reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2016

reklama
MlodaMama niestety tak wyglądają wizyty w szpitalu... pomyśl jak byś się wkurzala jakbyś była na miejscu tego chłopa z wypadku...
MlodaMama a gdzie w końcu rodzisz?

Mlodamama jakbym mialam wiecej niz jedno dziecko i nie pracowalabym to jakas kasa by mi sie nalezala z racji tego, ze mamy niskie dochody (bo tylko maz pracujacy by byl). Jak oboje pracujemy na pelny etat to nie nalezy sie nam :p Pozatym kolega hindus ma zone, on pracuje na pelny etat ona nie pracuje, zajmuje sie 2 dzieci i dostaja okolo £700 miesiecznie :) Takze zadne kokosy jak chce sie odlozyc, ale jak sie siedzi w domu a kaska wplywa no to fajnie :)

Volka nic się nie martw :)
Ja chcialam kupić małej misia takiego ładnego a mój ukochany pojechał i wydał to co miałam na naboje do broni :D bo według niego mam jeszcze czas i kupię sobie kiedy idziej ... tyle ze pozniej moze go nie byc :/

Cocosh super ze się odezwałaś :)

Nie no Isia wybaczam mu :) że ten anestezjolog byl mu potrzebny :) bardziej niz mi...ale idac do wypadku powinna mi powiedzieć zebym szla do domu bo bedzie operacja a nie ze ja tam jak ubot siedzialam tyle czasu :(
ale tez nie chcę sytuacji kiedy ja na porodowce będę jej potrzebować a ta mi jakiś kawał wywinie bo osobiście z bólami i rozwarciem ja znajde! ! :D i nie wyjde dopoki mi nie da znieczulenia :D
W Pszczynie bede rodzila :) bo najbliżej...

Manka ona pracowała przed zajściem w 1 ciążę tylko bodajze nie na pełen etat tzn 8h tylko 4.5 :) to nie wiem.

Ona za dom wcześniej płaciła 180f tygodniowo albo 160 a teraz ma coś 50f tygodniowo

Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka

Kustronka, bo teraz to mnie zaskoczylas... ja wiem, ze pewnie glupie pytanie zadaje ale nigdy w Polsce nie rodzilam i nie wiem jak to wyglada... bo piszesz o intymnosci podczas rodzenia... to na porodowce jest wiecej niz jedna rodzaca?

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Kubusiowa, może trochę źle się wyraziłam, bo u nas nie jest aż tak strasznie. Ale jak na oddziale są tylko cztery pojedyncze sale porodowe, to co w przypadku kiedy w tym samym czasie zaczyna rodzic więcej kobiet? Wtedy tą najdłuższa I fazę porodu trzeba grupowo zaliczyć na sali z innymi kobietami.. Wprawdzie sa szpitale, gdzie jak zapłacisz odpowiednia kwotę, to masz wszystko dopasowane zupełnie indywidualnie, pod rodząca, ale nie każdego na to stać :)

Ja jak skoncze macierzynski to tez przechodze na pol etatu wlasnie, wiec zobaczymy :)
My placimy miesiecznie 500f i to za mieszkanie a nie za dom ale i tak nam sie udalo ze fajna lokalizacja i nie tak drogo w porownaniu do innych cen mieszkan :)
Mozna sie starac o mieszkanie od panstwa, wtedy wlasnie oni cos tam dokladaja a po kilku latach mozna kupic z bardzo duzo znizka ;)
Pewnie tez bysmy cos takiego kombinowali lub brali dom na kredyt bo tyle kasy wydawac na wynajem to wyrzucanie w bloto :/ ale nie chcemy siedziec tyle w uk i nie bylibysmy w stanie tego splacic :p Po 20 latach to nie mam po co do Polski wracac :D

Dziewczyny, te ktore juz rodzily a jak to jest z ta 'nagoscia' przy porodzie ? Mialyscie w ogole czas myslec o takich rzeczach czy w tamtym momencie pragnelyscie tylko o urodzeniu ? :p W sumie mi tam rybka, ze beda mnie tam ogladac jak juz beda skurcze parte, bardziej chodzi mi o ta pierwsza faze, czy duzo osob Was tam ogladalo i traktowalo tak 'tasmowo' czy jednak mialyscie chocby minimalna intymnosc i czulyscie sie ok ? :p

Volka nic się nie martw :)

Nie no Isia wybaczam mu :) że ten anestezjolog byl mu potrzebny :) bardziej niz mi...ale idac do wypadku powinna mi powiedzieć zebym szla do domu bo bedzie operacja a nie ze ja tam jak ubot siedzialam tyle czasu :(
ale tez nie chcę sytuacji kiedy ja na porodowce będę jej potrzebować a ta mi jakiś kawał wywinie bo osobiście z bólami i rozwarciem ja znajde! ! :D i nie wyjde dopoki mi nie da znieczulenia :D
W Pszczynie bede rodzila :) bo najbliżej...

Młoda, to tez nie nastawiaj sie tak na to znieczulenie. Teraz niby taka kwalifikacja wstępna, a jeszcze podczas porodu przed znieczuleniem trzeba bedzie jeszcze raz wezwać anestezjologa, ktory zleci badania krwi np. na krzepnięcie. Na wynik tez chwile trzeba poczekac. I dopiero wtedy jesli anestezjolog nie jest akurat na bloku podczas innej operacji, to moze zejść do Ciebie i zaserwować Ci znieczulenie. A często juz tyle czasu upłynie, ze mówią, ze jest za późno, bo jest za duże rozwarcie, a podanie wtedy znieczulenia mogłoby opóźnić poród.

Mi lekarz mówił ze jak załatwia wczeskiej wizytę to już nie muszę mieć żadnych badań bo on mi da skierowanie na badania i tylko przychodzi i aplikuje znieczulenie a jakbym tego nie załatwiła to robią mi na porodowce badania i czekam a czasem jest za późno... więc już sama nie wiem :( to najwyżej będą mieli najgorszą pacjentke przez wszystkie lata funkjonowania szpitala :D

reklama
Manka jesli o mnie chodzi to w momencie skurczy partych moglby sie przewinac tabun ludzi przez porodowke a ja mialabym to totalnie gdzies;) a w pierwszej fazie przychodzila tylko polozna sprawdzac rozwarcie. Co jakies 2 godziny. To nie bylo krepujace, porownywalne do wizyty u ginekologa-wiesz czemu ci tam zaglada i sie nie przejmujesz:)

Kustronka a ja juz sobie wyobrazilam kilka rodzacych w jednej sali. Niezbyt pozytywna wizja dlatego pytalam;)

Dzastibasti zycie jest tutaj kosztowne jesli chodzi o podstawy-spozywka, wynajem domu, utrzymanie auta, o rozrywce nawet nie wspominam. Ale juz np. sprzet agd i rtv jest w porywnywalnej cenie do polskich cen:)

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Do góry