reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

U nas tez tak sie wlasnie pije -ślub był 2 i pół roku temu ,mąż od czasu do czasu wypije piwo ,ale po pracy jest przeważnie zmęczony i nie ma ochoty ,wiec jak nalicze ,to w miesiącu może ze trzy cztery razy coś sobie Lyknie .... ja właśnie Lubie winko ,ale musi być słodkie i schłodzone albo whisky z cola i za tym tęsknię. A zaraz będzie 2.5roku abstynencji ;D

Lewusek masz ciśnienie jeszcze w normie , nie denerwuj się ,bo będzie rosło ze stresu

Isia to ładnego zonka mieliście jak piliscie takie słabe trunki ;D a kuzynka nie powiem dala czadu .

reklama
A ja dzis łóżeczko ubrałam do konca i zaczęłam pakować torbe do szpitala.
Tak myślę co jeszcze zabrać.
Myślałam jeszcze o spodniach dresowych i bluzce z kr.rękawem.
Spakowalam paczke pampersow 1 i chusteczki a gdy przybraknie mąż mi dowiezie.

Manka a mi sie strasznie podoba takie nastawienie jak Ty masz:) dzielna babka jestes! :) i na pewno swietnie dasz sobie radę:)

Mi dzisiaj strzelilo cos w kregoslupie jak Kubusia rano ubieralam i sie nachylilam. Ledwo zyje. Ale musze dawac rade bo Maz caly dzien w pracy;)

Mloda ja tez mam ta herbate ale jakos nie potrafie sie zebrac w sobie i ja zaparzyc;D i po Twojej recenzji raczej sie juz nie zdecyduje wypic;D

Dziewczyny, Wy tak na serio mowicie, ze dziecko 3.5kg jest duze? I ze nalezy zrobic cesarke bo kobieta jest zmeczona? Przerazacie mnie...[emoji14]

Wysłane z mojego E6553 przy użyciu Tapatalka

Dzieci 3,5 kg to chyba dosyc czesto wystepuja, cesarka pewnie zalezy od kobiety, tzn od tego jaka 'szeroka' jest tam w srodku :) Z reszta sama nie wiem :D

Kubusiowa, teraz mam takie podejscie a jestem ciekawa jak bardzo sie zmieni jak przekroczr prog szpitala :p
Psychicznie oswoilam sie z mysla o welflonie w rece bo mialam juz kilka razy.. ale nie potrafie sobie wyobrazic cewnika w razie czegos.. to chyba boli, nie ?

manka, ja cewnika wogóle nie czułam, przynajmniej nie pamiętam. jak miałam laparoskopię, też był cewnik, ale jakoś bezboleśnie założyli.

Serduszko a zostawiają was w szpitalu czy puszczą? Zdrówwwwwka Kubusiowi! Kurcze no niech go już nie boli :(
Cień nie dawniej jak miesiąc temu czytalam ze weszła ustawa czy inny odgorny zakaz łączenia na patologii ciąży pacjentek po poronieniu z tymi brzuchatymi, które leżą tylko na obserwacji... Szok toż babka teraz patrząc np na ciebie jest rozrywana goryczą od srodka...
Cocosh babsztyl niesłowny jesteś :p obiecywalas sobie i nam nudny weekend w domku pod kocykiem i co i co??!!! Lipa wyszła z tymi lekami :/ dobrze że była alternatywa... Choć nie powiem bijąca po kieszeni. Nie rodź jeszcze, chociaż tą niedziele na spokojnie spędź ;)
Młoda niezły drin :p powiadasz że herbatka poszła do zwrotu? Glukozę jestem w stanie zrozumieć, ale liście malin?! Ani to kwaśne, ani gorzkie... Mi wchodzi normalnie, docukrzam sobie tylko 1 łyżeczką. Może za mocną zaparzylas? Z jednej łyżeczki czy więcej?

Isia no wiem ze PODOBNO boli bo jak rozmawiam z mama o porodzie i mowie, ze jestem optymistycznie nastawiona bo bez sensu sie denerwowac teraz, wystarczy mi to co przezyje na sali porodowej to ma taka mine ze masakra :D Smieje sie ze mnie po prostu :p

Manka, pomyśl sobie, ze masz tą przewagę, ze znasz przekleństwa w dwóch językach. A w polskim jest z czego wybierać, wiec możesz śmiało cytować na sali porodowej u siebie w UK! :D. No a jak ja wpadnę na porodówkę to zaraz się wyda, ze pielęgniarka, wiec mi to niezbyt przystoi.. Choć obawiam się, ze w trakcie porodu mogę być lekko niepoczytalna.. :D

reklama
Arusiowa cos ominęłaś bo my jestesmy w domku od wczoraj....

Manka to tylko taki dyskomfort jest....

A ja niewiem co mi jest. Upiekłam ciastka. 5 blah... Kruche maślane i pierniki.... Mamy wieeelka michę ciastek hehe... Ostatni raz to chyba na święta pieklam ciasteczka. Ale musze to częściej robic :-)

Do góry