reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2016

U nas tez tak sie wlasnie pije -ślub był 2 i pół roku temu ,mąż od czasu do czasu wypije piwo ,ale po pracy jest przeważnie zmęczony i nie ma ochoty ,wiec jak nalicze ,to w miesiącu może ze trzy cztery razy coś sobie Lyknie .... ja właśnie Lubie winko ,ale musi być słodkie i schłodzone albo whisky z cola i za tym tęsknię. A zaraz będzie 2.5roku abstynencji ;D

Lewusek masz ciśnienie jeszcze w normie , nie denerwuj się ,bo będzie rosło ze stresu

Isia to ładnego zonka mieliście jak piliscie takie słabe trunki ;D a kuzynka nie powiem dala czadu .

reklama
A ja dzis łóżeczko ubrałam do konca i zaczęłam pakować torbe do szpitala.
Tak myślę co jeszcze zabrać.
Myślałam jeszcze o spodniach dresowych i bluzce z kr.rękawem.
Spakowalam paczke pampersow 1 i chusteczki a gdy przybraknie mąż mi dowiezie.

Manka a mi sie strasznie podoba takie nastawienie jak Ty masz:) dzielna babka jestes! :) i na pewno swietnie dasz sobie radę:)

Mi dzisiaj strzelilo cos w kregoslupie jak Kubusia rano ubieralam i sie nachylilam. Ledwo zyje. Ale musze dawac rade bo Maz caly dzien w pracy;)

Mloda ja tez mam ta herbate ale jakos nie potrafie sie zebrac w sobie i ja zaparzyc;D i po Twojej recenzji raczej sie juz nie zdecyduje wypic;D

Dziewczyny, Wy tak na serio mowicie, ze dziecko 3.5kg jest duze? I ze nalezy zrobic cesarke bo kobieta jest zmeczona? Przerazacie mnie...[emoji14]

Wysłane z mojego E6553 przy użyciu Tapatalka

Dzieci 3,5 kg to chyba dosyc czesto wystepuja, cesarka pewnie zalezy od kobiety, tzn od tego jaka 'szeroka' jest tam w srodku :) Z reszta sama nie wiem :D

Kubusiowa, teraz mam takie podejscie a jestem ciekawa jak bardzo sie zmieni jak przekroczr prog szpitala :p
Psychicznie oswoilam sie z mysla o welflonie w rece bo mialam juz kilka razy.. ale nie potrafie sobie wyobrazic cewnika w razie czegos.. to chyba boli, nie ?

manka, ja cewnika wogóle nie czułam, przynajmniej nie pamiętam. jak miałam laparoskopię, też był cewnik, ale jakoś bezboleśnie założyli.

Serduszko a zostawiają was w szpitalu czy puszczą? Zdrówwwwwka Kubusiowi! Kurcze no niech go już nie boli :(
Cień nie dawniej jak miesiąc temu czytalam ze weszła ustawa czy inny odgorny zakaz łączenia na patologii ciąży pacjentek po poronieniu z tymi brzuchatymi, które leżą tylko na obserwacji... Szok toż babka teraz patrząc np na ciebie jest rozrywana goryczą od srodka...
Cocosh babsztyl niesłowny jesteś :p obiecywalas sobie i nam nudny weekend w domku pod kocykiem i co i co??!!! Lipa wyszła z tymi lekami :/ dobrze że była alternatywa... Choć nie powiem bijąca po kieszeni. Nie rodź jeszcze, chociaż tą niedziele na spokojnie spędź ;)
Młoda niezły drin :p powiadasz że herbatka poszła do zwrotu? Glukozę jestem w stanie zrozumieć, ale liście malin?! Ani to kwaśne, ani gorzkie... Mi wchodzi normalnie, docukrzam sobie tylko 1 łyżeczką. Może za mocną zaparzylas? Z jednej łyżeczki czy więcej?

Isia no wiem ze PODOBNO boli bo jak rozmawiam z mama o porodzie i mowie, ze jestem optymistycznie nastawiona bo bez sensu sie denerwowac teraz, wystarczy mi to co przezyje na sali porodowej to ma taka mine ze masakra :D Smieje sie ze mnie po prostu :p

Manka, pomyśl sobie, ze masz tą przewagę, ze znasz przekleństwa w dwóch językach. A w polskim jest z czego wybierać, wiec możesz śmiało cytować na sali porodowej u siebie w UK! :D. No a jak ja wpadnę na porodówkę to zaraz się wyda, ze pielęgniarka, wiec mi to niezbyt przystoi.. Choć obawiam się, ze w trakcie porodu mogę być lekko niepoczytalna.. :D

reklama
Arusiowa cos ominęłaś bo my jestesmy w domku od wczoraj....

Manka to tylko taki dyskomfort jest....

A ja niewiem co mi jest. Upiekłam ciastka. 5 blah... Kruche maślane i pierniki.... Mamy wieeelka michę ciastek hehe... Ostatni raz to chyba na święta pieklam ciasteczka. Ale musze to częściej robic :-)

Do góry