reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2016

Laski nie straszcie tym sn :D
Ja tam na razie nie jestem przerazona, pewnie bede jak poczuje jakiegos skurcza :D Ale moj mezus nie raz jak rozmawiamy o porodzie to mowi 'biedactwo, boje sie, ze Cie bedzie za bardzo bolalo, jakbym mogl to bym urodzil ja albo jakos wzial ten bol ale nie boj sie, jakos bede Ci pomagal' :D haha no wiec na razie sie nie boje :p

reklama
Fanti ja tez bym dała 450 zł... Ale nie 2500 zł :/ mimo iż tyle M potrafi dostać za jeden projekt... Ale dla mńie to miesiąc pracy w aptece i nie wyobrażam sobie tyle wydać kasy za kilka dni pobytu w szpitalu... Tym bardziej, ze mam lekarkę której mega ufam i tak naprawdę to rodzę w tym paskudnym szpitalu z jej powodu ;)
A co do basenu to Zuzka juz była na trzech lekcjach. Pani mówi, ze jest bardzo odważna, robi duze postępy ale..... ma swoje zdanie i je wyraża, tzn zaczyna byc przemądrzała :/ chce robic wszystko po swojemu... Pani ma byc bardziej asertywna i 'ostra' i nie zwracać uwagi na uśmiech Zuzki bo ten uśmiech rozbraja Panią z basenu... Zobaczymy jak bedzie dalej ;)

Fanti mi mierzyl przez usg jakos. Isia moj porod blizniakow trwal niecala godzine. No Isia moje dziecko jakos sie obrocilo ;). Kkasia ja dzis pytalam i maz od razu po zabiegu zobaczy dziecko. Elisse a Tobie kiedy mierzą blizne?

Manka wszystko zależy od granicy wytrzymałości na ból. Z perspektywy czasu uważam, że ból jest do zniesienia, zaraz po urodzeniu znika jak ręką odiol. I już po dwóch godzinach po porodzie śmigalam na nogach i prawie nic już nie bolało.

Ja tez nie liczylam na to ze ktos mi mowil :ja Ci kupie,juz sie dwa razy przejechalam na obiecankach ze pozniej sie z tego smialam ze dorosla osoba moze tak zmieniac zdanie:)

Wlasnie zastanawiam sie jak bedzie z tym bolem :)
Zawsze jak dostawalam okres to pierwsze 3h w pierwszym dniu byly bardzo kiepskie.. lezalam, slabo mi bylo czasem az na wymioty ciagnelo ale tylko te pierwszy 3h, pozniej bolu zero. Natomiast od kad pracuje tu gdzie pracuje (chodzenie 8h) od poltora roku to moje miesiaczki od tego okresu czasu sa totalnie bezbolesne. Gdyby nie to, ze mialam regularne to nie wiedzialabym, ze okres przybyl :p

reklama
Chrobek po cc też tak jest. Ja ledwie po całej nocy z łóżka na wózek się przesiadłam z bólu. A jak tylko młodego zobaczyłam to od razu zapomniałam o bólu .
A koleżanka która spotkałam na oddziale 2 dni później w nocy urodziła przez cc A rano sama szła do sali i swoją torbę niosła .

Do góry