reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2016

A ja od razu po porodzie idę na dietę.... bo jedzenia szpitalnego to ja na bank nie rusze :/ tylko muszę odnaleźć mój jadłospis żeby M wiedział co ma mi gotować hihi
Nailie i właśnie sobie uświadomiłam, że musimy kupić termos porządny.... na herbatę dla mnie do szpitala... ja wiem, że nie przelkne nic ze szpitalnego menu :/

reklama
Poziomka, masowanie to się tak ładnie nazywa ;) nie wiem na czym to polega bo wolałam się w to nie wglebiac ale po pierwszym tym nieudanym nie powiedziałam słowa przez 15 minut... a mnie się gęba nie zamyka ;) do tej pory nie wiem czy to był mój najlepszy orgazm w życiu czy to tak bolało hihi
Przy drugim padło moje ulubione slowo: kur..mac jak to boli!!!!!
Lekarz chyba odrywa czop albo cosik w tym rodzaju...

Uff od godziny 14:30 czekałam PRZYJECHAL 15:10[emoji14]

W KOŃCU MAM ŁÓŻECZKO z materacem ! dostałam karuzele z Fisher Price gratis i różowy przewijak na łóżeczko :D a teraz mój siedzi i sapie w pokoju hahaha
,że jak tym jebn**za chwilę to poleci za okno' :D

Z miasta do siebie jechaliśmy 6km GODZINĘ! takie korki! Wszyscy cisną na Bielsko... pewnie w góry bo weekend!

Uznaliśmy z moim ze jak mam rodzić to tylko w godzinach nocnych jak korków nie ma! Ponieważ on ze mną po południu nie jedzie :D szybciej z buta zajde niż autem... !

Dzisiaj na szybko nam naleśniki żadnej zupy nic[emoji14]

Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka

Serduszko tylko,ze ja juz mam cesarke ustalona na 27 :p. Moja tesciowa wleciala i mowi,ze brzuch mam wysoko jeszcze.ze sie nie zanosi narazie hehe. A mnie dzisiaj po raz pierwszy w tej ciazy przepuscili w kolejce.tzn.pani z kasy mnie poprosila.

Lilith i Maya - gratulacje!
Nailie - na żelaznej było pełne obłożenie, ale tam to chyba norma. Ja miałam lekarza prowadzącego stamtąd, przyjęli mnie bez problemu, zresztą jak przyjechaliśmy na ip, ok 2 w nocy, było pusto, w międzyczasie przybyły dwie kolejne kobietki, więc tłumów nie było. Ale od dziewczyn, z którymi byłam w pokoju, słyszałam, że po porodzie musiały czekać nawet parę godzin na miejsce w sali.
Balladyna - moim zdaniem lepiej wziąć smoczek, jak pisały dziewczyny, niektóre dzieci mają bardzo silny odruch ssania i chyba lepiej dać na trochę smoczek niż mieć zmasakrowane piersi ciągłym ssaniem. U mnie przy synku smoczek się przydał, a Nince próbowałam dać, ale od razu wypluwała, więc jak na razie nie używamy.
Barbra - nie martw się, usg często się myli co do wagi, a zresztą najważniejsze, żeby maluszek był zdrowy, nawet jak się urodzi mniejszy, to szybko to nadrobi.
Kate - trzymam kciuki, żeby żółtaczka się nie rozkręciła i żebyście mogli szybko wyjść do domu.
U nas katar, Ninka biedna się męczy, wpuszczam jej sól fizjologiczną i oczyszczam nosek fridą, oby nic poważniejszego się nie przyplątało.

Z malutka sa jednak problemy leży w inkubatorze niestety ma objawy wczesniactwa,ma niedodme płuc,przyspieszony oddech i nieprawidłowa gazometrie.Stres mam jak jeszcze nigdy...Moze jutro beda jakies wyniki,dzisiaj dostaje juz antybiotyk.
Dziewczyny proszę nie spieszcie się tak jak ja,Maluszka jednak w brzuszku im dłużej tym lepiej.
Trzymajcie mocno kciuki.

MlodaMama suuuuuuper!!! Ja tak słucham od tygodnia jak M kładzie tapety w pokoju Zuzki...

Powiem Wam, że dzisiaj miałam rano trochę galarety na wkladce... więc to chyba był czop... ale dosłownie ilość jak zielony groszek...i cały dzień średnio się czuje.... nie wiem czy wytrzymam do wtorku... jutro idę znowu na usg zobaczymy co mi powiedzą :)

reklama
Do góry