reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

Bar no wlasnie tak mi sie wydawalo, ze wczesniej liczylas tak jak ja:) u mnie jeden dzien mniej niz u Ciebie:)

Kadi, jakie przezycia! Dobrze, ze trafiłaś na niego teraz a nie jak do porodu jechalas. Dopiero bys miala traume z porodu...

Mloda moj tez jakis tydzien temu byl taki spokojny. Az sie juz martwilam czy wszystko ok.. A teraz tak daje popalic, ze jak wlozy gdzies noge to czasem az w pol mnie zgina:p nadrabia:p moze Blanka po spokojnym momencie tez da mamusi popalic;D

Wysłane z mojego E6553 przy użyciu Tapatalka

reklama
W sumie mi się aż tak nie spieszy z tą cesarką. Ja mam mniej więcej jak manka dziś 35+4 wg moich wyliczeń. To wg jej jest 37tydz dziś.
Jak wystawi mi zgodnie z terminem z jej "kółeczka prawdy" to będzie 37+3 więc też Oki

Ja tak właśnie miałam dziś po obiedzie. przyjechałam zjadłam i wstaje od stołu a tu kamień.
Teraz leżę i jakby przeszło.
Mnie przeszlo na szczęscie.Ale az mnie za przeproszeniem nawet dupa bolala.A brzuch twardy az od gory.

Fanti a czemu Ty sobie odejmujesz 2 tyg? Bo widze, ze termin masz jak Bar a piszesz, ze jestes w 35 tygodniu...

Kubusia może nawet razem urodziny :) hehe
Fanti gon męża a jak tak dalej nie będzie chciał to może trzeba mu wjechać na ambicje albo nastraszyc

masakra Kadi... Bym go chyba zdzieliła jak tam grzebał :D na siłę poród chciał wywołać?
no na to wyglądało, chciał mi chyba dać nauczkę, że go po nocach muszą ściągać, jak mu sie nie podobają nocne zmiany to niech zmieni zawód albo miejsce pracy, szkoda gadać ;/ z resztą ten szpitał nie ma u nas dobrej reputacji, teraz to wiem na pewno ;/ jak siłą próbują dziewczyny zatrzymać żeby u nich rodziły ;/ z resztą 1cm rozwarcia to nie rozwarcie ;/ miałam ktg robione i w trakcie niego nawet dwa skurcze, to mi położna powiedziała, że to nie są skurcze porodowe, tylko przygotowywujące, to po kiego miałam tam nocować ? to było w piątek, dziś jest już poniedziałek i jakoś nie rodzę jeszcze, się cieszę, że tam nie zostałam :)

Fanti a czemu Ty sobie odejmujesz 2 tyg? Bo widze, ze termin masz jak Bar a piszesz, ze jestes w 35 tygodniu...

Kubusiowa bo ja dokładnie wiem kiedy zaszłam w ciążę więc bezpieczniej dla dziecka jeśli będzie po 37 tygodniu. Moja gin wspaniała nie chciała uznać tego że cykle miałam dłuższe niż 28 dni (38 tydz) i że zapisy owulacji prowadziłam przez wiele lat starając się i tak mi zostało że nadal prowadziłam. Ona ma magiczny krążek wg którego określa datę. Wg usg wychodziło i jej i na prenatalnych że jest większy i starszy bronek. No i ok.
Nie chcę tylko żeby było jak u maya że córeczka jej miała problemy z gazometrią bo kilka dni za wcześnie się urodziła.

Bar, my jesteśmy nadal w 37. Tak mi mówili w szpitalu. Ja mam dopiero jutro skończony 38 i oni tak to liczą. Kadi, biedaku, ale ci niektórz lekarze to idioci! Arusiowa ja mam to samo- w nocy to ledwo zasne już spocona, najśmieszniejsze jest to, że to cycki mi się tak pocą. Ja nie wiem czemu tak mam w tej ciąży :p.

reklama
Do góry