reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

Volka ja dostalam wypis po 13.jeszcze obiad zjadlam w szpitalu.a do wypisu chyba 7 bab bylo.moj jak obiad zobaczyl to powiedzial ze by chyba umarl na takim jedzeniu :-)

Torbe wziął mi ok 12 .o 13 byl po mnie z córka, pojechalam do apteki po globulki 25 zl zaplacilam.potem do pracy z wypisem.a potem pojechalismy do Zebrzydowic do mr hamburgera .zjadlam frytki i hot doga i colę :-)

A doktor mowil ze takie skurcze moga byc, w koncu porod moze byc lada dzień lub za tydzień. ..itd az do 42 tc :-) mam pilnowac, jak skurcze beda co 5/7 min przez juz 2 h to jechać albo wody odejda albo będzie krwawienie.

Potem do biedry pojechaliśmy i o 16 byliśmy w domu.teraz ogarniam troche :-)

reklama
Poziomka gratki !!! :-) :)

nad ruchami też sie zastanawialam pare razy, u mojego to jakby takie trzepotanie. ale i zdarzylo sie ze mialam wrazenie jakby dostal zadyszki. coś tam sobie cwiczą nasze szkraby. Ale o adhd sie niestety Arusiowa boje bo pasierb jest nadpobudliwy emocjonalnie i sie boje o geny po tatusiu ehh.

Ja w domu.

Ordynator mnie zbadał i szyjka zamknięta i długa jak na początku ciąży. Jest identycznie jak przy Kasjanie. Wtedy to nawet po oksytocynę sie nie skróciła. Cisnienie unormowane, mam 6 tabletek dziennie brać na spadek. Jutro jadę do swojego gina i chyba cc umawiam. Dziecko niby 3,5 kg waży ale dziewczyna co ten sam lekarz usg jej dzisiaj robił miała mieć dziecko 4,1 a urodził 4,9:errr: szczęście że przez cc bo by ją rozerwało, wiec tak naprawdę mój bobo może już pona 4 ważyć

Poziomka gratulacje!!!

Marcowa co do ciśnienia to ja już tabletki na stałe biorę z betablokerem. Już od 3,5 roku

no tez do pewnego momentu myslalam ze to dziecko sie napina ale teraz juz wiem ze to jednak brzunio ; ]
Kadi wspolczuje doswiadczenia..
moje ktg dzisiaj kilka skurczykow okolo 20 % Mnie takie slabe już bolą, a kobieta obok miala jeden 90 % to sobie nie moge wyobrazić :- ( a sie dziwilam co ona tak sapie na leżąco..

Ja dzis miałam caly czas miedzy 20/40 % raz dlugi na 60%.a w sobotę tez na prawie 80% i ciezko dychac, od razu tetno mi skacze. ..

Kadi wspolczuje przeżyć... Konował i tyle...

Poziomka ogromne gratulacje :-)
Cień Clodi dobrze ze juz w domku...

Moj to dzis do pracy raczej nie pójdzie. Ale jeszcze o tym nie wie... :p

To ciekawe Cień ile sie jeszcze z takimi pobujasz ;-)
Clodi przynajmniej teraz wiesz na czym stoisz bo za pierwszym razem pewnie ogromne nerwy były.
Poziomka a fotosik jakiś Ignacego to gdzie :-p hę ?

reklama
Poziomka ogromne gratulacje. Jesteś dzielna i to bardzo.

Serduszko pisz nam co się dzieje bo od rana tak dziwnie piszesz że czuję że dzieje się dużo a Ty nam nie chcesz straszyć zaczem nie wyjedziesz jak zapowiedziałas!

Fanti, ale do daty poczecia doliczylas 2 tygodnie? Bo liczac tygodnie ciazy tak trzeba zrobic:) bo inaczej liczysz tygodnie od poczecia a nie tygodnie ciazy:
A dlaczego tak? Nie słyszałam nigdy o tym.

Lewusek, ja 11.03 mam CC, więc liczę na to, że na pewno urodzę, byle nie wcześniej ;)

Z tymi tygodniami to u mnie gin zawsze pisze dwa, czyli teraz 36/37. pierwszy poród też mam zapisany 39/40 (był dzień przed terminem z OM).
Fanti, ta twoja gin to porażka, jak ty z nią tyle wytrzymałaś?
Sylvi tyle mamy od początku z naszymi dziećmi podobieństw że kto wie może nasze drugie pociechy też będą z jednego dnia ;)

Ja sobie właśnie uciełam drzemkę. 2 godziny. Szok . miałam tak ze 20 min spać.
Ale tak to jest jak człowiek siedzi cały czas w domu a raz się ruszy do miasta to nagle zmęczony.
Co do męża dziś już nie mówi że nie idzie. Ciekawe co do jutra wymyśli. Bo z nim to może być różnie.

Isia kochanie a ty już gotowa na jutro czy może jesteś już po?
Buziak dla Ciebie specjalny Ty wiesz za co ;)

Do góry