewnie dlatego mniejsza dawka. a jak się po tym czujesz? bo ja się strasznie szybko męczę, mam zadyszkę i ogólnie słabo. tylko nie wiem czy to wina leków czy błogiego stanu

Do góry