reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2016

Rozmawiałam z moim ojcem i jego zona przez skype. Zona od ojca kupiła małemu rożne ciuszki- body, jeansy, spodnie z bluzeczka i dwa komplety pościeli o wymiarach 80x80 i 25x35... To chyba rozmiar do wozka, tak mi sie wydaje. Zona od ojca ma 73 lata i jej sie wydaje, ze jak kupiła to w sklepie typowo dziecięcym to bedzie pasować... No noc kupie jakis polar do środka i bedzie git :)
W sobote mają wysłać nam paczkę. Ta od ojca pytala sie co jeszcze potrzebuje: i teraz sie zastanawiam ci zrobic, co powiedzieć... Czy ze nic i sie obrazi... Bo chce nam cosik kupic- chociaż ja bym wolała sama sobie cos kupic... Czy przesłać ojcu na maila co konkretnie chce- czyli krzesełko albo karuzele fisher price czy to bedzie dla nich za drogie bo juz nam dali na wozek.... Ehhhhhh i bądź tu mądry... A ja nie bardzo lubie liczyć na preźenty od innych... Jeszcze kojec będę chciała za jakis czas wiec to tez moge mu posłać, ze chce....

reklama
Mlodamama przypuszczam, ze bedziesz rodzic przede mna wiec bede czekala na szczegolowa relacje tego bolu :D Bo nie potrafie sobie go wyobrazic :p

Manka dla mnie to był tak straszny bol, ze masakra... I w dupie to miałam, ze za chwile urodzę swoje dziecko... Chciałam uciekać ze szpitala a boli miałam jakieś 30 min i to w tej ostatniej fazie bo wcześniej miałam znieczulenie... Dla mnie to naprawdę nic przyjemnego nie było... Jedyny plus jaki przemawia za SN to dla mnie to, ze po 4 godz od porodu czułam sie zupełnie normalnie i nic mnie nie bolało... Nie wyobrażam sobie jakbym miała rodzic normalnie bez znieczulenia ileś tam godzin...

Balladyna, a jak ona miała na mysli skarpetki albo paczkę pampersow? A ja wyskoczę z prezeńtem za 200 albo 500 zł... :/

Balladyna, a jak ona miała na mysli skarpetki albo paczkę pampersow? A ja wyskoczę z prezeńtem za 200 albo 500 zł... :/
I dlatego ja nie umiem prosić o nic.
Ostatnio chciałam kocyk minky. Albo komplet do wózka minky. Powiedziałam bratowej żeby zobaczyła w sklepie ile itd. Ponoć chcą coś kupić Bronkowi. Minęły 2 tygodnie sama sobie już kupiłam a bratowa pyta czy już mam. Jakby chciała kupić to by kupiła.

Fanti w Bielsku tak gdzie rodziłam Zuzke za 450 zł, teraz poród kosztuje 2500 zł i powiem Ci szczerze, ze tez mi jest szkoda tych pieniędzy wiec wcale a wcale Ci sie nie dziwie :)

reklama
U nas 500zł ale tak po cichaczu.

Isia zapytaj wprost taty do jakiej kwoty masz powiedziec bo zawsze cos sie przyda jezeli maja ochote cos dokupic.

Laski ja tez nastawiona na SN:)

Do góry