reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

reklama
Ja skurczy promieniujących do pleców tez nigdy nie miałam, ale podczas porodu pod koniec tak sie darlam, ze pewnie dwa piętra niżej mnie było słychać;) no ale rodziłam na oxytocynie plus mała mi sie w kanale zaklinowała

Kolezanka już wcześniej w jego kieszeni znalazła rachunek za teatr i kolacje.....wiec generalnie nie ciekawie. Zapytala o ten prezent to uslyszala tylko: może tobie cos kupiłem? Ściema jakich mało

Manka i masz święta racje ;)

Edit po takim czasie jak się napijesz lampkę to chyba odfruniesz :p

Kasia o spodnie dresowe upchne jeszcze jakbym miała powtórkę z rozrywki z wcześniejszym pobytem

Kubusiowa moja mała miała niecałe 3,5 kg także sredniaczek, nikt mi po tylu godzinach głodówki i zmęczenia cc nie proponował. .. ba nawet usg nie miałam żeby oszacować wagę, ostatnie w 31 tygodniu niecałe 1800g

Kustronka masz ogromna przewage z Twoim zawodem, wiesz co i jak od drugiej strony i w razie co trzymasz rękę na pulsie ze coś masz nie tak robione ;) a jak już się dowiedzą kim jesteś to będą mega poprawni we wszystkim

Serduszko robisz zapasy przed porodem może? Rozumiem jakieś pierogi czy coś do zamrażalnika, ale ciastka? :D super ze synek się lepiej czuje

Cocosh odpoczywaj, daleko masz w razie co do szpitala?

Młoda uhuhu, ciekawe cóż to :D mój jak się miał mi oswiadczac to ponoć chodził ponad miesiąc z pudelkiem w nerce, wyjatkowo ja pilnowal, a najgorszy stres miał na sprawdzaniu bagażu na lotnisku (wyjezdzalismy na wakacje) czy aby nic nie zauważyłam na przeswietlaczu :p a duże to pudełeczko? :D

Agiszonek ups, a może to prezent na przyszłe urodziny? Ooo skoro jakieś podejrzane rachunki znalazła to ja bym takiemu nie darowala :O

Młoda faktycznie może ma na poród prezent, nie spiernicz mu niespodzianki bo mu sie odechce na reszte życia : ) gdzie mój prezent z szafy haha, agentka jesteś.
A mnie bolą plecy właśnie,znowu brzuch twardnieje. I jeszcze na nogi idzie. Wlazlam już do wyra.
Serduszko miałaś odpoczywać ! Nie oslabilo Cie te pieczenie ciastek? Ja teraz sie z dala od piekarnika już trzymam bo mnie gorąco chce zabić.

Agiszonek to co ta koleżanka jeszcze z nim robi ? Ja bym odrazu wyjaśniala i wykopala faceta.

Mąż mi robi pyszne zapiekanki , potem jakiś film obejrzymy , a następnie chyba się nim zajmę ,bo chłop spragniony miłości ;P także nie skrobcie za dużo proszę ja Was ;) i żadnych porodów na dziś ;)

Nailie, to tak sie tylko wydaje! Z zakresu położnictwa jestem zielona jak szczypiorek na wiosnę, bo to nie moja dziedzina :)
Wiele haseł medycznych jest dla mnie nowych i sama muszę się dowiadywać. O tyle dobrze, ze bede rodzic w dużym uniwersyteckim szpitalu, gdzie 5 lat temu spędziłam kilka tygodni na praktykach, wiec mimo generalnych remontów, oddziały i ludzie nie są mi do końca obce, chociaż całe szczęście dla mnie, PRL został już zażegnany i panują godne warunki :)
I nieśmiało liczę na jakaś solidarność zawodów z położną, która mi się trafi do porodu.. Nawet bym sie zgodziła na obecność studentek z pielęgniarstwa albo położnictwa z mojej uczelni, bo bardzo dobrze znam prowadzące, więc myślę ze nie dałyby skrzywdzić wychowanki swojej Alma mater :D

reklama
Ja mam takie zaufanie do swojego męża, ze nawet jakbym znalazła jakaś błyskotke, to wiedziałabym ze jest dla mnie. Mamy do siebie ogromny szacunek i zaufanie! Chociaż jak to mówią, nie znasz człowieka w pełni, dopóki nie poznasz go w każdej życiowej sytuacji..

Do góry