reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2016

reklama
manka_tk mamy zbliżony termin ;) Ciekawe, która z nas będzie pierwsza :) Jestem w 5t2d ciąży.

Aa to prawie identycznie. To w takim razie ja nie wiem czy dobrze sobie wyliczylam :) pierwszy dzien ostatniego okresu to 21 czerwca wiec dzis wychodzi ze jestem w 5t4dz. Ale to tylko moje obliczenia, zobaczymy co powiedza lekarze ;)

Lilith- tak szybko się może skracać szyjka? Ja to bym umarła ze strachu chyba. Ale jak lekarka nic nie mówiła to najwyraźniej taka natura...
Laski, mi od zeszłego czwartku co zaczęłam panikować, że coś jest nie ok objawy raczej już nie wróciły. Mdłości jak ręką odjął (więc trwały może ze dwa tygodnie) :p i zmęczenie też jakby mniejsze. Życzę więc i Wam tego samego, bo od razu człowiek się lepiej czuje. Wróciliśmy już do domu, więc mam nadzieję, że wzdęcia samoczynnie przejdą :).

Elisse witaj :-)

Natka ten szew zakladaja chyba troche później z tego co sie orientuje, a na poczatku trzeba się oszczędzać i ta cala otoczka co ciężko będzie Lilith wykonać przy dwójce dzieci.
Jak dobrze pamietam(kiedys o tym czytałam bo mnie to zaciekawilo) to jesli dalej szyjka bedzie się skracać to wtedy zakłada sie szew badz ten pessar czy jak to się nazywa ;) może być tak,ze juz ta szyjka pozostanie tak jak jest aż do dnia porodu. Chociaż czytałam kiedys tez wypowiedz dziewczyny ze przy kolejnej wizycie lekarz zdecydował ze konieczny jest szew bo tez przy dziecku nie miała możliwości sie oszczędzać, i lepiej nie ryzykować.
A podobno jest do bezbolesne, ale to różnie kobiety reagują

Manka ja miałam 23 @ tylko ja mam cykle 25 dniowe. Wiem też dokładnie, kiedy owulacja była. To i tak nieistotne co obliczymy, bo natura i tak sama zdecyduje.

volka ja też tak chcę :D niech moje zmęczenie odejdzie w siną dal :)

Osobiście nie pogniewałabym sie jakbym zamiast 16marca urodziła np 6 :-) troszkę wczesniej :-) tymczasem jutro wizytę i wszystko się okaże czy mój bobas jest juz krewetka i czy jest serduszko. Stres mam przeogromny.

reklama
Osobiście nie pogniewałabym sie jakbym zamiast 16marca urodziła np 6 :-) troszkę wczesniej :-) tymczasem jutro wizytę i wszystko się okaże czy mój bobas jest juz krewetka i czy jest serduszko. Stres mam przeogromny.

Hihi ja wolę się trochę opóźnić to moje dziecię pierwsze będzie te parę dni starsze hehe. Ja wizyta za dwie godzinki juz .. oby to nie były bliźniaki , bo przewioza mnie z gabinetu do psychiatra chyba ☺

Do góry