reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2016

Mój brzuch po zastanowieniu to jednak też spożywczo-wzdęciowy :p Ciężko się przyznać do tego spożywczego :p

Dziewczyny a macie zamiar fotografować Wasze brzuszki np. co tydzień, żeby zobaczyć jak się zmieniają? Bo moja to pierwsza ciąża i się właśnie nad tym zastanawiam :)

Ja mam takie zdjecia z pierwszej ciazy :) ale nie robilam co tydzien bo brzuszek bardzo malutko rosl... gdybym potrafila zdjecie wstawic to bym pokazala:-D

reklama
Dziewczyny wstałam i mam dziś doła... nie wiem czy hormony ... wczoraj myślałam jak pozmieniam w mieszkaniu,a dziś się zastanawiam i ubolewam jak to będzie ze spacerami.. Półtora roku różnicy .. jaki wózek ? Pojedynczy a Bartek na nogach czy lepiej kupić podwójny... mały juz chodzi i nie chce do wózka ,wiec zanim urodze to już w ogóle . Jednak 17 miesięczne dziecko raczej nie wyrzyma całego spaceru ? Jestem w kropce... ryczec mi się chce normalnie

Dziewczyny wstałam i mam dziś doła... nie wiem czy hormony ... wczoraj myślałam jak pozmieniam w mieszkaniu,a dziś się zastanawiam i ubolewam jak to będzie ze spacerami.. Półtora roku różnicy .. jaki wózek ? Pojedynczy a Bartek na nogach czy lepiej kupić podwójny... mały juz chodzi i nie chce do wózka ,wiec zanim urodze to już w ogóle . Jednak 17 miesięczne dziecko raczej nie wyrzyma całego spaceru ? Jestem w kropce... ryczec mi się chce normalnie

U nas beda dokladnie 2 lata roznicy. Podwojnego wozka nie kupuje bo zwyczajnie nam sie nie oplaca.. dwulatek raczej wiekszosc przejdzie na nozkach. Teraz ma 16 miesiecy i tez wiekszosc spacerow idzie na nozkach :) ale my myslelismy o dostawce do wozka. Skladana gdy nie jest potrzebna. A rozkladana jak dodatkowa spacerowka:)

Też lutke mam 50nie boisz się wziąść Natka na wlasna rękę?

No ale co się może stać? Luteina nie zaszkodzi, a tylko może pomóc. Mój gin był na urlopie jak test wyszedł pozytywny, więc sama poprosiłam w aptece o luteine, powiedziałam że doniosę receptę, i mój lekarz powiedział że bardzo dobrze zrobiłam. Luteine brac można, trzeba natomiast uważać przy odstawianiu - gwałtownie wtedy spada progesteron, co może zaszkodzić dziecku. trzeba schodzić powoli, do 1 tabl. dziennie i potem już też stopniowo.

Edit1989 ja jak Ola sie urodzila Alan mial ponad 2 lata i zamiast podwojnego wozka dokupilam do gondoli taki stojak dla starszego doczepiany do stelazu i to jest super rozwiazanie, jak go nogi bolaly to wskakiwal na podescik i tez jechal.

Cześć dziewczyny, nic nie pisałam już chwilę bo u mnie znowu problemy, byłam wczoraj w szpitalu na usg po tym krwawieniu. Byłam przekonana że to po upadku że schodów i krwawie z nerki a wczoraj się okazało że mam lekko peknietą macicę i to stąd krwawienie. W szpitalu niestety nic nie zrobią chyba że zacznę krwawic, mam odpoczywać i nie dźwigać. Muszę dzisiaj do gina swojego zadzwonić :no:

Olencja to niewesoło...to od upadku mogło się zdarzyć? Dzwon do gina, może coś poradzi.

mnie znów od pół godziny kłuje serducho, chyba jakiś nerwoból mnie dopadł, miałam tak już kiedyś kilka razy przed ciążą, ale długo był spokój...mam nadzieję, że to nic groźnego i przejdzie...

Olencja_S mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze .Mnie od wczoraj glowa boli .Masakra jakas .Jutro wizyta u ginka.Oby dalo sie uslyszec serduszko . Przed chwilka zwloklam sie z lozka .Trzeba zjesc sniadanko ogarnac zakupy i jakis obiad . Moj bedzie z pracy dopiero ok 17 wiec nie musze sie spieszyc

Olencja_S zadzwoń do lekarza swojego, trzymam kciuki żeby wszystko było.

Edit nie stresuj się, będzie dobrze. Ja też mam zamiar dokupić taką dostawkę o której wspomniała KubusiowaMama. Wszytko wyjdzie w praniu :)

Sylvi ja też mam w ciąży takie kłucia serca i takie jakby uciski na klatce piersiowej, ale w tamtej ciąży i teraz lekarz powiedział że u mnie to jest spowodowane stresem. Ty lepiej też wspomnij o tym swojemu lekarzowi

Lewusek to kciuki za jutrzejszą wizytę, oby już wszytko było pięknie widać :)

reklama
Do góry