reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

[QUOTE="\

Kadi ja będąc w grudniu na ip zostałam zjeb*** ze podwarzam zdanie lekarza mówiąc mu w którym tyg.ciąży jestem jak ON PRZECIEŻ WIDZI kiedy miałam ostatnią miesiaczke :D więc Ci się odzywam...Bo to on jest lekarzem a nie ja[emoji14]

Kadi ale powinnaś na wypisie mieć jego pieczątkę lub inf. Który lekarz Cię badal czy przyjmował :) ja tak miałam

[/QUOTE]
ja własnie zadnej kartki wypisu nie dostałam, karte ciazy mi tylko zwrocili i nic wiecej.
Ja mam na karcie ciazy date porodu napisaną 8 marzec, tylko mi na wizytach cos z tygodniami pokrecili, za kazdym razem mowie kazdemu ginekologowi (bo mojego nie ma), ze mam termin na 8 marca i ile zostało jeszcze do daty, to mi mowią np. "yhymm, ale tu jest na ostatniej wizycie wpisane 33/34 więc ja muszę zgodnie z tym wpisać 35/36" I TAK W KOLKO

reklama
i dopiero na tej patologii mi zbadali wielkosciowo dzidzie i sie zgadza z terminem wyznaczonym, a w karcie ciazy mam zle tygodnie wizyt wpisane ;/

Poziomka GRATULACJE!!!! To cie trochę wymeczyli... W sumie mogli dać ci pospać i dopiero rano ruszać z akcją, a tak dziewczyny od samego rana liczyły na wieści a ty dopiero po południu byłaś po wszystkim. Teraz szybko zapominaj o bólu i ciesz się synkiem :)

Serduszko czyżby czyżby ;)? Kończysz z trzymaniem nas w nieustannym napięciu :p ? Kciukasy!!!!

Fanti ❤❤❤
A my byliśmy dzisiaj do godz 13 poza domem... odebrałam paczkę od ojca, kupiliśmy parę rzeczy i tak dzień zlecial. Brzuch mnie bolał dzisiaj jak cholera... miałam iść do sklepu ale nie umiałam zrobić kroku... nawet myślałam, że dzisiaj pojadę na poród ale wszystko mi minęło.... jak przyjechaliśmy to oczywiście poszłam spać na godzinę. Potem M zrobił Zuzce regał bo stał jakoś krzywo i trzeba było kupić nóżki regulowane i przeniósł jej książki.
Potem powiesił jej portret w antyramie- dostała go na roczek i wreszcie znalazł się na ścianie ;)
Ja jeszcze spakowana nie jestem, M musi mi włosy zafarbowac i wygolic...
Także ja jak zwykle w dupie z wszystkim jestem hihi

Poziomka gratulacje :) ucałuj Malego!
Serduszko a Ty wszystko zrobiłaś, ugotowalas że masz w planach dzisiaj poród hihi

Fanti bo w wiekszosci przypadkow ciazy nie da sie wyliczyc z taka dokladnoscia jak u Ciebie. Wiec liczy sie 40 tygodni od dnia ostatniej miesiączki. Jesli liczysz tak jak Ty, to ciaza trwa 38 tygodni (bo tyle tak naprawde trwa od poczecia do terminu porodu).
Wiec jesli od zaplodnienia masz 35 tyg i 4 dni to Twoja ciaza ma 37 tyg i 4 dni liczac tak, jak kazda z nas ma wyliczane.
Najlatwiej wpisac w google 'jak liczyc wiek ciazy' i tam jest dokladnie opisane co i jak:) bo ja nie potrafie tego przekazac;)

Wysłane z mojego E6553 przy użyciu Tapatalka

Poziomka- gratulacje! Duzo sily i zdrowka dla Ciebie i Ignasia!!! [emoji5]

Kubusiowa- co do rytmicznych uderzen to u mnie np widac czasami jak Zuzi serduszko bije. :)

Jak tak czytam o Waszych ktg i skurczach "krotkich na poziomie 20-40, to sie zastanawiam czy przypadkiem z kopniakami tego nie mylicie :)

Ja dzis tez mialam ktg i wizyte. Zuzka wlasnie sporo kopala "u gory" ale skurcz mialam tylko 1 na poziomie 80. U Zuzy wszystko super. Rozwarcia wciaz nie mam. Wiec jeszcze sie troszke pobujamy w dwupaku:)

A i Zuzu wazy 3600.

Powiem Wam, ze troszke sie wkurzam jak mysle o terminie. Wg 1usg termin mam na 11.03 i tak tez mam wpisane w karte ciazy. Ostatnia @ mialam 23.05. A wg dzisiejszego usg termin na 28.

I uj wie! :/ a w razie czego mam sie zglosic na 7 dobe po terminie w szpitalu. Ale kurde po ktorym???? :(

reklama
Do góry