reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

Kate kciuki zaciśnięte:-)
Volka my mamy ten sam termin ciekawe ktora z nas będzie pierwsza :-)
Asienka Ty odpoczywaj dużo...

Isia na mnie to chyba nie działa... Zdrzemnelam się ... Czuje sie ogólnie dobrze. Czuje tylko bol w dole pleców i brzucha... Taki ciągły. Nie minął nawet jak leze bez ruchu. Ale to pewnie nic takiego...
Kubusia rana boli. Pierwszy raz sie wypróżniał po operacji i ciężko mu bylo. Cos mi zaczął kaszleć i przy tym kaszlu bardzo go boli. Sprawdzamy co jakiś czas czy z rana wszystko ok. Ale póki co jest dobrze. Z tym bólem tez będzie coraz lepiej... Z jednej strony cieszę się ze ten bol go w jakimś stopniu hamuje. Inaczej juz by chcial szaleć a tak to każdy ruch taki przemyślany i ostrożny jest. Jestem z niego ogromnie dumna :-)

reklama
Cień ja tez juz nie narzekam na problemy z oddechem. Brzuch nisko...
A od wczoraj maly tak napiera na pęcherz ze co chwile biegam do ubikacji. Na kilka kropel moczu...

Ciekawa jestem ktora będzie następna... Ja się na siłę nie pcham :-) teraz juz nie prosze dzidziusia o czekanie. Będzie gotowy to da znak :-)

Kate kciuki za szybkie wyjście :)

Isia mój też coś gadał o lepszym termosie , bo mamy jakiś za ok 30 zł i na codzień był ok, dramat był jak się wybraliśmy samochodem do Czech, nalalismy do niego wrzatku i po całej nocy była zimna woda, trzeba było kombinować na stacjach benzynowych żeby nam gorącej wody dali :sorry:

Cień u mnie też pomidorowa ale z makaronem :sorry: objadlam się jak bąk, nawet moje dziecko poprosilo o dokladke , a to jej się zdarza tylko w przypadku naleśników, szok, tym bardziej ze od 2 dni nie ma coś apetytu... albo po prostu wreszcie ja głód dopadł hehe

Asienka to samo mu powiedziałam to na początku sie bal dotykac ale teraz juz przytrzymuje. Ale i tak co kaszlnie to słychać "ała!"
Z dnia na dzień będzie coraz lepiej...
Nailie moje chłopaki tez pomidorowa lubią ale z kolei z ryżem :-)

Cocosh jak tam u Ciebie???

Fanti... Czemuś kobieto taka milczaca???

Gratuluję najświeższym Mamusiom !

Ja po ktg, i tam tez sie nic nie dowiedziałam tylko ze jest ok ; ] Jakbym wcześniej nie poczytała w necie to bym nie wiedziała nawet o co w tym chodzi. A mówiłam kobiecie że jestem pierwszy raz ehhhh. "Pani naciska jak sie ruszy".
Janek akurat sie na badaniu wyciszył, malo ruchow czułam. A skurcze tylko dwa odnotowalam, na 20 i 30 %.
A po zajechalismy do maca <grzesznica>. Sie wstydzilam co ludzie myslą o takiej mamuśce hehe.

Serduszko w sumie to mnie też dopiero po drugim podmasowaniu zaczęło brać....
Po tym pierwszym lekarz kazał mi jechać szybko do szpitala bo niby zacznę rodzic... Po dwóch dniach ucieklam z niego i dopiero jak mnie w Bielsku podmasowali to się ruszyło...

reklama
Cień, nie ma to jak szpitalna dieta dla ciężarnych, raz dwa odchudziliby nas i nasze maleństwa w brzuszkach.
Boje sie właśnie jak ja przeżyje te kilka dni po porodzie na tej diecie cud....

Isia, o jakim masowaniu mówicie?

Do góry